Jump to content

Dati Bani La Cersetori?

hawkeye

dati?  

87 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

in general nu dau, din cauza ca stiu ca cel care foloseste banii cu adevarat este cel ce sta la 20 de metri mai incolo si supravegheaza. Sunt in iasi locuri unde stau astia, pe scarile de la Rapa Galbena de exemplu, unde de vre-o 3 ani sta o tigancusa cu 2 copii.. si nu stiu cum se face ca tot copii mici sunt acolo :mda: Sau cand mai vad vre-un nene mai negricios.. Nu sunt rau, insa imi dau seama ca numai incurajez acei oameni(mai ales care au copii ) sa ii foloseasca mai departe.. Mai repede ma duc si cumpar ceva de mancare si le dau copiilor alora(desi mi s-a intamplat sa nu vrea sa primeasca mancare ci bani).. Un alt punct care ma dispera sunt persoanele care iau bani pentru diferite chestii.. construit o biserica(ii vezi mai des in trenuri), ba pentru o cauza, ba pentru alta.. SINCER.. nu stiu ce sa zic despre astia.. Eu cred ca in proportie de 80% sunt tepari.. s-a intamplat sa cer odata o chitanta, si nu au vrut sa imi dea din cauza ca cica e suma prea mica(10.000 lei). Banii tot la ei au ramas(ii dadusem inainte) insa mi-am jurat ca de acum sa cer chitanta daca dau bani si sa dau o suma mai mare daca vad ca mi se taie chitanta

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

La Obor, langa ACR, in fiecare dimineata, este o babuta. Are peste 70 ani, cam 1,40, haine foarte vechi dar ingrijite. Babuta aceasta iese din bloc in fiecare dimineata si sta in fata intrarii. Nu roaga pe nimeni sa ii dea bani si de fiecare data cand primeste spune un Bodaproste (asa se scrie?) si inclina din cap. Cand strange vreo 50mii se duce la o alimentara ponosita, ia salam si paine si se intoarce in bloc. Eu ii dau de fiecare data... celor batrani ca acestia le voi da intotdeauna.

Mie mi se pare ingrozitor cand vin si se arunca sa-ti "spele" parbrizul obligat fortat...mai ales la fostul sediu Connex, acolo sunt cei mai nesimtiti...si cand te uiti la ei ca sunt baieti tineri si apti de munca. Daca nu vrei sa-ti spele parbrizul incep sa se roage de tine sa le dai un ban si daca nu le dai incep comentariile...jenant, autoritatile ar trebui sa faca ceva!

Edited by angela_b
Mie mi se pare ingrozitor cand vin si se arunca sa-ti "spele" parbrizul obligat fortat...mai ales la fostul sediu Connex, acolo sunt cei mai nesimtiti...

Hahaha, acolo l-am lasat eu pe unul sa mi-l spele (ma luase prin surprindere si nici n-a reactionat la claxon), si cind a venit sa-i platesc i-am zis ca nu l-am pus eu si ca sa dispara de urgentza. La care a inceput cu comentariile dar s-a retras discret cind a vazut ca dau sa-mi desfac centura! :) )

• 1 month later...

La invalizi si la batrani da. In plus, ma cantaresc la toti batraneii care stau cu cantarul pe troatoar, etc.

La adulti, nu

Nici la copii. In general banii nu le raman lor. Mai degraba le dau un covrig sau un biscuit decat bani.

Aplic aceleasi criterii indiferent de pigmentatia pielii.

In plus, compatriotii nostri au inceput sa practice spalatul geamului si afara. Coasta de Azur de exemplu e invadata. Deocamdata, nu sunt foarte agresivi, ca in Ro, insa totusi sunt enervanti.

Edited by mr_
Hahaha, acolo l-am lasat eu pe unul sa mi-l spele (ma luase prin surprindere si nici n-a reactionat la claxon), si cind a venit sa-i platesc i-am zis ca nu l-am pus eu si ca sa dispara de urgentza. La care a inceput cu comentariile dar s-a retras discret cind a vazut ca dau sa-mi desfac centura!  :) )

La fel m-am trezit si eu cu unu' care voia sa-mi stearga farurile cu carpele lor jegoase care mai mult zgarie. Il vad eu din timp si opresc masina cam la un metru-jumate de cel din fata. Bineinteles ca vine aurolacu' la mine sa-mi stearga farul din dreapta. atunci am bagat a 1a si am dat sa plec de pe loc. Sa-l fi vazut p-ala cum a tasnit din fata masinii... =)) Daca am face toti asa eu cred ca n-ar mai avea atata tupeu sa ne mai zgarie masinile. Invatasem faza asta cu un an in urma cand venind de la un drum de vreo 500 de km cu matizul si mergand pe o straduta ma alergau javrele. Asa ca l-am incadrat pe unul din ei cu gand sa-l iau in spoiler la 30 la ora ca oricum era spoilerul vai de mama lui. Nici acum nu stiu cum s-a ferit cainele ala de l-am vazut apoi in stanga. Da acu nu pot sa-i mai "educ" ca am bara vopsita si proiectoare de 300 de lei grei bucata in ea :mda:

Cu tot cinismul meu recunoscut de toti prietenii mei si de zgarcenia despre care zic ei ca ma caracterizeaza intotdeauna la batrani am dat cate ceva, macar oamenii astia au muncit la viata lor si am cat de cat siguranta ca ei vor folosi banii. dau marunt in general, dar nu ma uit niciodata cat, in general cam cat apuc in buzunar, nu conteaza. Eu sunt de conceptia sa dai fiecaruia ce merita.

Edited by laurentziu83

Eu am raspuns votand punctul 4 desi nu sunt satisfacut de formulare. Nu ma intereseaza sa-i trimit la munca, nici in statiune pe Coasta de Azur, pur si simplu nu dau bani niciodata pe strada, oricine ar fi beneficiarul.

Am raspuns cu ultima varianta ... dar trebuie putin nuantat:

Le dau intotdeauna puradeilor care stau prin Billa sau Metro si aduna cosurile etc. In general le dau celor care inceraca sa faca ceva pentru acei bani.

Nu dau niciodata trantorilor buni de munca care stau pe la semafoare si "spala" parbrize.

Dadeam mai demult maruntis sau cate guma.Acuma nu mai dau ca nu mai am chef :D .. ba ii privesc cu ura gandindu-ma cati bani produc ei zilnic.

Dintre toti cersetorii, cel mai tare m-a impresionat o tigancusa de 18 ani. Moamaa ... avea un par castaniu, un ten de fotomodel si niste ochi mari negri de te bagau in boala. Eram pe centru cu o fosta prietena cand a venit tigancusa la noi. Eu tot dadeam cu intrebari in aia ... de unde e, cati ani are, de ce cerseste ... da sa fiu sincer o sorbeam din priviri si ma gandeam cu totu si cu totu la altceva ... noah ce sa faci ..ce-i frumos e frumos. Cand mi-a zis ca-i maritata m-am suparat s-am expediat-o de-akol.

• 4 weeks later...

eu dau,dar dau la cine merita !! nu dau la tigani !! (aia sa se duca la munca...vorba lui tata : sa se duca la munca ca geme pamantu de lenesi...) eram odata la un stop prin centru, si o femeie batrana...cersea(saraca...de unde sa aiba bani...la pensiile de mizerii care sunt), eu i-am dat 20 mii, iar unu dint-run passat i-a dat un cos(cred k venea de la pomana). asa de mult m-a impresionat gestul lui...

• 4 weeks later...