Moshu Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 @viper> felicitari si sa-l folosesti cat mai mult si cu folos. Dar ma asociez cu vanatoru' si intreb: cat te-a costat? si daca e cat stiu eu, oare merita? mama ma-si, nu e treaba mea... Link to comment
VIPER Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Well, depinde cat stii. Noua e in USA intre 1000 si 1500$. Eu am prins o mare ocazie de la un fotograf care a trecut la nivelele superioare (D-SLR etc) si am luat-o cam bine. Mai bine decat un FZ30 pe piata neagra, si are 2 accu, charger separat, alimentator, etc. Nu am mai avut bani ca mai are 2 lentile de conversie (un Tele si un Wide), sper sa le tina pana mai strang bani... Link to comment
Moshu Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 (edited) Asa e, cu toate ca e un model 2003, e f scumpa chiar si in state. Peste 1000$. Daca ai luat-o de la cineva care a umblat bine cu ea, merita. Nu stiu cat ai dat dar cred ca in jur de 500. Insista si ia tele si wide-ul neaparat! Nu te zgarci, extensiile astea fac totul la un aparat. Arata bine, si tre sa si mearga bine. Felicitari! Later edit: Uite ce zic utilizatorii despre ce-i lipseste: Weaknesses: only 7x zoom, no tripod remote included, no anti-shake equipped (as the new nikon coolpix 8800)... all i can think of though! Weaknesses: No Pc connections Weaknesses: Smart zoom is Like cropping, Noisy above ISO 64, Max ISO 800 (3200 Canon EOS-10D), bad sound with the video, Too much purple fringing, Continuous AF is not Accurate for action shots In rest comentariile sunt numai de bine, dar ti-am selectat astea pentru ce trebuie sa vezi intai ce slabiciuni are pentru a putea sa le controlezi. Uite cateva: Strengths: Most versatile single lense I've found on any Digital SLR camera. Excellent image quality. Once you've mastered the learning curve it is a very easy camera to operate. Great manual controls. Strengths: GREAT interface, MANUAL FOCUS RING and manual zoom, AWESOME picture quality, great flash, easy tripod mount... MANY others Strengths: Fine optics Great zoom range Impressive resolution Ai manualul? Daca nu intra aici Edited January 26, 2006 by Moshu Link to comment
VIPER Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Saru-mana de info, dar am studiat 1 saptamana inainte sa fac mutarea. In afara de review-urile "grele" de pe Dpreview si Steve-Digicams am mai citit cateva, apoi am tot studiat poze facute cu acest model. Stiam de "bube" dar nu m-au deranjat. Cum ziceam, sa apuc eu sa invat tot ce ar sti ea sa faca... Mai e mult pana acolo... Link to comment
alin01 Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 (edited) viper, de ce vrei sa ne umilesti ? Edited January 26, 2006 by alin01 Link to comment
VIPER Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Doamne-fereste... Departe de mine gandul asta... Stiu ca mi-am dorit extrem de mult ceva mai performant (nu ca asta o fi cea-mai-cea) si am strans din **ci destul ca sa o cumpar... Sunt cateva persoane pe topicul asta care stiu ca m-am agitat ceva... Am prins o ocazie si am actionat. Link to comment
Moshu Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Saru-mana de info, dar am studiat 1 saptamana inainte sa fac mutarea. In afara de review-urile "grele" de pe Dpreview si Steve-Digicams am mai citit cateva, apoi am tot studiat poze facute cu acest model. Stiam de "bube" dar nu m-au deranjat. Cum ziceam, sa apuc eu sa invat tot ce ar sti ea sa faca... Mai e mult pana acolo... Bubele nu-s o problema, nu cred ca exista aparatul perfect. Si eu cand mi-am luat scula am citit tot ce-am gasit despre o gramada de aparate foto, si m-am oprit la al meu din motive zic eu, obiective. Ti-am zis, aparatul mi se pare super. Si in momentul cand il vei folosi la adevarata lui valoare, vei avea satisfactie maxima. Nici eu nu stiu inca sa-l exploatez la maxim pe al meu... Inca mai invat. Si crede-ma ca ma ocup de fotografie din liceu, adica de fooooaaaarte multi ani. Si eu mi-as fi dorit un D-SLR adevarat, dar momentan ma multumesc cu un Like SLR. Link to comment
