ileana Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 am schimbat saptamana trecuta uleiul, filtrul si cureaua de distributie la un service auto autohton..piesele si uleiul meu..am stat 4 ore pe langa baietii veseli sa-mi finalizeze "complicata" lucrare..mi-au zis sa merg acasa si sa vin peste cateva ore sa iau bombonica, dar eu nu si nu!...nu o las singura pe Papadia...plus ca imi place sa ma uit cum se mestereste la masini...daca ma puneau si la treaba, nu ziceam nu!..in fine! ce vroiam sa va intreb e daca 650 mii lei + 2l bere si o fanta e mult sau putin ptr manopera?...mie mi s-a parut exagerat..eu eram obisnuita cu tarifele de mica intelegere de pe timpul cand aveam oltcit...cu 150 mii rezolvam treaba..dar poate ma insel..doar am matiz acu'! obrazu subtire cu cheltuiala se tine! ce ziceti?..mult sau putin?..ca sa stiu daca ii mai vizitez la nevoie sau ma reorientez Link to comment
mcrusu Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 e ok.mie pt schimbat curea mi-a luat 1.3 mil in cluj la cielo. Link to comment
dreaQ Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Cred ca se putea si mai ieftin.Un schimb de ulei plus filtru costa 15 RON maxim.(hmmm leul nou)Cureaua de distributie 20. In lei vechi maxim 400.000.Si daca tu ai dat 2l de bere si veneam eu dupa tine lucru bun imi mai faceau aia mie? La tico nu m-a costat decat 1l de bere(baut de mine)si pt. schimbul de ulei si pt. curea. Link to comment
ticodriver Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Mi se pare super ieftin. Pe mine m-a costat doar schimb de curea distributie si alternator 800 de mii si asta pt ca ii cunosteam pe baieti. La service-uri gen radacini era 1 mil doar pt cureaua de distributie. Link to comment
Guest Mecmar Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Saptamana trecut fiind cu masina la garantie si schimbat ulei, filtru ulei si ce mi-au mai pigulit ei pe acolo mi-au luat aprox. 400.000 lei. La tine au schimbat si cureaua de distributie si cum un schimb de ulei si filtru nu ar fi prea scump, inseamna ca pentru curea te-au taxat cu 500.000. Preturi si preturi. Daca nu ai fi mers cu ea in service si un mecanic priceput ti-ar fi facut aceasta operatie de schimbare, oare tot 500.000 ar fi cerut? Link to comment
BogdanG Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 @Ileana E bine cit ai dat tu mai ales daca au lucrat 4 ore ,asta inseamna 175.000 lei /h deci este un pret bun . Daca au stat degeaba 4 ore este o problema Link to comment
ileana Posted July 4, 2005 Author Share Posted July 4, 2005 aici e buba..pe mine ma terminau intr-o ora max...dar mai mestereau intre timp si la alte masini...mai isi dadeau cu parerea cate o juma de ora pe la vreun musteriu cu cine stie ce buba la masina..de fapt unul singur a lucrat...cam in dorul lenii...injuraturi ca la drumu' mare daca nu reusea sa desfaca vreun surub, oftaturi de parca ii decedase cineva...cand am avut "tupeul" sa intreb cum era uleiul vechi, mi-a tras o privire de am inghetat! "uleios, cum sa fie?!"...asa ca mai bine am tacut si mi-am vazut de semintele mele, cu ochii in patru la ce face! Link to comment
NFS Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Bun, data viitoare stii unde sa NU te duci! Link to comment
thanandar Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 (edited) Eu am schimbat uleiul si filtrul la un service pe linga Vacaresti - cost = 80.000- LEI ( cu chitanta). Operatiunea a durat aprox de 10 min. Cred ca pt cureaua de distributie nu ar fi trebuit sa dureze mai mult de 1 - 1,5 ore... cu indulgenta... Edited July 4, 2005 by thanandar Link to comment
laurentziu83 Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Asta iarna la Maty mi-a luat la o vulcanizare baiatul de acolo 60k lei pentru schimbat ulei si filtru+ceaivaia de rigoare. Asta era tariful indiferent de masina. Link to comment
BogdanG Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 @Ileana Deci dupa cum a spus si NFS " stii unde trebuie sa NU te duci data viitoare" .Trebuie oricum sa-ti cauti un "nene" care sa se priceapa la maty ca nu se stie niciodata . Link to comment
ileana Posted July 4, 2005 Author Share Posted July 4, 2005 se pricep baietii...si fiindca sunt priceputi, au clienti..dar li s-a cam urcat banu la cap...si nu isi mai dau interesu'...decat la lucrari mai mari...sau spagi grase..tre' sa mai fac sapaturi prin zona dupa un nene priceput ptr noi 2..ca degeaba e priceput, daca e numai cu nasu' pe sus, iti vorbeste cu un vadit dispret (adica, cum?!..eu femeie, sa indraznesc sa stau langa el, ditamai mecanicu, si sa mai pun si intrebari despre ce face!)..si nu renunt pana nu dau de ala care sa imi raspunda la intrebari si sa imi puna eventual si o cheie in mana, sa ma puna la treaba Link to comment
thanandar Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Ca tot veni vorba de merita sau nu merita... ce parere aveti ? Acum ceva timp am schimbat pompa de apa si o rola intinzatoare de pe circuitul cu alternatorul. Am facut operatia asta la un "nene" pe care il stiam si care imi mai facuse reparatii inainte si cu alte ocazii. Numai ca de ceva timp imi facea impresia ca s-a lacomit. A vazut ca nu am comentat la cit imi cere si a intins coarda din ce in ce mai mult. Prin urmare, folosind tehnica "lasa ca ne intelegem noi", in final ma trezesc cu nota de plata : 2 mil lei manopera!!! Mi-a cam picat fata! I-am dat 1,5 mil pina la urma, dar tot am senzatia ca am luat teapa. De atunci m-am cam lecuit de mecanici de duminica si ma duc la service. Chiar daca aia iau tot atit sau mai mult macar am garantie si nu dureaza o saptamina !!! Atit m-a tinut mecanicul meserias... La urma urmei cei de la service platesc taxe, au angajati si mai treaca cu preturile. La o adica te oftici si mai suni si la OPC. Eu ma gindeam ca face cel mult 1 mil (ma uitasem si pe forum pe la altii si vazusem undeva ca schimbul pompei de apa dureaza 2 ore si ceva; la 250k ora ... iesea pe la 700k sa zicem. Plus rola treaca de la mine la 1 mil.) Ce ziceti ? Link to comment
Recommended Posts