laurentziu83 Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 (edited) Ia sa va aud si pe voi stimati membri cam ce victime din fauna noastra draga ati eliminat cu proprii bolizi, eventual si ce daune au povocat ele masinilor. Asta pentru ca oricum e cam greu sa le ocolesti cand iti sar in fata. Asadar vreau sa vad cam cu cate exemplare a scazut populatia la pui de gaina, caini, pisici, vrabii, ciori, porumbei, vulpi si cine stie ce animale ati mai vanat. Incep eu: Matiz: o gaina; un porumbel luat cu roata dreapta-spate; strange Reno: astazi, un porumbel cred ca era surd saracu', sau n-a simtit curentii de aer, caci vecinii lui l-au simtit; s-a ridicat dupa ultimul moment:un zgomot sec de tabla lovita si simtita la picioare. Cred ca am luat si o vrabie, ca pe asta n-am vazut-o pe unde a iesit, dar n-am simtit nimic. Cine stie, o fi scapat. Normal o pasare cand o lovesti frontal o simti ca pe o piatra. Passat(taica-miu, nu io ): una bucata manz (cal) anul trecut. 111 milioane deviz de reparatie, fara sa fie lovita cine stie ce masina. Manzul a murit. Dacia: acu vreo 5 ani, vrabie luata in parbriz; a ricosat, nu stiu unde s-a dus. Oltcit: 3 pui de gaina de-a lungul vietii ei. Dumnezeu sa le odihneasca in pace pe toate. Edited July 14, 2005 by laurentziu83 Link to comment
VAXXi Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Un caine la iesirea din Sinaia, luat central, sub scut; cainele mort, nici o paguba la masina. Un caine la ... nu mai stiu, tot intr-o plimbare; cainele scapat, dar schiopata; luat cu dreapta-fata, proiector spart, bara crapata. O pasare, la mare, in parbriz - norocul a fost c-a lovit in bratul stergatorului, nu in geam; pasarea ... a scapat, cred; pagube zero. Link to comment
zalmoxis Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Ia sa va aud si pe voi stimati membri cam ce victime din fauna noastra draga ati eliminat cu proprii bolizi, eventual si ce daune au povocat ele masinilor. Asta pentru ca oricum e cam greu sa le ocolesti cand iti sar in fata. Asadar vreau sa vad cam cu cate exemplare a scazut populatia la pui de gaina, caini, pisici, vrabii, ciori, porumbei, vulpi si cine stie ce animale ati mai vanat.Incep eu: Matiz: o gaina; un porumbel luat cu roata dreapta-spate; strange Reno: astazi, un porumbel cred ca era surd saracu', sau n-a simtit curentii de aer, caci vecinii lui l-au simtit; s-a ridicat dupa ultimul moment:un zgomot sec de tabla lovita si simtita la picioare. Cred ca am luat si o vrabie, ca pe asta n-am vazut-o pe unde a iesit, dar n-am simtit nimic. Cine stie, o fi scapat. Normal o pasare cand o lovesti frontal o simti ca pe o piatra. Passat: una bucata manz (cal) anul trecut. 111 milioane deviz de reparatie, fara sa fie lovita cine stie ce masina. Manzul a murit. Dacia: acu vreo 5 ani, vrabie luata in parbriz; a ricosat, nu stiu unde s-a dus. Oltcit: 3 pui de gaina de-a lungul vietii ei. Dumnezeu sa le odihneasca in pace pe toate. <{POST_SNAPBACK}> Mai da' tu ar trebui sa-ti iei legitimatie la vanatori zau asa !...Ne mai miram ca sunt pe cale de disparitie bietele animale! Link to comment
NFS Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Ha ha, misto subiect. Cu Oltcitul nimic, doar un caine care s-a repezit sa ma latre printr-un sat si a nimerit cu capul in tabla, pe lateral ... no harm done. Cu Matizul... mi-a sarit alt caine in fatza fugind in diagonala dintre masini, eram prin Tei, am pus frine cu scirtz si l-am pocnit cu spoilerul, l-am dat de-a berbeleacul de citeva ori apoi s-a ridicat si se uita un pic nedumerit. Eu am fost super fericit ca n-a fost un copil in locul lui. Doamne fereste! Tot cu Matizul am omorit o rindunica. ("> A trecut peste autostrada la rasul pamantului si a ramas infipta in grila de la spoiler. Cam atit, din fericire! Link to comment
