dvd Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 Ai folosit flansa sa le pui ori s-au nimerit prezoanele la fix. Ma intereseaza si pe mine sa pun jante si vreau sa ma informez cat mai bine. Din cartea tehnica reiese ca daca pui jante cu anvelope mai mari de 165 tre sa schimbi caseta de directie. Cum se simt jantele astea in volan? Link to comment
CT07MOT Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Vreau si io sa stiu unde pot sa gasesc in constanta jenti de aliaj R13 in Constanta. Nu stiu unde sa ma duc... HELP!!! Multumesc anticipat! Link to comment
dxr Posted May 3, 2007 Share Posted May 3, 2007 Incearca la Metro sau Carrefour... Sau la orice magazin de piese Daewoo... Link to comment
tanase_constantin Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 Vreau si io sa stiu unde pot sa gasesc in constanta jenti de aliaj R13 in Constanta. Nu stiu unde sa ma duc... HELP!!! Multumesc anticipat! Stiu eu unde poti sa iti pui si pe 15 daca vrei, ne intalnim si mergem sa vedem ca ma intereseaza si pe mine! Link to comment
sphinx Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 (edited) deci pana la urma care jante sunt mai bune ? cele din aluminiu sau cele turnate? am vazut pe http://www.autoaccesorii.ro/wheels_details.php?id=10 alessio montecarlo pt matizul meu...dar nu stiu daca afecteaza perfformanta masinii sau dimpotriva o imbunatateste Utilizeaza majusculele acolo unde trebuie in postarile de acest forum. Edited May 28, 2007 by tolin Link to comment
U R S U Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Prieteni! Vreau si eu 4 jante pe 15' pt Matiz - 6J !!!!!! Nu gasesc!!! HEEELP!!! P.S.Am unele 7J daca e cineva interesat si vreau sa le vand/schimb! Mersi, Silviu "URSU" Link to comment
tolin Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Sa va spun inca o data ca a pune jante mai mari si pneuri mai mari pe Matiz este o greseala, ca masina aceasta nu este facuta pentru asa ceva ? Link to comment
adostar Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 (edited) @tolin - Nu le mai spune... ca-ti bati gura degeaba ! Edited May 29, 2007 by adostar Link to comment
tolin Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Atunci nu mai spun, dar sa nu aud (vad) ca se plange cineva, ca nu a fost avertizat. Link to comment
zalmoxis Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Sa va spun inca o data ca a pune jante mai mari si pneuri mai mari pe Matiz este o greseala, ca masina aceasta nu este facuta pentru asa ceva ? Adica cat de mari!?!...Eu am mai mari de vreo trei ani si chiar n-am avut nici o problema!!!..Jante pe 13 Alessio Sprint anvelope 175/60/13..N-am schimbat caseta, n-am schimat nimic...dar directia mere greu ..Mai ales pe loc !Tare greu!.... Link to comment
tolin Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Vreau si eu 4 jante pe 15' pt Matiz - 6J !!!!!! Nu gasesc!!! @Zeitate > era vorba despre asa ceva. Link to comment
steph Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Eu sunt convins ca merg jante pe matiz mult mai mari decat cele de fabrica Eu am mers cu 205/45 cu 17. 7j parca. Puteti sa va puneti cu incredere, tolin va minte cand va spune ca se strica caseta de directie. Chiar ii face placere. Link to comment
tolin Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Nu eu am scris manualul de utilizare de Matiz. Eu va spun ca pierdeti din manevrabilitate, din demaraj, din consumul redus, din rezistenta suspensiei si nu in ultimul rand, din armonia masinii. Degeaba puneti jante mai mari si mai late, unul cu jante de 13" si 4,5 sau 5J va da fum la orice liniuta si pe orice drum virajat. Fara a umbla la caroserie, in primul rand si apoi montand flanse distantoare, ecartamentul va scade, nu va creste. In cazul acesta, mai poate sustine cineva ca isi mareste stabilitatea ? Steph, tata, eu va spun sa ganditi inainte de-a face investitii inutile si paguboase. PS: despre mersul pe zapada nici nu mai amintesc, acolo, cine are roata mai ingusta merge cu siguranta mult mai rapid ca voi. Link to comment
