Leone Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 no, no ilenutzo, ca nu-s chinez! Link to comment
john Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Ps. stiu un vecin care a intrat special cu masina intr-un porc ca sa-l fure.. <{POST_SNAPBACK}> Mistret sau...localnic ? Link to comment
florinzanc Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Hai sa-mi descarc si eu sufletul. In vara asta am avut doua incidente. Un popindau pe drumul dintre Tulcea si Constanta. L-am vazut de la oarece distanta pe sensul opus. Statea pe loc. Cind am ajuns la doi metri de el a zbughito in fata masinii. Am sperat sa-l iau intre roti dar n-am reusit. Am trecut peste el cum ambele roti de pe dreapta. Partea nasoala a fost ca nevasta-mea, sperioasa cum este, a inceput sa ma intrebe daca am omorit vietatea, care ei i se paruse ca e o veverita. Atit le-a trebuit copiilor care erau in spate. Au inceput sa ma piseze la cap ca DE CE am omorit o vietate asa draguta. M-am simtit ca un criminal. Peste doua zile, intre Lumina si Navodari am busit un caine care, tot din partea stinga a drumului, s-a aruncat pur si simplu pe sosea. De fapt, mai mult l-am ras cu partea dreapta a spoilerului si l-am aruncat in sant. Chestia este ca il vazusem si cred ca aveam timp sa opresc, dar eram "impins" de alte masini din spate si n-aveam chef de frine bruste pe sosea la 100 km/h. Am auzit bufnitura, iar apoi cainele a schelalaind. Nevasta-mea iar s-a gasit sa ma culpabilizeze ca putea macar sa opresc sa vad ce s-a intimplat cu el. Copiii au inceput sa strige in masina ca "tata a omorit si un caine". Dupa incidentul asta am facut o pauza de condus de vreo doua zile. Oricum, ma simtit cam nasol ca am lovit vietatile astea (in sinea mea sper ca macar cainele sa fi scapat). Link to comment
laurentziu83 Posted November 29, 2005 Author Share Posted November 29, 2005 (edited) Una bucata caine de pe mijlocul drumului la Afumati. A avut de ales intre mine si un tir de pe contrasens, asa ca m-a ales pe mine, la 70 si ceva la ora, daca ramanea pe dunga dubla continua scapa: spoilerul crapat, dar nu cine stie ce, nu prea se vede, becul din proiector dreapta ars (erau aprinse), numarul indoit si suportul spart si zburat din surub si structura de rezistenta a spoilerului rupta, ca se vede ca e mai moale in zona aia. A mai ramas ceva par de caine in marginea proiectorului. Maine dimineata ma duc la constatare sa o fac pe casco. Edited November 29, 2005 by laurentziu83 Link to comment
Zmeul cel rau Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 Vezi sa se vada pana la constatare, daca tot il faci pe casco! Link to comment
Esperatul Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 (edited) Eu am patit una cel putin bizara. Mergeam in localitate cu 50 la ora, gardurile oamenilor f apropiate de sosea. La un moment dat de pe o straduta in dreapta, f ingusta, au iesit 2 caini mari(mai mari decat ciobanestii- germani aia mari) alergandu-se cu viteza. S-au sincronizat asa de bine incat primul a intrat fix in roata din dreapta, dar nu sub ea, ci frontal(adica perpendicular pe masina). Impactul a fost f puternic, a miscat un pic masina de pe traiectorie. Capacul s-a facut tandari, cainele a ricosat in sant buimac. Dupa cateva minute cat l-am considerat mort a zbughit-o inapoi. Edited November 29, 2005 by Esperatul Link to comment
Brainiac Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Am una bucata caine la activ, in trei ani de condus. Era prin ianuarie, drumul inghetat, lucea ca sticla. Mergeam cu 20-30km/h intr-a doua, ca sa pot sa lucrez cu frana de motor si mi-a sarit un caine in fata. L-am vazut, insa nu am avut curaj sa apas pe frana. L-am ars cu aripa dreapta (cred ca la cap). A plecat in sant, unde l-am vazut si a doua zi dimineata, mort, din pacate Link to comment
Tommy Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 (edited) mda, e de preferat sa lovesti ceva mic decat sa te rastorni in sant sau sa intri in vreun copac dar ce nu inteleg si chiar m-a indispus sadismul unor povesti.. (sunt convins ca cel putin unii au facut-o din bravada sau luati de val ) ma intreb daca aceeasi distractie ar fi daca s-ar procopsi cu vreun animal mai mare in fata Edited November 30, 2005 by Tommy Link to comment
AND Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Da ..un brontozaur! Nu sunt de acord , chiar si pe drum cu gheata..sa nu pui frana daca-ti iese un caine in fata. Si ce daca intri in pom? Cu 20-30 la ora cat avea Braniac nu patea nimic. Tabla se repara , cainele e mort... Link to comment
Zmeul cel rau Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Te oferi voluntar sa imi platesti tu tabla daca intru intr-un copac din cauza ca am ocolit un caine? Cred ca daca ai avea de ales nici tu nu ai face altfel. Link to comment
