Jump to content

Aparate Foto Digitale

Lucman

Recommended Posts

Pai scria si pe link pretul :)

Asa e, dar nu stiam de unde o iei, preturile difera foarte mult. Dar raman la opinia mea. Ia-o daca tie iti place. Este un SRL-like, deci te apropii de zona gri (cei cu pretentii). Dupa ce termini cu ea, iti iei tu un EOS si cu asta faci ce vrea muschiul tau, numai "ochi" sa ai. :thumbl:

PS Si cand vii pe acasa da-mi si mie un semn, ok?

Edited by Moshu

Nenea Mike, da si matale ceva detalii, nu fi zgarcit :P ...cu ce E mai bune FZ-urile, care e diferenta de pret si care dintre cele doua recomanzi ;)

Edit 1: am vazut ceva preturi si cateva review-uri si intreb: de ce FZ30 si nu S9000?

Edited by sebian

Fuji pe mine nu ma atrage mai deloc :D De ce? Primesti aproape 11x optic dar... "No image stabilization" :-W

Dar sa revenim la S2is vs FZ20 :)

Preturi asemanatoare, aceeasi 12x, carcasa este din plastic la canon dar la panasonic mai e si din metal.

FZ20 are 1 point, 3 point, 9 point Autofocus pe cand S2 are 1-point AF, distanta minima de macro la FZ20 este de 5 cm in timp de la S2 este de 10 cm(ceea ce e mult, parerea mea!)

FZ20 are mai multe shooting modes decat S2 dar asta nu conteaza prea mult daca ajungi sa stapanesti modul M.

S2 are iso de la 50 la 400 iar FZ20 de la 80 la 400 dar se descurca(se poate considera egalitate).

La FZ ai mai multi parametri ai fotografiei pe care poti sa-i schimbi decat la S2 si in plus la FZ poti relga de la red la blue mai toate WB-urile.

Blitzul: La S2 nici gand de external hot shoe, ambele sunt pop-up iar cel de la FZ20 are mai multa intensitate(eu n-am probleme la interior)

Ambele au SD-uri, iar la LCD-uri sunt asemanatoare, se conecteaza prin USB 2.0. Cel mai probabil nu o sa-ti placa ca FZ20 are acumulator propiu pe cand S2 functioneaza pe 4 acumulatori.

Altele:

FZ are tiff, 30-ul are si raw, ceea ce n-am vazut la S2 :D

S2 IS

FZ20

Daca vrei sa vezi cum e cu FZ30 te invit sambata sa-l probezi :->

PS: decizia este a ta, oricare ar fi ea, sper sa te bucuri de achizitia ta!

PS2: Daca nu ma insel FZ20 nu se mai produce si gasesti doar ce a mai ramas pe stoc sau pe "la baieti"...

Edited by mike.omega

Acum sa va dau si raspunsul unui fotograf care foloseste Nikon D70S (nu Alin, altcineva)

""Uita de Panasonic !!!!!! e ca si cum mi-as lua frigider nikon si aparat foto whirpool. "" =))

Edited by sebian

La sony ai macro mai bun(2 cm) si funcitoneaza numai cu 2 acumulatori dar ai numai carduri memory stick :D

PS: Sebian, si mie mi-au zis multi la fel, dar nu regret achiztia si la iarna sau mai incolo imi import si niste accesorii, a pus Viper niste linkuri mai sus :)

Review facut de un roman gasesti aici ;)

Edited by mike.omega

Gata!Dupa un brainstorming cu brainstormerii :D , avand in vedere ce am eu nevoie, precum si faptul ca nu are sens sa imi bat joc de bani :D luand scule mult prea bune pentru cat stiu eu sa le folosesc, am ramas la urmatoarele "scule"

Nikon Coolpix 8800

Nikon Coolpix 8700

Daca vreunul dintre voi ati auzit de vreo oferta buna pentru aceste doua aparate plizzzz dati-mi si mie un mesaj ;) Multumesc

Edited by sebian

Atentie, S2 IS are distanta de macro 0 (zero) cm, nu 10! E gresit pe dpreview la prezentarea generala, e bine sa cititi review-ul pe larg si sa vedeti poze facute cu subiectul lipit de lentila! Din cate stiu e singura. Daca as fi avut de ales intre FZ20 si S2IS, in prima faza optam pentru FZ20. Dar cum S2IS e mai mic, acum l-as prefera. Asta strict vorbind despre cele 2.