VIPER Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Pai si al meu e tot SLR-Like. Ma rog, unii il claseaza la "Compact swivel" (??? stiu ca se invarte obiectivul, dar e aiurea clasificarea...). Iar S1 IS e clasat la "compacte". Link to comment
Moshu Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 (edited) Da stiu, nu ma refeream la al tau. Ma refeream la un EOS Rebel... Asta ar fi fost visul meu. Da puii mei, tot imi iau. Sau orice EOS... Doamne cat e de frumos! Edited January 26, 2006 by Moshu Link to comment
VIPER Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 Uite, a aparut ca nou membru in familia EOS numitul 5D. Rupe capu', pe scurt! Si cateva noutati din domeniu: - Konica-Minolta s-a retras din business-ul foto si a predat treaba celor de la Sony care promit sa dezvolte in continuare zona de D-SLR. - Samsung a facut si un D-SLR... Ma rog, apare luna viitoare. 6MPx, lentile Schneider sau Pentax (la alegere), etc, etc. Link to comment
masterbobs Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 eu sustin ideea ca doar daca ii stii bubele acestea nu mai sunt o problema ... De exemplu ...in poza lu'nenea @Moshu: ... gasim asa: -zgomot: zic eu ca stabilirea unui ISO fix(adica renuntarea la auto) ar fi compensat stangacia aparatului in alegerea sensibilitatii... -barrel distortions sau mai pe romaneste distorsiune de tip butoi... este o distorsie curbiliniara a obiectivelor cu focala mare ce consta din deformarea liniilor drepte in linii curbe cu concavitatea spre centru. In cazul de fata problema este a sistemului de lentile si din pacate este sesizabila. (din exif am vazut ca Fnumber=2.8..pentru a scapa de problema as fi folosit un f/8) -perspective distortion:este data in cazul de fata de folosirea unui punct de statie de tip "frog"...si nu face subiectul problemelor aparatului...mai degraba ale fotografului creator... Link to comment
Moshu Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 (edited) Corect intru totul. Foto facuta pe auto. Nu a fost ceva creativ, ci una din pozele care se fac la momentul "hai sa facem niste poze". Deci nu o consider nici eu ca fiind "fotografie". @bubele> tre sa le cunosti. Asa e, de-aia am insistat cu comentariile negative. Din pacate nu toate comentariile sunt facute de oameni in domeniu. Asa ca tre sa mai sapi si tu un pic... fftopic: Mai man, tu ai masina la culoare cu a mea? De cand ai luat-o? Troncane pe spate la frig, adica zilele astea? Edited January 27, 2006 by Moshu Link to comment
masterbobs Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 da @moshu-le. Am Cielo Verdeeeee... luat vara trecuta in iulie...dar e varianta standard cu AC si GPL. Bineinteles ca acum imi troncane pe spate dar nu troncane ingrijorator.(doar cand e frig rau altfel nu toncane deloc). Link to comment
MariusZMC Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 Salut!Nu ma pricep prea bine la aparate foto digitale,dar am gasit un BTC 3,3 Mpixel si nu stiu ce mai scrie pe el ca maxim 6,6 Mpixel,16 MB,are slot pentru card( dar nu are card),3x zoom digita la 280 RON,mai are 3 luni de garantiel...Vreau sa va intreb merita?Eu nu am auzit pana de BTC Link to comment
VIPER Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 BTC pe vremurile mele de inceput in IT facea tastaturi, apoi cd-roame... In fine, scula de care zici nu are pic de zoom optic... De rest nu mai zic... Link to comment
Moshu Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 (edited) Salut!Nu ma pricep prea bine la aparate foto digitale,dar am gasit un BTC 3,3 Mpixel si nu stiu ce mai scrie pe el ca maxim 6,6 Mpixel,16 MB,are slot pentru card( dar nu are card),3x zoom digita la 280 RON,mai are 3 luni de garantiel...Vreau sa va intreb merita?Eu nu am auzit pana de BTC La pretul asta cred ca nu ai pretentii prea mari, nu-i asa? N-oi fi vrand sa fie brand Canon sau Nikon... Fa niste poze cu el, din toate pozitiile (noaptea, la lumina artificiala cu si fara blitz, ziua peisaj, portret, contre-jour etc) pune-le pe comp, uita-te la ele si daca esti multumit, ia-l. Si cred ca poti sa mai negociezi. @masterb> si eu tot std ac/lpg, luat in dec. In poza nu e chiar a mea (se vede dupa grila din fata). Edited January 27, 2006 by Moshu Link to comment
