Jump to content

Ce ulei de motor aveti acum?

Ulei motor  

592 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

GM 5W30 Super Synthetic (GM-LL-A-025, GM-LL-B-025 / ACEA A3, B3, B4, API SL/CF)

Buna seara Tolin :) , aceasta marca, dar cu specificatia 5W 40 poate fi utilizata cu rezultate bune si in motorul de 2 litri al Leganzei ? In prezent este utilizat OMV syn com 5W 40 de cca. 5000 km.

Se poate sa precizezi pretul de comercializare si magazinele unde poate fi gasit acest ulei?

Edited by Mike1

Uleiul a fost pus de catre service-ul la care am facut revizia. Nu cunosc situatia din magazine, cat este motorul in garantie nu sunt interesat.

La motorul de Leganza foloseste in continuare uleiul OMV, este cea mai buna solutie in prezent, dupa cum spun utilizatorii.

Am schimbat uleiul de la Pennzoil 10w40 (nu am avut timp sa cumpar ca aveam masina deja in service cand am hotarat schimbul uleiului) cu Valvoline 10e40 - e bun pentru tico-ul meu pe GPL ?

Vreau sa stiu ce ulei ati folosit, ce folositi acum si de ce. Precizati si vascozitatea. Pentru mine: Castrol TXT Softec 5W-40.

Mobil Synt 5W40 - asa mi-au pus la Service la revizia de 6 luni (6400 km). Inainte am avut Daewoo 5W30 (pus tot de ei in service). :banana:

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Tatal meu si-a cumparat pt Matiz ulei LiquiMoly 5w40, bidon de 5 litri. E bun? Intreb asta pt ca in bidon a mai ramas ulei. Cred ca 2 litri. Eu am nevoie pt Tico. Merita sa iau 1 litru Liqui Moly? :osanale:

• 3 weeks later...

Salutare tuturor!

Am votat ARAL.

Am un Cielo GLE din 1999, 108.000 km si in cartea de service e trecut ARAL 10W40 BLUE TRONIC de la 0 km pana in prezent. Masina o am de aprox 6 luni si sunt foarte multumit de cum merge motorul. Periodic (aprox. la 9-10 zile) verific nivelul de ulei pe joja si pana acum se mentine la acelasi nivel. Din ce am citit pe forum sunt destule pareri contra ARAL si as vrea sa incerc la urmatorul schimb OMW Light Control 10W40, care in opinia multor colegi de forum este foarte bun.

M-ar interesa daca este cineva care a trecut de la ARAL la OMW si care sunt impresiile.

In eventualitatea trecerii la OMW este suficienta "spalarea" ARAL-ului cu un Motor FLush?

Orice pareri / sfaturi sunt bine venite.

Va multumesc. :drinkers:

Am gasit OMW Light Control 10W40 cu 660.000 - 4 litri. Avea termenul de valabilitate din 2006, insa am citit pe forum ca este o greseala si ca uleiul este bun. Mi se pare un pic cam ieftin fata de ARAL care e de la 1 mil in sus.

Motor flush am gasit "2+2", cred ca e bun.

Salut,

Am votat Aral. De la revizia de 1000 de km si pina acum am folosit ARAL 10W40 BLUE TRONIC pe care l-am schimbat singur chiar daca masina e in garantie. Desi am auzit o serie de relatari neplacute despre acest ulei eu nu am ce sa ii reprosez si nici depuneri nu am avut.

PS. Pentru o mai mare acuratete postati numai ceea ce ati vazut sau ce ati patit cu masina personala...

Si daca unii de aici intretin si masinile altora ai ceva impotriva daca spun ce au gasit la ele? :)

Poti sa pui si M30 si nu o sa ai probleme cativa k km.

Dupa perioada asta avem subiecte dedicate problemelor aparute.Din pacate cei care au facut la inceput apriecierile tale in legatura cu uleiul au ajuns tot acolo :)

Masina mea are 50 000km. Am folosit numai Mobil 5w40. Nu stiu daca e bun sau rau dar pot sa va spun un lucru ce mie mi-a ridicat un semn de indoiala: cu uleiul pe care l-am avut pana pe la 30 ooo au inceput sa tacane tachetii. Dupa ce am facut schimbul de ulei tacanitul a disparut. Am tinut acel ulei spre rusinea mea 11000km fara ca, vreodata, in tot acest timp sa mai aud tacanitul. Acum am facut schimbul si cam la vreo 100-200 km a reaparut; mai discret dar a reaparut. Mentionez ca uleiul l-am cumparat numai de la augsburg. Oare nu cumva si uleiurile astea sunt pe loturi? La service baietii au spus ca nu este cazul sa desfacem motorul, fapt plauzibil intru-cat zgomotul este foarte discret . Mult mai evident era atunci la 30 000. Eu unul gasesc ciudata toata acesta poveste dar autentica. Revin si repet: oare acelas tip de ulei sa nu aiba o calitate constanta?

Am votat Castrol. Este primul schimb (10500Km/un an), tip TXT 5W40, la service autorizat Chevrolet. Deocamdata am mai putin de 1000Km facuti cu el deci nu pot sa ma pronunt. Zgomote sau alte manifestari suspecte nu au aparut dupa schimb. Consumul e acelasi cu cel de iarna trecuta cand masina era noua.

Indicat ar fi sa treci pe 5W40 si de firma buna(castrol txt softec,mobil1).Uleiul aral nu se impaca bine cu motoarele daewoo.

E adevarat ca e ceva timp de cand am citit asta de mai sus, undeva intr-un topic de Daewoo Cielo/Espero/Leganza, dar de ce crezi ca e vreo problema la Chevroleti? Poti sa explici?