Jump to content

Ce ulei de motor aveti acum?

Ulei motor  

592 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Cred ca sunt un pic offtopic, dar daca ma poate ajuta cineva cu un sfat: vreau sa schimb uleiul si sunt in situatia de a alege intre doua marci de uleiuri:

Valvoline SynPower 5w30 si Castrol Edge 5w30. Problema este ca nu stiu pe care sa merg. Castrolul este evidedent mai scump decat Valvoline, dar nu ma intereseaza partea asta, vreau sa stiu cam care ar fi mai bun.

Edited by closchkutza

Si eu tot Valvoline 5w30GM cautam, dar se gaseste foarte greu(daca s-o mai gasi), nici la reprezentanta nu prea mai au ca cica este scump si nu prea se vinde.

Pe ghidul asta apar tot felul de ghidusii, gen Castrol 10w60 recomandat matizului.. :-? - http://www.oilshop.ro/catalog/marci.php?produselatip_id=2186

De asemenea, am vazut ca la Castrol Edge 0w30 apare acceptul GM. Sa fie asta bun, sau e prea subtire?

Pana la urma se pare ca m-am hotarat, va fi Mobil 1 ESP Formula 5w30. Dintre toate, acesta are vascozitatea cea mai mica la rece si cea mai mare la cald(toate insemnand Castrol, Mobil si Valvoline). De asemenea, are cel mai mic continut de "Sulfated Ash"(nu am tradus ca sa nu iasa o aiureala) dintre toate si anume 0.6 fata de valvoline care are 0.78 si 1.3 (am gasit ambele variante).

Cu ocazia asta m-am lamurit un pic si in legatura cu dilema: "daca e vara, sa bag 5w40"? Pana la urma, temperatura in motor este oarecum stabila, motorul nu se supraincalzeste vara, deci de ce sa fie nevoie de un ulei mai gros?

Rog un moderator sa mute posturile care se afla intr-un oarecare off-topic aici in sectiunea "Uleiuri Recomandate Matiz", daca considera ca e necesar.

habar n-am!! asta mi l-a recomandat mecanicu`! da-mi nishte sfaturi in privintza asta, si-am sa-i cer parerea sa vad ce zice despre ce-mi spui u. La cum il stiu, o sa-mi dea si explicatii pe care-o sa ti le spun, sh-apoi sa-mi spui si u ce si cum :D

Banuiesc ca este vorba de tico nu de ford, nu?

corect! la ford mi-l skimba aia la reprezentanta

p.s.: dupa ce-mi recomanzi uleiu` de motor, recomanda-mi si unu pt cutia de viteze :drinkers:

• 2 months later...
  • 1 month later...

Foarte interesant !

5W30 versus 10W30

Virtually all new passenger vehicles sold in the USA use either 5W30 or 10W30 oil.

The difference between the two is that the 5W30 flows better when cold, so if you live in a cold climate or operate your vehicle in a cold climate during the winter months, you should use 5W30 if it is the preferred oil for your vehicle. If you live in a sub-tropical climate and don't operate your vehicle in cold climates, then 10W30 is acceptable as long as the manufacturer specifies that it is permissible to use it.

• 9 months later...