Zmeul cel rau Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Viteza draciei dinantru e mare => expunere e mica. Link to comment
FLEX Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Ceva opinii despre digitalele de la Praktica? PS: am un compact pe film de la ei si uneori mi se pare ca isi depaseste binisor conditia pentru care a fost facut raportat la pretul de achizitionare. Link to comment
paul_marines Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 (edited) fftopic: De cand citesc cu placere subiectele de pe sectiunea "Aparate Foto Digitale" am ramas fara rozatoare in casa. De ce oare?? Edited January 10, 2006 by safari hunter Link to comment
Moshu Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 (edited) @Moshu: Cand faci o fotografie din masina cu geamul deschis nu mai conteaza numai timpul de expunere. Ceea ce zici tu e valabil in special cand fotograful sta si subiectul se misca Nu incerc sa te invat fizica apropos de obiecte in miscare (ai facut si tu la liceu). Incercam sa-ti spun ca stabilizatorul de imagine are cu totul alt rost. Si ti-am dat un exemplu: ia un SLR clasic, cu pelicula foto, si fa aceeasi poza, dar din masina in miscare cu 160km/ora (daca te tine ). Concluzia o vei trage singur. Eu am inchis subiectul asta. "> Dar te rog raspunde-mi si mie la o intrebare: dupa opinia ta ce mai conteaza cand faci o fotografie in miscare cu geamul deschis? Dar cu geamul inchis? fftopic: Ati observat ceva ciudat azi cand ati incercat sa accesati forumul? @safari man> ce sa mai zic eu de canarii mei... Edited January 11, 2006 by Moshu Link to comment
SORAN Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Pai depinde de sistemul de masurare a distantei pana la subiect, daca ai geamul inchis s-ar putea sa ai o surpriza si sa iti focalizeze pe geam. Parerea mea! Link to comment
Moshu Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 @soran> Dupa ce am vazut monstrul din mana ta, cum imi spui ca focalizeaza pe geam? Pentru asta ai EOS, ca sa faci poze pe auto? Rusinica... Dar lasa-l pe mike sa ne spuna. Link to comment
VIPER Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Am gasit o traducere pentru EOS: End Of Story Adicatelea copii, gata cu joaca, avem treaba Si pentru exemplificare, o poza neatinsa (3.73MB), facuta cu un Canon EOS-1Ds Mark II... Offf, vise... Link to comment
mike.omega Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 (edited) @Moshu: la faza cu fizica m-ai prins, cand trebuia sa invat chestiile astea la fizica pe mine ma interesa chimia, dar ce sa-i faci! fiecare cu ale lui La mine conteaza acel geam deschis din cauza faptului ca turbulentele de aer ce se produs abia te lasa sa tii ochii deschisi(la viteza ta e imposibil chiar) iar mainile iti tremura si atunci chiar si un stabilizator optic este ineficient Oricum eu am observat altceva pe topicul asta si nu am sa mai comentez, va las pe voi, si ca sa dormiti bine la noapte va mai spun ca sistemul de stabilizare de la FZ30 e prost! Asa va convine?! Ieri am fost pe plaja cand era vremea mai proasta(la stiri ziceau ca era mare de gradul 6-7 in larg) si in momentul in care m-a lovit o pala de vant eu am apasat pe buton... a iesit o poza tremurata! ca sa vezi domne nu face fata sistemul de stabilizare! Sper ca sunteti multumiti PS: poza lui Viper spune multe! Eu spun doar ca la 1/400 si F7.1 fz30-ul o facea perfecta dpdv al zgomotului, in mod evident poate nu si aceleasi culori. Spor, Edit: V-am zis ca, Canon face cele mai bune camere foto din lume de la primu la ultimu model si ca restu nu mai conteaza?! Edited January 12, 2006 by mike.omega Link to comment