paul_marines Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 Salut!Nu ma pricep prea bine la aparate foto digitale,dar am gasit un BTC 3,3 Mpixel si nu stiu ce mai scrie pe el ca maxim 6,6 Mpixel,16 MB,are slot pentru card( dar nu are card),3x zoom digita la 280 RON,mai are 3 luni de garantiel...Vreau sa va intreb merita?Eu nu am auzit pana de BTC Marius ZMC, ca sa merite tre' sa introducem cateva date in ecuatie. Spune-ne ce anume vrei de la o camera (asa in linii mari - spui ca nu te pricepi) si care sunt limitele materiale pe care le aloci acestui proiect. Asta ca sa-ti oferim si alte alternative, poate mai avantajoase. Prima impresie este foarte modesta, iar 280 de RON sunt totusi bani. Link to comment
MariusZMC Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 Va multumesc,dar mi-am facut o idee despre ea,mai bine mai pun ceva si caut una mai buna si de firma,un sony ceva Link to comment
paul_marines Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 (edited) Va multumesc,dar mi-am facut o idee despre ea,mai bine mai pun ceva si caut una mai buna si de firma, un Sony ceva Marius ZMC, deja te contrazici si in mod periculos. Ai trecut pe partea lui VIPER care, e drept, detine monopol de atentie in acest moment si grupul acelora care sugereaza un "brand" Canon / Nikon. Ai in vedere ca si o muscatura de vipera ca si una de mamba neagra africana este la fel de mortala. Edited January 27, 2006 by safari hunter Link to comment
MCojo Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 (edited) ....mai bine mai pun ceva si caut una mai buna si de firma,un canon ceva... Poate asa era mai corect sa spui... Pe langa cei 280 RON mai pui alti 200 si iti iei minim Canon A410 care merita banii... Cat despre restu' : BTC, Benq, etc., mai va' ! )"> Edited January 27, 2006 by MCojo Link to comment
VIPER Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 Sustin cu tarie ce zic colegii: Canon! Gasesti la preturi foarte bune si vei fi super-multumit. Ai Canon A410 pe la 4.8 milioane. Sau pe piata nu tocmai alba gasesti o gama si mai variata... Link to comment
Moshu Posted January 28, 2006 Share Posted January 28, 2006 Asa va vreau, fratilor intru CANON! Acum am inteles frate Safari... Iar Viperu', ce sa zic.. tre sa fie si cineva in opozitie. >- Cu parere de rau va zic ca o parte din cei care nu mai suportau ideea ca pe lume sunt vreo 2, hai 3 branduri care reprezinta digicamuri, ne-au parasit si ii vazui prin zona creativa pe topicul lui alinake. Adica sunt in anul II. Cu toate ca aici n-au suportat criticile lui @masterbobs, @safari si nu numai. Noi inca mai invatam, ce sa-i faci. Dar ii vom urma in curand! Aloha! Si apropos de CANON: ia-ti 410, e compact, rezistent, are jde functii si mai mult de atat este f.f.f.f. ieftin. Deci sustin pe inaintasii mei intru posturi. Link to comment
VIPER Posted January 28, 2006 Share Posted January 28, 2006 Am intrat in opozitie pentru ca am prins o ocazie din ciclul "o ratezi, esti #*@". Altfel ma hotarasem la Canon S2 IS. Link to comment
Moshu Posted January 28, 2006 Share Posted January 28, 2006 Nici o problema. Suntem in Romania. Opozitia e cu noi!!!! Deci trebuie sa ne dam mana pentru binele tarii, si al fotografiei in general Link to comment
VIPER Posted January 28, 2006 Share Posted January 28, 2006 Amin! Asa ca uite un sample dintr-o revista (nu e ilegal, asa e si pe net la ei pe site). E bun de citit! A, si am o maaare neclaritate: am un MS Pro de 512MB si, fie ca il formatez pe PC in FAT16 sau FAT32 sau pe camera, imi arata ca ar avea doar 468MB... Oricat mi-am tocit creierul mic, nu mi-a rezultat motivul... Link to comment
Recommended Posts