body Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Ieri am avut un drum la Bucuresti si la intoarcere pe DN1 in zona Baneasa am oprit la Kia ! Am luat o oferta de Kia Picanto si m-am fatait un pic pe langa ea si "prin " ea si nu mi-a displacut pt a mea consoarta (in loc de Matiz)! Motorul 1.1 l cu 65 de CP , iar consumul mi s-a parut excelent : 4 l extraurban si 6.1 urban! Intr-adevar ca e un pic cam scumpa , dar nu pare a fi o masina nasoala !Ce parere aveti ? Link to comment
Mike1 Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Am vazut si eu diverse prezentari cand a aparut pe piata acst model, dar n-am avut privilegiul de a o vedea live. Ca aspect exterior si interior (ce am putut eu sa observ) mi se pare destul de atractiva (mai atractiva decat Spark anyway ) Dar spune-ne si ceva preturi si nivele de echipare ca sa putem face o comparatie si o discutie elocventa si argumentata Link to comment
body Posted July 20, 2005 Author Share Posted July 20, 2005 (edited) Pret Kia Picanto STD 6263 la care se adauga pachet optional de 1060 euro ( preturi CIP )!Ce are : - Airbag sofer +pasager - Baqndouri laterale negre - Portbagaj iluminat - AC +filtru polen - Spoilere , manere usi si grila radiator in culoarea caroseriei - tapiserii in culoare - Ic - Servodirectie - Stergator luneta - Suport ochelari - Suspensii intarite? - Turometru + ceas digital - Coloana volan reglabila - Geamuri electrice fata -Capac portbagaj? -Ornamente roti -tot felul de locuri de depozitare ( astea vazute de mine) Cam atat Mda , si parerea mea ca este peste Spark ! Edited July 20, 2005 by body Link to comment
masterbobs Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 are cel mai mare inconvenient de pe piata Romaneasca. PRETUL ..era sa uit din care 30% taxe vamale prea putin pentru 9500E Link to comment
body Posted July 20, 2005 Author Share Posted July 20, 2005 O iei in Leasing si eviti taxele vamale !Cum am luat eu Kalosul ! Link to comment
Mike1 Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Da, exista ac de cojocul taxelor vamale. Dar ca sa apelezi la leasing parca trebuie sa merite si masina (cea care este "handicapata" de taxele vamale) acest lucru. In cazul kalosului, achizitionarea in leasing (care nu este chiar la indemana a atat de multor persoane precum este creditul bancar) se dovedeste a fi o solutie optima deoarece masina da satisfactie (vorbeste lumea ) Dar , pe de alta parte, Kia nu are un renume prea bun pe piata noastra, iar modelul Picanto parca n-ar fi chiar asa de picant incat sa primeze in fata unui Kalos si bineinteles a unui Logan Link to comment
Satori Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 are cel mai mare inconvenient de pe piata Romaneasca. PRETUL..era sa uit din care 30% taxe vamale prea putin pentru 9500E Adica e mai scumpa decat Kalos? Link to comment
masterbobs Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 (edited) chiar daca are un PRET - 7.244 euro (CIP), la modelul de baza articolul pe intreg aici la pretul de 7.244E cu 30% taxe vamale ajungem la 9417,2E la modelul de baza si la banii astia fara casco, si restu' Kalos rules!!! Edited July 20, 2005 by masterbobs Link to comment
Satori Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Eu trebuie sa mai iau o masina si pare interesanta, dar: - e cam scumpa (unde naiba e siteul asotora, eventual un configurator) - e cam uratica Link to comment
obositoru Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Cred ca Picanto e foarte potrivita pentru mers prin oras ... mie mi se pare o alegere buna daca o achizitionezi in leasing. La fel si Sportage 4x4 cu motor diesel ... este foarte bine dotata si foarte ieftina CIP. De cand a fost preluata de Hyunday, lucrurile s-au schimbat mult in bine la KIA. Cred ca urmatoarea masina o sa fie Sportage-ul ala 4x4 ... cu ploile astea ... Link to comment
body Posted July 21, 2005 Author Share Posted July 21, 2005 Sincer , parerea mea ca este peste Spark , avand in vedere consumul si dotarile ( motor de 1,1 l cu 65 CP ) . A si ce e si mai important e mai lata si mai stabila decat Sparkul ( Matizul) !Cred ca la anul in primavara fac miscarea ( vand Matizul nevesti-mii ) si bag un leasing la Picanto ! Link to comment
Gica Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Pana atunci ti se termina cel de la Kalos ? Ca e cam nasol zic eu cu 2 leasinguri simultan in familie... Cum crezi... Link to comment
steph Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 (edited) e nasol. eu stiu cum e 400 euro pe luna obligat, fortat Edited July 21, 2005 by steph Link to comment
body Posted July 22, 2005 Author Share Posted July 22, 2005 Pana atunci ti se termina cel de la Kalos ? Ca e cam nasol zic eu cu 2 leasinguri simultan in familie... Cum crezi... <{POST_SNAPBACK}> Nu e chiar asa !Pai la Kalos dau 93 de euro pe luna ceea ce nu e deloc mult ! La Kia din calculatie mi-a iesit ( la un avans de 50% - doar vand Matizul ) 76 de euro rata pe care o suporta nevasta-mea si care iar nu e de speriat !Plus ca se pare ca o tai iar in toamna vre-o 2 luni afara si banii ii depun in banca de unde pot plati rata la Kalos direct din cont ! Sa vedem ce o mai fi !Ce mi-a placut mult la buburuza asta e consumul care la 4,1 afara si 6 in oras e beton ! Link to comment
ticolino Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 da, dar ai calculat in cat timp se amortizeaza diferenta de pret prin aceasta "economie" de 1l % ? sau altfel spus, cati km tb sa mergi lunar ca 1% sa reprezinte 76E? chiar sunt curios de rezultat, asa ca o sa fac eu calculele. Considerand 1l benzina=1E, inseamna ca tb sa mergi lunar 7600km, adica zilnic aprox 250km. dar, bineinteles, conteaza si valoarea de revanzare. prin urmare, daca faci 100km/zi, o kia picanto in leasing e mai rentabila decat un matiz. zic eu. Link to comment
body Posted July 26, 2005 Author Share Posted July 26, 2005 Chiar nu e nimeni care sa fi si mers cu asa ceva ? Link to comment
vlad35 Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 (edited) Eu am facut un mic test-drive cu Picanto, pe vremea cand ii cautam nevestei masina. Mi-a placut cum se misca si cum te simti in ea dar mi se pare prea scumpa. S-ar putea sa mai am acasa ofertele si sa va dau detalii mai multe dar dupa cate tin minte o varianta echipata acceptabil (avea AC da' n-avea radio!) sarea de 7000 CIP. La banii astia am preferat Kalos 1.2, cu 3 usi si mai dotat decat Picanto-ul cu pricina. Cat despre comparatia cu Spark, nu pot sa zic decat ca : - cronicile de pe net sunt, una peste alta, ceva mai favorabile lu' Picanto, dar - preturile lu'Spark sunt mult mai bune (cel putin in Ro). Cu 7000 CIP iei cel mai dotat Spark (1.0, ABS, AC,4 airbaguri, radioCD, proiectoare ceata, etc, etc) vlad Edited July 26, 2005 by vlad35 Link to comment
Recommended Posts