ileana Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 cu oltcitul: un caine(rasa pura, habar n-am cum ii zice)..a scapat dintr-o curte direct in farul meu dreapta...cainelui i-a fost curmata viata de stapan fiindca nu putea fi salvat..farul meu schimbat si bara indreptata..mi-a parut rau de caine, era chiar frumos...stapanul si-a cerut scuze, a recunoscut ca e vina lui, stia ca zbugheste in strada cu Papadia: chiar la prima intalnire la care am venit..prin aprilie..la intoarcere spre casa, cred ca era ora 12-1...o mare cucuvea intr-o curba, in mijlocul soselei!..nu mai vazusem cucuvelele in aceasta postura...nu am putut sa o ocolesc, nevanzand-o decat cand am intrat in curba...am incercat sa o incadrez intre roti, dar se pare ca era mai inalta decat Papadia mea..nici nu am stiut ce este decat in ultimele secunda, cand si-a rasucit capul si s-a uitat in faruri...mi-a fost frica sa opresc, dar am vazut-o in oglida intinsa pe asfalt..Papadia nu a patit nimic Link to comment
Zmeul cel rau Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Cu Matizul am lovit un caine care traversa soseaua Colentina la miezul noptii. Eram atent la betivii care se balanganeau circuland perpedes pe linia de tramvai. Am vazut la un moment dat o umbra de caine in lumina farurilor si am auzit izbitura. Zona era cam dubioasa, nu am oprit pe loc ci dupa vreo cateva sute de metri. In oglinda nu am vazut nimic dar pe bara am gasit fire de par si sange, fara alte avarii. Cu Oltcitul nu am reusit sa lovesc nimic iar cu Espero am decimat populatia de muste de pe autostrada (Ah, senzatie majora cand am trecut pe langa un tir rasturnat care transporta stupi: "fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc") PS: mama mea intr-o masina de serviciu (Megane break) a lovit un caine pe drumul spre Constanta. A fost la politie pentru constatare (era masina destul de sifonata) si a primit amenda ca nu a redus viteza. Era un semn de ala cu caprioare pe el, "Atentie animale salbatice". Link to comment
laurentziu83 Posted July 14, 2005 Author Share Posted July 14, 2005 (edited) cu Espero am decimat populatia de muste de pe autostrada (Ah, senzatie majora cand am trecut pe langa un tir rasturnat care transporta stupi: "fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc") Mda, sa vezi senzatie majora cand lovesti albine si n-ai decat aqua chiorens la stergatoare. Eu am montat placutele de inmatriculare noi duminica si azi (joi), dupa 600 de km deja-s facute insectar. Nu mai zic de insectarul gros de la Matiz. Edited July 14, 2005 by laurentziu83 Link to comment
Zmeul cel rau Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Pai tu ce crezi ca am eu in timpul verii in rezervorul de apa? Am solutia minune H2O+Cl-->Apa de la robinet Link to comment
Dragos82 Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Un caine l-am luat exact in suportul de la numarul de pe fata.Pagube mi s-a rupt suportul si a cazut numarul. Un pasare am luat-o pe bara.Nici o paguba Link to comment
ASIMO Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Cu Dacia am "luat" o vrabie pe Valea Oltului. Saraca s-a infipt in grila din fata a masinii si am purtat-o asa pana in Sibiu (sper ca a murit la impact si nu s-a chinuit )... Ma miram de ce se holbeaza lumea la mine prin oras . Doar cand am ajuns acasa am vazut-o cum era infipta acolo, saraca. A ajuns sigur in Rai dupa cat a patimit . Link to comment
steph Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 haideti mai da sunteti sadici. eu nu am lovit nimic nici cu dacia nici cu maty Link to comment
florinbad Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Saptamâna trecuta, pe când ma întorceam de la Bucuresti, s-a trezit un roi de ... lacuste sa se ia la bataie cu Micutul meu Porsche! Rezultatul: resturi de picioare, aripioare si capatani pe parbriz, grila si numarul din fata! 1-0 pentru Matiz > ! PS: am uitat sa precizez: "fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc-fleosc", copyright Zmeul cel Rau Link to comment