Moshu Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 (edited) Te-ai aprins dragu' moshului! Asa imi placi >- Ai timp sa te pui la punct cu fizica, avand in vedere ca chimia nu te ajuta prea mult in problema camerelor digitale Eu nu am afirmat niciodata de cand conversam ca sistemul de stabilizare de la FZ30 e prost, nu pentru ca ar fi bun, ci pentru ca nu l-am incercat cu mana si ochiu' meu. Am afirmat ca IS-ul are alta functie decat cea pe care insisti tu sa i-o atribui. Period. fftopic: Poate mai la vara ne vedem in CT si facem un concurs de IS-uri dupa jdemii de beri! Si apropos de CANON ai mare dreptate! Later: Hai man, zi ceva ca te vad p'aici Edited January 12, 2006 by Moshu Link to comment
Moshu Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Flexule, sorry, cred ca ai mai intrebat o data despre Praktica. Incearca pe net, prin comparatie cu alte marci la aceeasi categorie. Din pacate, siturile folosite de mine nu au in review Praktica. Nu stiu ce sa-ti zic... Adevarat ca in vremurile cand m-am apucat eu de fotografie nici nu visam sa am un aparat Praktica. Erau scumpe si greu de gasit. Dar astazi fotografiem in japoneza sau chineza Link to comment
FLEX Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Hehe Moshu, vezi, am aflat un lucru, respectiv ca au intrat probabil de curind pe piata digitala; multumesc si lui mike.omega care mi-a spus unele lucruri pe PM despre subiect. Deoarece vad ca intrebind la modul general nu prea am succes, detaliez la ce imi trebuie si cum trebuie sa fie dijitala mea. - ceva care in modul full auto sa faca niste poze normale (genul iola) la o calitate decenta. - sa fie cit mai mica, sa o pot tine in buzunar - conditie cit se poate de serioasa, am nevoie de ceva care sa nu-mi ocupe miinile si sa fie operabila oricind, sa o am la mine permanent, ca telefonul. - sa aiba obiectiv FIX - nu imi pot permite sa stric un obiectiv mobil, sensibil la praf si ape - sa nu coste averi Prin prisma celor de mai sus, am gasit un Samsung si 2 Praktice, intre 500 si 700 RON. Daca aveti si alte idei, nu va sfiiti sa le impartasiti. Link to comment
john Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Canon A520, la aprox 700RON. La vara nu prea poti sa o tii in buzunar. Link to comment
DIO Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 (edited) Nu am verificat preturile, dar uita-te la: Sony de ceS N1, de ceS T7 si alte variante - eu am folosit mult timp DSC P7 (acum il gasesti in state cu 28$ S"> ) Canon IXUS (PoerShot SD430 Wireless; Canon PowerShot SD30) Ce ai gasit interesant la Samsung?! Ai intrat pe http://www.dpreview.com? Pentru preturi vezi www.digitalworld.ro; www.digitalmall.ro; www.f64studio.ro; www.flamingo.ro Edited January 13, 2006 by DIO Link to comment
FLEX Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Ce ai gasit interesant la Samsung?! Habar n-am , ceva mic si bleumarin > > Link to comment
cchrism Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Moshu-le tot nostalgic esti? Lumea se uita pe LCD, adio gaura cheii. Hmmm, daca asta e parerea ta, cred ca mai ai de studiat la foto (nu o lua ca pe un atac personal). Viewfinderul este foarte bun daca vrei sa eficientizezi stabilizarea sau sa minimizez tremuratul (daca nu ai stabilizare). Link to comment
paul_marines Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 (edited) Hmmm, daca asta e parerea ta, cred ca mai ai de studiat la foto (nu o lua ca pe un atac personal). Viewfinderul este foarte bun daca vrei sa eficientizezi stabilizarea sau sa minimizez tremuratul (daca nu ai stabilizare). The best viewfinder cameras have windows formed with lenses arranged to enlarge the image the photographer observes, with neat and accurate composition lines reflected into the view. Optical viewfinder cameras lack any means of checking either the focus or depth of field of the image, despite the LCD displays acting as a viewfinder were al the informations are easy to be accesed. Intr-adevar mai am multe de invatat, nu spun ca le stiu pe toate insa privind afirmatia ta si in concordanta cu zodia mea, sigur