hawkeye Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 cei care au facut leasing, l-au facut pe firma sau pe persoana fizica? Link to comment
Zetics Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Ca si body...nu am avut de ales. fftopic: Eu tot nu ma simt deloc linistit cu leasing-ul, ce parere aveti daca dupa ce fac un an iau un credit si lichidez anticipat leasing-ul? (astept anul ca sa nu platesc vama 30%) M-a pus pe ginduri (again) chestia cu MTS pentru imobiliare... Link to comment
body Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Ca si body...nu am avut de ales. fftopic: Eu tot nu ma simt deloc linistit cu leasing-ul, ce parere aveti daca dupa ce fac un an iau un credit si lichidez anticipat leasing-ul? (astept anul ca sa nu platesc vama 30%) M-a pus pe ginduri (again) chestia cu MTS pentru imobiliare... <{POST_SNAPBACK}> Si eu vreau sa fac exact aceeasi chestie din 2 motive : 1. Nu prea am incredere in lesing , dar era singura modalitate sa scap de taxele vamale. 2. Cascoul pe care il platesc acum ( obligatoriu la BCR - clauza contractuala ) e mai mare mult decat ceea ce puteam obtine de la un amic care e broker de asigurari. Link to comment
Gica Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Eu cred ca leasingul a fost conceput pt. persoane juridice. Adica in vest se pot lua flote de masini in leasing (asa fac de exemplu cei de la sucursalele straine ale firmei la care lucrez) si le tin 2 sau 3 ani, dupa care le dau inapoi si primesc unele noi. Banuiesc ca acea val. reziduala e mai mare decat la noi ...etc. Revenind pe plan intern, si eu am luat Kalosul tot in leasing, dar pe un an (deja l-am inchiat de cateva luni) si m-am simtit usurat cand s-a sfarsit. In primul rand nu stiu cum e in caz de furt, adica ramai si fara masina si cu bani dati ? Asigurarea CASCO plateste catre leasing, iar eu cu ce ma aleg ? Link to comment
laurentziu83 Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 leasing pe persoana juridica atat la matiz cat si la reno. la matiz expira in decembrie, dupa 3 ani (si cred ca "expira" si el ) . la asta nici macar nu stiu cand expira. Link to comment
hawkeye Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 @Gica: corect, leasingul e adresat mai mult juridicilor, din pacate la noi nu prea exista conceptul vestic de a lua masina in leasing pentru un numar de km dupa care o returnezi. referitor la furt total, nu stiu cu certitudine dar parerea mea este ca ar fi 2 variante: 1. ti se da alta masina noua si continui sa platesti in mod normal 2. asiguratorul plateste catre leasing toata valoarea masinii asigurate, iar leasing-ul iti returneaza suma care ai platit-o deja. dar cum la noi nimic nu e logic, poate ma insel... Link to comment
ASIMO Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Juridica! avantaj TVA. Fa-te , ca e fun! E cea mai mare distractie din lume sa-ti faci (si apoi sa ai) firma! In caz de furt, e clar ca vei avea ceva de pierdut (imi imaginez). De regula, nu vad de ce firma de leasing sa nu-ti aduca alta masina... in continuarea perioadei de leasing pe care o mai ai, sau chiar sa o prelungeasca... ceea ce acopera CASCO poate fi folosit ca avans... dar depinde de politici si de firma... Oricum, cred ca vei avea ceva de pierdut, asa ca doamne fereste ! Link to comment
hawkeye Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 pe langa tva (19%) as mai adauga: impozit pe profit (16%) si impozit pe dividende (10%). sunt indirecte, dar exista. 19+16+10 = 35%. zic eu ca se merita pe deplin sa fii juridic. Link to comment
arp Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 E cea mai mare distractie din lume sa-ti faci (si apoi sa ai) firma! fftopic: Ihi, cunosti se pare... Se pare ca de la anul impozitul pe dividende va urca la 16%...ceea ce e cam naspa din punctul meu de vedere avand in vedere ca dividendele sunt singurul meu venit legal in acest moment (d-abia astept salariul de bugetar de la anul sa-mi recuperez impozitele platite pana acum > ) Link to comment
ASIMO Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 tot fftopic: : Sunt inca "boboc" (in primul an), asa ca nu m-am lovit inca de dividende . In schimb ma omoara TVA-ul. Oricat incerc sa-l reduc, tot am de platit! Impozit eu platesc pe micro (venituri), da' cred ca voi intra si eu pe curand la "pe profit". Link to comment
hawkeye Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 haha, pai nu privesti problema cum trebuie. think about it this way: tu facturezi o suma + tva. tva-ul nu e al tau. il colectezi ca sa-l returnezi la stat. daca deduci o parte din el, te gandesti: "ha, am platit cu 19% mai ieftin produsul dedus, in consecinta am pagubit statul cu suma respectiva". legat de cresterea impozitului pe diviende ce sa mai zic... unde-s vremurile cu 1.5% pe venit si 5% pe dividende? dar lasa, noi sa fim sanatosi Link to comment
marr Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Juridica. Din motive de TVA in primul rand - ma apuca plansu' cand dau bani la stat si statul i-mi da ... In alta oridine de idei, dat fiind faptul ca eu figurez cu salariul minim pe economie primeam aprobare sa-mi iau pe leasing cel mult o bicicleta SH. Link to comment
Recommended Posts