Jump to content

Device De Taiat Gresia

Shenck

Recommended Posts

Shenck, eu am taiat gresia cu polizorul unghiular. Am cumparat un disc diamantat cu 120K ROL si merge perfect.

"polizor d'ala", adica polizor unghilar = flex, poate stiai, eu m-am gandit doar sa fac un pic lumina... La el exista intr-adevar discuri variate (vezi sa nu iti dea de taiat metal...) si pe semne ca merge, Mie cand mi-au lucrat meseriasii in casa cred ca nici d-ala n-au avut, dar au taiat-o foarte bine, stiu doar ca la un moment dat o rupeau practic cu clestele de cuie... :mrgreen:

Flex s-ar putea sa am eu disponibil, pentru discuri de 230, mai verific pana joi...

Edited by Gica

Sfatul meu e sa apelezi la :) ) flex :) ) numai in ultima instanta, face zgomot si praf ca la balamuc. Baga 20-30RON in divaisul ala manual si te tine o viata ... mai ales daca devii animal casnic :D

hai sa va zic eu cum sta treaba ca am putina experienta.

1.gresia nu se tine deloc in apa.se tinea asa pe vremea cand se monta cu ciment si nisip cand nu existau adezivi.

2.depinde de grosimea si duritatea gresiei cu ce o tai.daca e pana in 33x33 merge cu diamant pt geamuri.daca vreti sa scoateti bucati mici, adica sa zicem ca va trebuie 30x31 se taie intai cu diamantul si apoi cu clestele de cuie se rupe. daca e mai mare cu flexul si cu disc diamantat special pt asa ceva.in ambele cazuri merge folosit aparatul de taiat gresie.daca e groasa in genul alaro de imita pietrele merge doar cu flexul.

Mai trebuie spus ca, daca folosesti flexul, trebuie sa masori foarte atent tinand cont si de grosimea discului diamantat. Grosimea lui poate sa varieze in functie de producator si destinatie, si nu este de loc de neglijat.