trebuie sa dau "in reverse". Observ ca unii va plangeti de tremurat ca de un mare impediment si personal cred in 3 cauze majore: 1. camera modesta cu parametri, cum ar fi timpul de expunere mare si unde utilizarea fara trepied nu produce rezultate peste mediu; 2. camera super , indeosebi zoom optic peste x4, unde variatia unghiulara produsa de utilizarea "in mana" in mod tele este sesizabila si suparatoare. (spre exemplu o variatie de 1 grad fata de un subiect la distanta de 100 m produce o modificare a centrului optic de 1, 6 m pe oricare dintre axe; 3. si ultima varianta, o las in coada de peste, spre meditatie profunda , se refera la sechelele produse de agitatul frecvent al sticlelor de Cola din lipsa de alta ocupatie UN LINK uzual - Viewfinder dictionar Poate gaseste cineva cuvantul stabilizare?! Edited January 13, 2006 by safari hunter Link to comment
Moshu Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 (edited) Hehe Moshu, vezi, am aflat un lucru, respectiv ca au intrat probabil de curind pe piata digitala; multumesc si lui mike.omega care mi-a spus unele lucruri pe PM despre subiect.Prin prisma celor de mai sus, am gasit un Samsung si 2 Praktice, intre 500 si 700 RON. Daca aveti si alte idei, nu va sfiiti sa le impartasiti. In primul rand multumesc pentru aprecieri. Si cred in continuare ca Praktica este o marca buna. Acum la treaba. Eu cred ca ai fi satisfacut de un Canon Powershot A410. Pretul este in jurul a 520 RON. Ia si citeste un review despre el. Ai 3.2 mil pixeli, ceea ce inseamna ca poti printa fotografiile la rezolutie maxima pe format A4. Iar dotarile sunt beton la pretul asta. @safari man, ti-am zis chestia cu dioptriile alea la mine. Si s-a gasit cineva sa-mi ia apararea cu viewfideru' si hop pe el... Sa stii ca am sa te pozez cu geamu inchis ca sa nu intre turbulentele in viewfinder si sa-mi strice stabilizatoru' ca stau prost cu tremuratul la varsta mea. Edited January 13, 2006 by Moshu Link to comment
paul_marines Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 (edited) Moshu-le in ceea ce zisesi matale nu fuse nimika neadevarat, insa treaba cu stabilizarea e alta si cand terenul nu-ti este familiar , first zici: Hello si apoi ne spargi capul Edited January 13, 2006 by safari hunter Link to comment
Moshu Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 (edited) Vanatorule man, cred ca problema IS - lui nu s-a mai pus asa de tare de cand a fost el inventat (de unii si de altii sub diverse denumiri). Cred ca n-o sa mai activez IS-ul la al meu nicodata ca deja mi-e sila de el. Daca unii cred ca rolul lui este sa ajute bolnavii de parkinson sa faca poze, e treaba lor. Stii de unde li se trage? De la rahatu' ala de reclama. Mai oameni buni tehnica fotografierii nu se invata de la televizor, mai cititi fizica! Edited January 13, 2006 by Moshu Link to comment
Moshu Posted January 14, 2006 Share Posted January 14, 2006 (edited) Uite ca postez tot io, ca-s singur p-aici. Pentru IS exista o definitie aici. Eu merg pe mana lui Steve. Pentru cine nu are rabdare, o copii mai jos: Image Stabilization - An optical or digital system for removing or reducing camera movement in telephoto zoom lenses. Usually found only on extremely long focal length lenses such as the 10X lens on Sony Mavicas and Olympus C-2100UZ, E-100RS. Can also be found on Panasonic FZ1/FZ2/FZ10's 12X Leica zoom lenns. Deci nu e nici pentru facut poze pe geam cand intra vantu-n ochi, nici pentru tremuratul mainilor cronic. A fost conceput pentru telefoto. Asta e. Edited January 14, 2006 by Moshu Link to comment