Tommy Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 e discutabil, am vazut cu ochii mei un camion care a intrat in gard pt a evita un caine risti sa omori un om sau mai multi eu ma refeream la altceva.. sunt lucruri care nu-ti fac placere .. si nu vad nici un motiv sa bravezi pe marginea lor, sa le povestesti ca pe ceva "cool" dar asta poate doar in mintea mea eu am avut noroc pina acum, n-am lovit nici un mamifer Link to comment
AND Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Cum adica sa-ti platesc eu tabla zmeule? N-ai casco? Ghinion! Nu e motiv pt a lua o viata! Daca ai viteza mare atunci e de inteles ca nu ai avut timp sa-l eviti etc...dar cu viteza asa mica .. Link to comment
ZLI Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 eu am ocolit mereu tot ce mi-a iesit in cale vulpi, caini, pisici, soareci CAI, VACI, biciclisti beti, oameni beti, copii. am atins usor un pisoi care mi-a sarit in fata pe bd Dacia, dar a fugit cu bine dupa ce a sarit de cateva ori in sus.(speriat cred) am calcat saptamanile trecute o broasca. dar eu mereu ma joc cu masina pe zapada, asfalt umed, gheata... iar cand apare o situatie de criza simt cum se duce masina si cam care sunt limitele. ... si nu am zburat in nici un pom pana acum. e o chestie care se educa. se intareste un reflex deja existent in a ocoli tot ce e in fata indiferent daca e copil sau caine. cei care dati fara sa clipiti peste un caine, veti atenua acest reflex, daca sare un copil in fata veti spune: nu am avut ce sa-i fac! chiar si in conditiile in care il puteati ocoli de trei ori (pentru ca trebuie sa ganditi actiunea de ocolire, si nu aveti experienta acestor situatii, si va e teama, si nici macar nu stiti care va sunt limite. Sfatul meu: teren deschis, tot felul de suprafete, si multe rezervoare de banzina... "> Link to comment
mr_ Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Da ..un brontozaur! Nu sunt de acord , chiar si pe drum cu gheata..sa nu pui frana daca-ti iese un caine in fata. Si ce daca intri in pom? Cu 20-30 la ora cat avea Braniac nu patea nimic. Tabla se repara , cainele e mort... O fi si asta o forma de selectie naturala... cainii inteligenti nu sar in fata masinii. Iar stapanii inteligenti nu-i lasa liberi. De doua ori am fost martor la accidente care implica caini de rasa, si in care as fi putut fi eu implicat daca ajugeam acolo cu cateva secunde mai devreme. Exact acelasi scenariu: Opreste masina pentru "pana de tufis", si javra sare din masina exact sub rotile celui care trece pe langa. Unul doberman intre Onesti si Targul Ocna, iar celalalt, un dog din ala enorm marmorat intre Ploiesti si Buzau. Cainele era atat de mare incat a ramas sub masina pana cand s-a oprit, l-a tarat cu scutul vreo 50-60m. Eu am indoit un brat de suspensie si o janta la Moskwich din cauza unui caine. Am lovit bordura ca sa evit cainele. Pana acum, singurele victime au fost doua pasarele care au zburat razant direct sub masina Insa am vazut un papagal cu Aro care a lovit un biciclist evitand un caine. A tras de volan fara sa cranieze prea mult. Noroc ca mergea destul de incet, a reusit si sa franeze si biciclistul s-a ales doar cu zgarieturi si cu sperietura. Link to comment
laurentziu83 Posted November 30, 2005 Author Share Posted November 30, 2005 In poza se vede exact damage-ul pe care l-am avut. Se merita sa agravez situatia? Daca puneam frana riscam sa-mi fac varza fundul masinii deoarece ar fi intrat cel din spatele meu in mine, de ocolit nu aveam cum sa-l ocolesc, am mai spus, de pe contrasens venea tirul, in dreapta era normal alta masina. Si daca franam nu sunt asa sigur ca as fi salvat viata cainelui. Nu-l calcam eu, il calca altul. Se stie ce trafic e in zona Afumati. Tot ce pot sa sper e ca a fost lovit bine la cap si ca a murit instant, eu nu m-am dus sa-l caut. Eu (de fapt altcineva din familie) aveam o programare la o clinica in Bucuresti FACUTA IN URMA CU 2 LUNI. Daca eu procedam cum spui tu puteam sa agravez situatia si sa nu mai ajung la timp sau deloc si trebuia sa caut alternative de transport si puteam sa nu rezolv nimic, basca mai si ramaneam cu masina imobilizata la 200 de km de casa. Asa am preferat sa intru in el fara sa ating frana iar acum merg bine mersi cu masina. Pana si asa trebuie sa fac enspe mii de drumuri sa-mi repar masina. Dar daca ma alegeam cu o caroserie facuta varza intrand in gard sau ricosand in alte masini, ce mai faceam? Chiar si cu casco, dar umblatura si masina imobilizata tot ramaneam. Nu mai plangeti atata animalele, pur si simplu asa le-a fost scris, nu putem sa punem alte chestii in fata prioritatilor noastre. Pe sosea e mai bine sa-ti pastrezi sangele rece. Link to comment