Mateiu Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 Deci pana la urma cum e mai bine cu ce dimensiuni? Vreau sa-mi pun si eu si nu stiu de care... Are cineva vreo idee de unde asi putea cumpara??? Link to comment
mihaisl Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 si io .. mai frumos asa ca e rau cu banii .. ("> Link to comment
zalmoxis Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 Luati-va jante pe 13 si cauciucuri 175/60/13 mai mari nu se pot pune decat cu modificarea caroseriei...Si pe fata chiar nu vad ce ati putea modifica...La viraj maxim anvelova va atinge contra-aripa..Bina acum fiecare face ce vrea !.....Eu unul mi-am pus din astea... In cartea tehnica sunt consemnate aceste dimensiuni ca maxime ptr. aceasta masina...Iarna merg cu 155/65/13 ...Merg excelent!.... Pentru jante eu am pus Alessio... Link to comment
PYF Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 (edited) Luati-va jante pe 13 si cauciucuri 175/60/13 mai mari nu se pot pune decat cu modificarea caroseriei... ...Merg excelent!.... 99% adevarat! Si subsemnatul ruleaza cu 175/60/13 semperit pe jantele banale CMS (metro) si nu necesita nicio modificare si chiar nu ating ... asta insa pe fata... pt ca pe spate mai ating in gulerul acela de tabla de la semicercul caroseriei, fenomen ce cred ca-l pateste si cel de mai sus in poza cu cele de 195. Este real ... intrucat dupa episodul 175/60/13 pe spate le-am trecut pe fata si am montat pe spate 195/55/13 (tot semperit) si "efectiv" la fiecare "denivelare adevarata" ... tundeam si mai rau cauciucul, in final am rezolvat-o cu un flex... grund,antifon ... samd dar ... baba sufera la frumusete ...si cand e si pe bani devine ...sport extrem! Edited May 30, 2007 by PYF Link to comment
closchkutza Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 (edited) fftopic: Tare, sa ma apuc sa tai masina ca sa montez niste cauciucuri mai late . N-as face asta nici mort. Masina arata bine cu dimensiunile originale, a fost proiectata asa, nu au fost aia din fabrica zgarciti. Uita-ti-va la Aygo si prietenii lui, ce cauciucuri au, ce latime au acestea, si este masina 2006. Edited May 30, 2007 by closchkutza Link to comment
Pedala Posted May 30, 2007 Share Posted May 30, 2007 Problema CMS-urilor este ca au ET mai mare decat cele stock. D-aia ating. Link to comment
zalmoxis Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 (edited) 99% adevarat!Si subsemnatul ruleaza cu 175/60/13 semperit pe jantele banale CMS (metro) si nu necesita nicio modificare si chiar nu ating ... asta insa pe fata... pt ca pe spate mai ating in gulerul acela de tabla de la semicercul caroseriei, fenomen ce cred ca-l pateste si cel de mai sus in poza cu cele de 195. Este real ... intrucat dupa episodul 175/60/13 pe spate le-am trecut pe fata si am montat pe spate 195/55/13 (tot semperit) si "efectiv" la fiecare "denivelare adevarata" ... tundeam si mai rau cauciucul, in final am rezolvat-o cu un flex... grund,antifon ... samd dar ... baba sufera la frumusete ...si cand e si pe bani devine ...sport extrem! La mine nu ating deloc nici pe spate !...Ma rog nu atingeau ca acum ating astea de 165/70/13...Am fost fortat de o conjunctura sa pun astea pe spate o vreme asa voi rula !!.. Edited June 14, 2007 by zalmoxis Link to comment
PYF Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 La mine nu ating deloc nici pe spate !...Ma rog nu atuingeau ca acum ating astea de 165/70/13...Am fost fortat de o conjunctura sa pun astea pe spate o vreme asa voi tula !!.. Nu te contrazic Zeule, posibil... dar cred ca e de la janta .. astea CMS au 5,5 J si probabil Alessio au 5 sau 4,5 cum sunt cele initiale de Maty, parerea mea! fara sa mai discutam de incarcare, arcuri, amortizoare (varza ... in cazul meu ) samd Link to comment
deyu05 Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 niste jante marfa TSW Razor 13 milioane CMS: 8 mil jumate Link to comment
ToPser Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 post aiurea in tramvai...imagineaza`ti ca nu are cum sa costa o bucata atat.. evident ca setul ... Link to comment
Recommended Posts