Mircea Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 2 caini morti, o pisica, o vrabie, un porumbel, un numar nemasurabil de muste si alte zburatoare mici. Invatate la cascadorii: un caine si o pisica... pisica n-a invatat prea multe... Unul din caini mi-a sarit noaptea in fata de pe trotuar, dintr-un grup de 4-5 incaierati, eram cu moskvitchul 1500, l-am agatat cu partea dreapta fata si l-am proiectat circa 4 metri intr-u gard si acolo a ramas. Urmarile la masina far, semnal, aripa, bara, grila sparta... Al doilea l-am luat cu nubira si mi-a crapat bara in dreptul proiectorului. Ghinionul lui ca am trecut cu roata peste el. Tot cu moskvitchul am reusit sa incadrez un caine intre roti si l-am scos prin spate intreg, putin tavalit. Pisica a murit din cauza indirecta, adica a intrat printre rotile din fata la MAtiz si a iesit printre rotile din stanga (va dati seama cata coordonare), dar din pacate n-a mai repetat figura si cu nova ce venea de pe contrasens... Vrabia am luat-o tot cu Nubira, iar porumbelul l-am luat tot cu Moskvitchul, prin grila si s-a oprit la cativa cm de radiator... In general feresc animalele pe cat posibil, dar fara cascadorii, adica franez cat pot de mult si daca am loc si viteza e mica fac si cate o eschiva laterala. La viteze mari, mai bine sparg un spoiler decat sa ajung in sant. Am vazut asa ceva acum 3 ani pe la sinesti, o tipa cu o dacie, la 80-90 la ora a franat si a virat brusc stanga ca sa fereasca o javra, a derapat si a ajuns in sant si apoi intr-un copac... mai bine sparg o bara sau un proiector... Link to comment
BogdanG Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Criminalilor > Eu nu am reusit niciodata sa lovesc nici o vietate mai mare de 10 cm dar cred ca e mai bine asa in rest cind ies la drum lung insectar nu gluma ,am prins chiar si libelule plus alte insecte ,mie personal mi se pare foarte macabru sa stau sa curat grila fata asa ca le las in pace si spal masina peste citeva zile ...nu de alta dar sa fiu sigur ca sunt moarte cu adevarat ...e un fel de obsesie personala . Link to comment
ticodriver Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 In afara de insecte n-am vanat nimic nici cu oltcit-ul si nici cu tico, Doamne-ajuta. fftopic: @ileana: cu cucuveaua aia, n-am inteles ce-ai cautat tu la Cotroceni in drum spre Oltenita Link to comment
andreib Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Un numar enorm de insecte casapite cu masina. La astea se adauga un caine facut extra-plat dupa ce am trecut cu Fiat-ul Ducato plin ochi de marfa peste el cu ambele roti... Link to comment
body Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Eu nu am luat decat cateva vrabiute cu masinile pe care le-am avut de-a lungul timpului ! Link to comment
Mike1 Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Iar eu am constatat odata dupa o calatorie prin tara ca aveam fata plina de, normal, insecte, dar dintre acestea se remarca o musca al naibii de mare si insangerata > Dar in rest am fost pasnic Link to comment
VIPER Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Eu personal, in afara de insecte, nimic si sper sa ramana asa... Cu Dacia lui Tata am luat o bufnita cat casa intr-o noapte ploioasa prin Nordul Moldovei. S-a auzit o bufnit(z)ura puternica in fata, apoi liniste, si apoi bufnitza luata de curentul de aer s-a ridicat pe botul masinii, pe capota, pe parbriz si s-a dus peste masina. Imaginea a fost demna de filmele horror, ca avea aripile intinse ! Si, un pic pe langa subiect (adica nu patita de mine), impreuna cu intrebarea: ce viteza o fi avut gaina??? Link to comment
Zmeul cel rau Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 fftopic: @ileana: cu cucuveaua aia, n-am inteles ce-ai cautat tu la Cotroceni in drum spre Oltenita <{POST_SNAPBACK}> fftopic: Pai cucuveaua de la Cotroceni era din Oltenita. Probabil se intorcea acasa. Link to comment