masterbobs Posted January 14, 2006 Share Posted January 14, 2006 (edited) PS: Zgomotul din poze vine de la inertia CCD-ului. zau asa... !?! @safari> nu e vorba de nostalgie, ci de corectia de dioptrii la viewfinder. Pentru mine e foarte important. daca nu a rasucit niciodata de inelul de la viewfinder...nu stie...apropo ... stiati ca se pot monta si lentile suplimetare...pentru corectii de vedere... Really? Si daca se misca aparatul ce? Se aplica acelasi principiu, viteza de expunere cat mai mare! problema ce cred eu ca ti-a scapat din vedere este ca acesti "timpi de expunere" sunt in relatie directa cu sensibilitatea selectata(ISO), distanta focala si cantitatea de lumina de care beneficiezi... BTW: Tu ce crezi? daca dai "matale singur zum" se modifica distanta focala? sau timpul de expunere sau amandoua? Mare?! lumea vb pe aici de 1/1000 asta inseamna o secunda impartita la 1000, ceea ce intr-adevar e mult al naibii! Prin generala eu asa am invatat 1>1/2>1/30>1/60>1/100>1/125>1/250>1/500>1/1000 Am gasit o traducere pentru EOS: End Of Story Adicatelea copii, gata cu joaca, avem treaba Superba realizarea...facuta din elicopter...si doar atat de putin miscata... e de nota 10. Sunt curios ce "teleobiectiv" a avut... ... poza lui Viper spune multe! Eu spun doar ca la 1/400 si F7.1 fz30-ul o facea perfecta dpdv al zgomotului, in mod evident poate nu si aceleasi culori. da...da...si marmota invelea ciocolata... Ceva opinii despre digitalele de la Praktica? Din pacate nu am avut nici macar un aparat digital Praktica in mana pentru a fi obiectiv...dar...am avut un SYD ce era o clona dupa PRAKTICA de ce 42...ulterior am descoperit ca si benq si medion au acelas model cu alt nume. Presupun ca este "clona" ... Despre aparat pot spune ca in sinea lui a fost gandit pentru cei ce ce doresc ce ai cerut tu. Despre ce face insa iti pot spune ca dupa 4 luni mi-am luat un CANON A95...ce inca il mai am dupa un an de folosinta. Concluzia o poti trage singur. Despre firma PRAKTICA pot sa confirm trecutul glorios si prezentul in ceata... A fost o vreme cand exista DDR si pe vremea aia practica pe acolo intra in Romania...dar de atunci pana acum a curs multa apa pe Rin...au vandut tehnologii spre terti si au cam pierdut ritmul pietii... Decat sa arunci banii pe asa ceva mai bine iei un A60 ...nu va suparati ... sunt doar parerile mele. Edited January 14, 2006 by masterbobs Link to comment
VIPER Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Citeam ca IS-ul lui Canon e facut de fapt in colaborare (foarte stransa) cu Sony. Apoi, majoritatea aparatelor foto digitale poarta in burtica senzor fabricat de Sony. Care e lista exacta, mai greu de zis, se poate afla. Azi am trecut si eu la nivelul urmator, dupa lupte seculare, credite la banca si imprumuturi prin familie... Nu regret 1 secunda. Doar ca mai am mult de invatat ca sa pot stapani animalul. Mult e putin spus... Foarte mult, si poate zeci de declansari (sute?). Inca nu o sa va stresez pe topicul cu "Pasiunea mea, fotografia" ca inca nu am ce cauta cu ea acolo... Pe scurt: Sony DSC-F828 / 8MPx / 7.1x optic / Image ratio (w:h) 4:3 sau 3:2 / CCD RGBE (E = Emerald) / ISO Auto, 64, 100, 200, 400, 800 / etc, etc, etc. Detalii AICI, review AICI. Nu e nici cea mai cea, nici cea mai bleaga. Are si bube (nu ea in sine, modelul) dar asta stiam din start. In afara de ea am avut noroc de 2 accu, charger, alimentator. Si mai mare norocul este ca accu sunt identici cu cel de la camera video, deci acum pot folosi 3 accu la foto/video (iar pe foto tine cam 500 poze). Atasez ceva poze: cea cu ea de sus e facuta cu "bombitza", cea din oglinda cu ea (mi-a cam tremurat mana, recunosc), cele din casa sunt printre primele 10 cu ea asa ca nu radeti de mine... Link to comment
paul_marines Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 (edited) Felicitari inca o data pentru achizitie, intrebarea mea este daca merita?? ... sa invinetesti okiul drept al kinderului pentru a face economie si a-ti satisface o dorinta? Saracul puisor, VIPER-e, atata cruzime pentru o ciocolata !! Edited January 24, 2006 by safari hunter Link to comment
Recommended Posts