mike.omega Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Domnilor, cu tot respectul dar cititi putin in urma http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...opic=511&st=800 Si inainte de al compara cu altii, observati ca pe acelasi senzor oamenii de la Canon au mai inghesuit niste megapixeli, ceea ce inseamna zgomot Link to comment
Moshu Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Stimati colaboratori, probabil ca stiati insa nu ati avut timp sa abordati subiectul. A aparut un nou Canon, Canon S3 IS. @mike> corect. @safari> Draga colega hunter, imi pare rau dar mike si cu mine, si nu numai, am dezvoltat putin subiectul mai aval... Vezi daca nu prea treci pe la noi? "> Ne-ai cam parasit PS Si bravo non-canonistului mike, pentru ca a adus subiectul in discutie, nepartinitor. Link to comment
VIPER Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Pai ce, eu cand am adus in discutie Hasselblad am fost partinitor? Link to comment
tribunul Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Vreau sa-mi cumpar un acumulator mai mare, si am gasit ceva facut de Maximal Power, care desigur este mai ieftin, aproape la jumate decat cel original, dar la aceleasi caracteristici, mAh Din experienta voastra cam cat conteaza firma? A auzit cineva de Maximal Power? Link to comment
VIPER Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Te-ai uitat si la www.f64.ro ? Link to comment
Moshu Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Pai ce, eu cand am adus in discutie Hasselblad am fost partinitor? Sincer, nu-mi aduc aminte subiectul... Dar sigur nu ai fost partinitor! "> Link to comment
mike.omega Posted March 18, 2006 Share Posted March 18, 2006 Am vazut si testat putin azi aparatul lui Vector( Samsung de care o fi el ca nu mai tin minte ) si pot spune ca-l salveza aia 4 MPx si greutate care cred ca e sub 100g, sau cel putin asa pare cand pleci de la ~800g Din pacate fara zoom optic dar se poate regla un white balance, o calitate a pozelor, n-am vazut iso. In general e buna pentru tinut in buzunar si pozat kitch-urile ce umbla pe soselele patriei noastre dragi >- Desi mica are gaura pt trepied si se poate observa ca da rezultate destul de bune(vezi http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...=post&id=13217) As alege acest Samsung in locul lui HP635 >- Link to comment
VIPER Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 Ca sa vedeti inca o data cum stam noi in comparatie cu amaratii aia de peste ocean: AICI e un kit cu un Nikon D50. Nu tin neaparat sa aud comentarii despre "e prost, ia-ti altceva", nu e cazul. Ala si l-a luat sora-mea. Ideea e de ce contine kitul, si mai ales de pret. Si-au mai adaugat si extra-garantie pentru inca 100$ si acum au 3 ani... Iar mi se face sila de tara asta de papuasi... Link to comment
mike.omega Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Azi m-am facut forumist bucurestean si m-am dus la Expo Construct si cand ajung eu pe la sistemele de paza si securitate ma ia unu la intrebari ca ce camera foto am... ii povestesc eu, imi cere sa o vada si imi da la schimb pt teste un 350D Oooooof! Am intrat in transa ) Avea un obiectiv sigma cu ceva zoom(6-7x, nu mi-am dat seama) focalizare manuala pe inel super misto!, ceva mai greu din cauza blitzului extern care avea putere! Ce sa mai! Mi-a placut la nebunie jucaria >- Cand am intrat inapoi in posesia FZ30-ului parca... dar m-am calmat imediat, mi-a trecut. Oricum concluzia e ca urmatorul pas va fi un dSLR, care... nu stiu ca se va intampla peste 1 an sau 2 PS: incep sa-i inteleg pe canonisti Link to comment
masterbobs Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Te inteleg... si mie imi plange sufletu' dupa un EOS 20D dupa ce m-am jucat cu el o zi intreaga pentru o brosura de prezentare... Imi pare rau ca nu pot sa va arat aici ce imagini au iesit...SUPERBE!! Dar lasa ca dupa ce o sa mai cresc, o sa imi iau singur Veioza si imediat dupa asta imi iau eu unu'... ("> PS Chiar ai vazut diferenta? Sincer acum. Link to comment
mike.omega Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 (edited) Foarte sincer! De la alt grip la alt sunet al senzorului Era gandit cu totul altfel fata de FZ30 Edited March 25, 2006 by mike.omega Link to comment