ileana Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 fftopic: Pai cucuveaua de la Cotroceni era din Oltenita. Probabil se intorcea acasa. fftopic: deci suntem 2 cucuvele din Oltenita...una din cotroceni si una bucata cucuvea de ocazie, numai joia! aseara era sa iau o vulpe...parca ma si vedeam joia viitoare stand turceste, pe blana de vulpe, in fata HSF-ului, mancand seminte Link to comment
laurentziu83 Posted July 15, 2005 Author Share Posted July 15, 2005 si de ce ai ratat-o? n-aveai CASCO? Link to comment
tuf5075 Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 OK...am inceput de tanar..cu vanatul..si cu pescuitul.. in categoria vanat; coboram de la Ranca, in Novaci un porc intrat sub masina, pagube: partea animala: ureche rupta(a intrat cumva ciudat, cu spatele spre mine si cu picioarele in fata...si a mers asa cam 20 de m...pentru ca un cauciuc era ridicat- cel deasupra de porc), ceva pete de sange..ca se spune ca porcii au pielea groasa...si ceva luxatie ca schiopata cand s-a ridicat...eu, planetara dusa, de fapt am inteles ca s-a desfacut sau rupt cumva burduful..apoi paguba, si toata geometria la roata stricata... Ceva pasari de curte zburatoare..1 gasca, pui si gaina mai demult... Acum cand am venit in Ungaria un fazan a vrut sa vada el cat de rezistent e parbrizul meu...in afara de sperietura...eu nici o paguba..el,desi l-am cautat ..se pare ca a fugit de la locul faptei...nu l-am mai vazut nici mort, nici viu, desi era camp deschis..nu stiu unde s-a ascuns... Si cam atat... "> Link to comment
george03 Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Cele mai multe "victime" le-am avut in "perioada" Tico. Mai exact: 3 caini ... singurii caini pe care i-am lovit de cand conduc ... i-am lovit in mai putin de 24 ore ... cred ca a fost vinerea neagra pentru mine Primul l-am lovit destul de usor, eram in Braila, abia se intunecase si nu aprinsesera inca luminile pe strazi, asa ca l-am vazut f. tarziu. Norocul lui ca aveam viteza mica si nu cred ca a patit ceva. Cel de-al doilea l-am lovit a doua zi dimineaza ... tot usor, fara urmari grave pentru caine (cel putin a fugit de manca pamantu'). Mai nasol a fost pentru ultimul, pe care l-am lovit in aceeasi zi, pe la 2 dupa amiaza, la cca 120 km/ora, imediat dupa ce am iesit dintr-o curba larga (pt. cei care stiu ... intre insuratei si viziru ... aproape de locul unde l-au prins pe A8 cu 247 km/ora). Mai mult ca sigur i-am rupt coloana ... pentru ca izbitura a fost f. puternica. Noi eram 4 in masina si am simtit-o cum salta cand l-am lovit. Urmari: becul din semanlizatorul fata stanga mi-a sarit din fasung. In rest ... nimic. Tot cu Tico am mai lovit un pasaroi ... cred ca era fazan dupa dimensiuni ... tot la vreo 110-120 km/ora ... numai ca din izbitura asta m-am ales cu bara crapata aproape complet ...pe mijloc. Partea mai frumoasa este ca tocmai plecasem de la service unde schimbasem ... bara Cea mai "tare" senzatie am trait-o cu Matiz-ul, intre Harsova si Constanta. La vreo 3-4 km de la iesirea din Harsova este o vale inconjurata de padure. Ca un fel de sicana ... in jos. Am intrat in ea cu cca 100 km/ora ... si am iesit complet chior. Am intrat intr-un roi de gaze ... nu stiu ce erau ... dar erau atat de multe incat a trebuit sa opresc imediat si sa le dau jos de pe parbriz cu razuitoarea pt. gheata Au mai fost cateva vrabii, o cioara drept in parbriz ... da' fiind la Matiz am scapat fara pocnituri. In general incerc sa ocolesc orice vietate care-mi iese in cale ... dar sub nici o forma nu o sa-mi pun in pericol siguranta pentru viata ei . Asta e ... 1-0 pentru mine. Link to comment
john Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Am luat si eu de curand o randunica pe capota de la motor, insa fara urmari pentru capota. Link to comment
Recommended Posts