Jump to content

Air Bags

Tiberiu

Recommended Posts

La Skoda (si la multe alte modele) daca nu ai centura de siguranta pusa air bags-urile nu functioneaza in caz de :wallbanger: ...Capsa care actioneaza asupra air bags-urilor este detonata de centura de siguranta prin inertia corpului la impact. Stie cineva cum este la Kalos?

Vezi ca scrie in carte despre chestia asta, eu din ce am citit pe acolo am dedus ca airbagurile functioneaza chiar daca nu ai centura pusa...dar atunci airbagurile devin chiar periculoase ...

Mi se pare aberanta treaba intr-un fel. Ce treaba are capsa detonanta cu senzorul de impact care e in zona volanului (la sofer) si in zona bordului (la pasager)??? Pe de alta parte: de ce sa nu ai centura??? In afara de faptul ca e ilegal (in curand si in spate, deja au aparut masini care urla si pentru centurile spate!) la ce foloseste sa nu ai centura?

Detalii: http://auto.howstuffworks.com/airbag.htm

Corect, arp, e foarte periculos airbag-ul daca nu ai centura! Centura e menita nu numai sa te tina in scaun, dar si sa te pozitioneze corect pe airbag! Cine nu crede sa caute o emisiune 5th Gear in care sunt troznite frontal 2 Renault Espace, primul si ultimul model (distanta de 9 ani intre ele). Acolo se vede rolul centurii in conjunctie cu airbag-ul.

eu stiam ca daca sare airbag-ul si nu ai centura ai sanse foarte mari sa-ti rupa coloana deoarece centura nu te tine in scaun, impactul te arunca puternic inspre airbag si airbag-ul riposteaza si mai puternic in partea de sus a corpului aruncandu-l inapoi.

oricum, kalos-ul nu are senzor de centura decat la sofer, deci airbagul din dreapta sare oricum.

referitor la centurile pentru pasagerii din spate, e pentru sanatatea soferului si pasagerului din dreapta ca ei sa le poarte. in caz de impact frontal, daca pasagerii din spate nu au centuri, coastele celor din fata vor fi facute zob de genunchii pasagerilor din spate. din pacate cunosc asta de la niste amici care au patit-o...

/me cu centura pusa chiar si prin parcare...