Jump to content

Talon gresit...

Leutzu

Recommended Posts

Nu stiu ce mi-a venit mie astazi sa ma uit mai atent pe talonul de la Ticozaurul meu, dar tot chiombindu-ma pe cifrele de acolo am vazut o treaba care m-a amuzat foarte mult.

La sectiune data inmatricularii este trecut Decembrie 1996, luna si anul in care a fost cumparata masina, dar...socul provine de aici: Anul fabricatiei 1997. Oare cel care a tiparit talonul ala nu s-a gandit si el unpic ca nu poti inmatricula o masina care nu este fabricata??

Si la mine este acelasi lucru. Cand am luat masina si m-am uitat in cartea de identitate scria ca e produsa in 2004, dar am luat-o in septembrie 2003. M-am dus la dealer si am intrebat care-i treaba, ca n-aveam chef de discutii la inmatriculare. Mi s-a zis ca asa e normal ( :shock: ), ca la masinile produse dupa luna august a unui an sunt trecute ca produse in anul urmator (acuma nu stiu daca chestia asta e specifica Daewoo sau nu), pentru ca exista posibilitatea de a fi produse pt. stoc si ca ei vor sa-l faca pe cumparator sa se simta bine.

Iti dai seama, sa-ti cumperi masina produsa in viitor, ce cool...

Intr-un fel mie imi convine faza asta...de cand o fii sa o marit...e mai noua cu un an.

Na ca avem si noi cu ce sa ne mandrim, daca cu motoare mari si puternice nu putem...avem masini produse dupa ce le-am cuparat. Am gasit o asemanare cu Rolls-Royce, ca numai acolo cumperi masina si e fabricata in viitor. 8)

Se întâmplă şi la alte vehicule, iar în anunţuri apar listate ca "înmatriculat în luna X anul Y, model anul Y+1".

La mine au gresit la CI anul fabricatiei 1988 in loc de 1998. Am vazut a doua zi inainte sa ma intoarca politistul de la ghiseu si cei de la RAR au facut o mentiune ca anul corect este 1998. Deja ma gandeam cu groaza ca trebuie sa-i explic omului de la ghiseu ca Espero s-a produs doar din 1990 si nu cred ca ma credea nici daca-i aduceam pagina de pe net tiparita.

Hi hi hi, si la mine e la fel... 2002 in talon si 2003 pe cartea de identitate... masina e luata in dec.2002! Am crezut ca-i gresit... da ma durut in glezna, ca doar am fost la RAR cu ea, si daca aia si-au dat ok-ul...

• 3 weeks later...

La mine cand a venit talonul de la Cta scria la numarul de inmatriculare MLD in loc de MLB (nu se imprimase bine). Am avut un proces verbal in care politzaii (braileni) mi-au trecut la nr de inmatriculare numarul de pe talon, fara sa se uite la masina. Am rezolvat cu spaga PV-ul, dar daca era amenda si faceam contestatie mi-o acceptau?

• 4 years later...