laurentziu83 Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Am o problema de reglaj cu aparatul meu, si anume nu stiu sa "luminez anumite corpuri din poze atunci cand fac poze cu soarele in fata. Cu ochiul liber nu sunt probleme, dar apar cand descarc pozele acasa. Pe lcd-ul aparatul pozele apar normal, probabil pentru ca am brightness-ul ecranului aparatului setat destul de puternic. De exemplu, in poza, as dori sa se vada scoarta copacilor, nu doar conturul si in mijloc negru. Cat despre pozat cu spatele la soare nu este o solutie, se vede clar de ce. Link to comment
mike.omega Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Nu stiu cat de mica poate sa fie la tine deschiderea diafragmei dar incearca un F8 cu un timp de expunere mai mic, white balance pe soare si iso 80 sau cat mai mic PS: daca vrei soare din spate iti recomand o barca Link to comment
paul_marines Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 (edited) , in poza, as dori sa se vada scoarta copacilor, nu doar conturul si in mijloc negru. Nu prea ai ce face cu un meniu nu tocmai versatil si implicit adaptabil preferintelor. ("> Se poate sa mai renunti din cateva setari automate prin care sa determini cresterea diafragmei (luminozitatii) si marirea timpului de expunere (1/1000) care e prea mic pentru ca senzorul sa prinda ceva detalii. 1. Micsoreaza ISO la 50 - 100 2. Incearca programul manual sau indoor / underwater. (nu baga capul in apa precum strutul) vrem doar sa fortam putin diafragma in regim presetat auto 3. Incearca sa manevrezi compensarea +/- 0 in sens convenabil. Cam atat din lipsa de optiuni. Nu stiu cat de mica poate sa fie la tine deschiderea diafragmei dar incearca un F8 cu un timp de expunere mai mic, white balance pe soare si iso 80 sau cat mai mic PS: daca vrei soare din spate iti recomand o barca Mike.Omega bey amice, citeste si tu ce optiuni are camera respectiva si apoi treci la sfaturi. Edited April 2, 2006 by safari hunter Link to comment
mike.omega Posted April 3, 2006 Share Posted April 3, 2006 Am citit dupa aia, imi cer scuze daca ce spun eu nu se poate aplica Link to comment
aztec Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 caut si eu sfaturi pt o camera foto digitala, pt dama, ca si cadou specificatii: sa nu fie prea scump, sa fie bun si de marca(nu benq sau altele), sa fie colorat, fun... ce se incadreaza in aceasta plaja? Link to comment
dreaQ Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 (edited) Un canon IXUS. Mic si bun. Face poze bune si merge de gagica. Uite asta este. La fostul loc de munca am avut unul. Chiar ca asta din poza. Edited April 18, 2006 by dreaQ Link to comment
VIPER Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 A zis sa nu fie prea scump, iar Ixus fix scump este... Vezi la Samsung, sunt niste modele slim si frumos colorate, unele au si MP3 player. Vb pe YM daca vrei. Link to comment
aztec Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 ok, ca trebuie sa fie in jur de 200 euro.. viper, vorbim.. Link to comment
CT_ZDB Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Mai vezi si pe la Olympus... seria mju Link to comment
mike.omega Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Canon A 430 (am ajuns sa recomand Canon ) Sau mai e o chestie de la panasonic la fel de mica dar fara culori pe ea si nu stiu ce specificatii are Link to comment
paul_marines Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Canon A 430 (am ajuns sa recomand Canon ) fftopic: Ma bucur sa constat o unanimitate in randul oponentilor atunci cand este vorba de o recomandare sincera. Link to comment
VIPER Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Inteleg ca io-s entitate neglijabila in randul "oponentilor", nu? Nu de alta dar fix 4 posturi mai sus zic de Samsung... Ei bine, poftim: Sony W5. Sau Samsung i5. Comparate cu Canon A430: http://www.dpreview.com/reviews/compare_po..._dscw5&show=all Link to comment
mike.omega Posted April 19, 2006 Share Posted April 19, 2006 Viper, tu esti declarat fan Canon, deci mesajul lui Safari e pt mine Intre timp, TIPA Awards 2006 Link to comment
dreaQ Posted April 19, 2006 Share Posted April 19, 2006 Sau Samsung i5. Da si asta e micut. Stiam ca e vreo 9 milioane. Link to comment
Recommended Posts