La Nikon mie personal nu-mi plac culorile: prea reci. Apoi, la acel 8700 cu care m-am jucat, bateria se termina foarte repede!

Mike nu prea are la inima Canonul... :D (noi stim ca panasonic face sisteme muzicale de prima calitate :thumbl: ). Dar daca te hotarasti la S2 IS are functie de super macro 0-10cm. Citeste singur caracteristicile si tot singur ia decizia. Eu am Canon S1 IS, nu-ti spun mai mult, ca sa nu zici ca te influentez. Depinde si de cati bani esti dispus sa dai, si ce ai de gand sa faci cu el. Uite un review in care eu am incredere aici. In state este la nivelul 400$, un pret bun pentru ce stie sa faca.

PS La S2 IS mai exista o functie, PC controlled shooting, very nice. Inregistrarile audio pe aparat (la filmare sau memo (60s) pentru poze) sunt stereo. Filmeaza exceptional (este renumit pentru asta) in format avi 640x480 cu sunet stereo. Si as mai spune, dar mai bine citeste singur pe likul de mai sus. Sa nu uit functia stitch assist.

Pana la urma, important e sa fii tu multumit. Un singur sfat imi permit sa-ti dau: ia-l de oriunde, numai din Romania nu. Cel mai bine din state. Spun asta atat din punct de vedere al pretului, cat si al calitatii. Al meu este adus din state si e "made in Japan". La noi, acelasi model "made in China", si pret de 3 x mai mare. Bafta!

PS Mergi totusi pe Nikon.

Later: n-am ce face, recunosc ca m-a impresionat Sony. Deci ai o alegere grea!

Edited by Moshu

Sony H1 e interesant. Stiu asta de la un prieten care toata viata a mers pe Sony. ARe insa 2 mici bube fata de modelele mai vechi: pozele de interior cu lumina scazuta sunt groaznice si verdele e tipic Sony (adica arde la ochi). Si, da, nu-l lua de la noi ca multe se aduc din tarile arabe si chiar sunt (contra)facute acolo! Sau daca il iei de la noi, vezi sa aiba garantie la Sony Romania, nu la alta firma!

Atentie ca si-n State se vand stifturi. Niste colegi s-au dus la un congres si au venit toti cu aparate foto digitale, iar doua din ele au crapat dupa o luna (o Minolta si un Canon). Preturi la mai putin de jumatate fata de Franta, insa aproape sigur au fost contrafacute. In plus, profesionistii de la reprezentante habar n-au sa le repare, stiu doar sa le schimbe, asa ca fara garantie se complica.

Avand in vedere ca amandoua se afla la un nivel comparabil de pret, vin sa va intreb si eu: S2IS vs A620. Acum, nu-mi spuneti ca S2IS este net superior ca nu imi ajunge. Vreau sa stiu daca diferenta de pret de aprox 100 usd este justificata. Tin sa mentionez ca eu nu fac bani din pozele respective, doresc doar un aparat decent pentru vacante, aniversari si alte momente "memorabile".

Fata de nevoile mele ocazionale si amatoristice, care dintre cele doua s-ar potrivi cel mai bine ? Apelez la voi, pe acest topic, asteptand niste pareri avizate si sustinute.

Merci.

Sincer, daca nu vrei sa treci la zona gri (semi-prof), nu-i cazul sa-ti bati capul cu scule scumpe. De exemplu, din descrierea pe care ai facut-o tu dpdv a ceea ce vrei sa faci cu el, mai bine ia-ti un 410, vezi ca s-a mai discutat. Very ieftin, si face cam tot ce ai tu nevoie. Mai are avantajul dimensiunii reduse. Cele doua de mai sus sunt cam grele si bombite (235 g si 405 g). 410 are 150 g.

Inca ceva. S2 IS nu are termen de comparatie cu A620. Primul este cu o clasa mai sus. Deci al doilea mi se pare scump, comparativ cu S2. Nu te lasa pacalit de chestia cu MPixelii. Pentru un amator, de la 3 in sus nu mai are importanta (este parerea mea, si pot sa o sustin cu argumente practice). Deci cu atat mai mult de la 5 la 7 nu conteaza pentru tine. Calitatea tine in proportie foarte mare de sistemul optic, net superior la S2, cat si de senzorul CCD etc. Nu mai zic de zoom...

Concluzie: ori treci in clubul SLR-like, si-ti iei S2, ori ramai turist, dar ia-ti 410. Tu decizi. Bafta.

PS diferenta de pret este justificata pentru S2, dar nu este justificata la A620.