Tommy Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 laur, in afumati sunt 2 benzi pe sens - intamplator trec des pe acolo 20 cm daca trageai stanga (un mic test elan).. scapai cu bara intreaga asta inseamna sa ai sange rece dar.. unde "le-a fost scris" ? nu sunt de la sociatia salvati cainii, am fost de acord cu basescu la 'curatenie', dar lasati domnilor deoparte indarjirea asta pe animale Link to comment
laurentziu83 Posted November 30, 2005 Author Share Posted November 30, 2005 (edited) Ai dreptate , mai ales ca era si tirul pe contrasens. S"> Chiar atata sange rece nu am, totusi. Edited November 30, 2005 by laurentziu83 Link to comment
Tommy Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 (edited) am mai explicat si mai sus nu am zis sa intre cineva in tir.. am zis sa nu se mai braveze pe tema asta pentru ca nu e nimic de lauda e complet altceva Edited November 30, 2005 by Tommy Link to comment
Brainiac Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Da ..un brontozaur! Nu sunt de acord , chiar si pe drum cu gheata..sa nu pui frana daca-ti iese un caine in fata. Si ce daca intri in pom? Cu 20-30 la ora cat avea Braniac nu patea nimic. Tabla se repara , cainele e mort... Sa stii ca nu din sadism, placere sau bravada am dat peste amaratul ala de caine. 20-30 km/h nu este o viteza ametitoare, dar este suficient ca sa iti faci masina praf, in momentul in care intri cu ea frontal intr-un copac. Si locul acela era in dreptul unei paduri. Cei care se duc pe la snagov stiu cu siguranta padurea dintre Ghermanesti si Snagov si cat de aproape sunt acolo copacii de sosea (e adevarat ca sunt separati printr-un sant destul de adanc ). Probabil ca daca as fi avut suficienta prezenta de spirit si suficiente notiuni de pilotaj...as fi putut sa evit contactul cu catzelul, dar nu am nici pe departe ca sunt vreun Leob sau Gronholm, ci doar un sofer obisnuit, care nu a avut ocazia sa faca derapaje controlate si glisade pe piatra cubica pana acum. Eu..doar am povestit acest unic incident avut cu o vietate. Poate ca as fi putut sa il evit, nu stiu, insa in acel moment (de frica, din cauza lipsei cunostintelor auto, din cauza vitezei de reactie scazute) nu am reactionat. Link to comment
razvanclub1 Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 nu sunt un vanator agil asa ca am ratat cateva animalute. pana acum n-am prins nimic...odata eram sa intru intr-o vaca dar am franat nesperat de repede de la 120,in rest o cioara am luat cand ma duceam la mare cu oglinda dar masina na patit nimic Link to comment
mr_ Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Interesant, de obicei ciorile nu se lasa lovite. Sigur nu era porumbel sau gugustiuc? Astia sunt de o prostie crunta, parca cer sa fie loviti... Si sunt suficient de mari cat sa faca pagube. Autobuzul cu care mergeam la servici a luat un porumbel si si-a spart parbrizul. (autostrada, 100km/h). Link to comment
tkd29 Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 Acuma doua saptamani am trait o experienta nefericita de genul asta (prima de cand am permis) mergeam spre Simeria si la intrare in oras este o pasarela , ora in jur de 22, viteza cam 100 km/h in coborare la capatul pasarelei vad un caine in lumina farului din stanga, prea tarziu zbang, trec cu roata peste el , frana si dupaia trag pe dreapta sa vad cat de muci mi-am facut bara...proiector spart, semnalizatorul stanga iesit afara si se tinea in cabluri si bara se misca. sa rupt urechiusa de pe suportul care este intre bara si caroserie in 2 ore am rezolvat totul la un atelier , bara nu are nimica doar se vad cateva liniute pe ea in locul impactului. Link to comment
mortymer Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 ... o pisica cu 120 in localitate... cred ca am dezintegrat-o... morty nu a avut nimic... o cioara(culmea ca sunt ff destepte pasarile astea)... ramas capota indoita putin... se vede cand e ff curata si sclipeste altfel in locul ala... un caine pe la uai not cu roata dr fata... morty nimic... cainele parca schiopata... mi-a parut rau(imi plac cainii)... dar era situatia aia in care vin si se pun in fata masinii si incep sa latre si sa muste din bara si aripia(la roata)... nu am rezistat si in pofida protestelor sotiei am calcat acceleratia si am dat drumu la ambreiaj... asta a fost... mustrari de constiinta si acum... dar,cainele nu a muncit cu mine sa-l iau pe morty... cam atat momentan... Link to comment
Mike1 Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 dar,cainele nu a muncit cu mine sa-l iau pe morty... cam atat momentan... He is mad ) allright N-am mai intalnit asa ceva pana acum Fi domnule mai bland, zau asa... 120 in localitate... Link to comment
Tommy Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 slabut @morty pina acum eu zic sa anunti cand ajungi la 100 si inca ceva.. incearca si la oameni, caini/pisici sunt fragile pentru barbatu' din tine Link to comment
Recommended Posts