sebian Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 @Sebian: nice pictures dar asteptam Nikon D50 Si eu ma asteptam ...stransesem banutzi, dar dupa ce am decontat 11 milioane la okelari, mai astept...intre timp am gasit o oferta interesanta la Olympus E-500 cu Double zoom kit http://www.emag.ro/foto_digitale/aparat-fo...-kit--pE0413028 Link to comment
VIPER Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 Superscula... Cu obiectivul ala mare daca ai 5x... Nu mai zic ca urla plasticul la lentilele alea... Link to comment
sebian Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 (edited) Dezvolta, unchiule... nu ma lasa asa...pe net review-urile il comparau cu 350D PS. Multumesc moderatorului pentru mutare Edited April 27, 2006 by sebian Link to comment
VIPER Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 Siigur. De fapt orice aparat e comparabil cu altul... Poate body-ul o fi bun de ceva (dar Olympus, SLR? Bleah...) dar obiectivele alea sigur sunt de plastic. Si zic asta din experienta amicilor mei care sunt fotografi profi si care m-au calmat la o astfel de oferta... Senzor fabricat de Kodak... O fi bun? Citeste aici comparatie cu EOS350 si D50: http://www.dpreview.com/reviews/compare_po...on_d50&show=all " Conclusion - Cons * Very small viewfinder view (difficult to see fine detail, difficult to check focus) * Recommended sensitivity ISO 100 - 400, images at ISO 800 usable, ISO 1600 not really * Not instant startup (1.7 sec) even longer in its out-of-the-box configuration * Occasional hard clipped highlights, edge jagged diagonals * No record review delete / cancel * Lack of status LCD can mean shorter battery life (LCD monitor takes more power) * Inconsistent automatic white balance in incandescent light * Playback magnification up to 14x but no more detail beyond 8x * Noise tends have the appearance of color mottle not 'film like' grain * Auto focus provides just three focus points, although AF performance good * No focus distance indicator on kit lens * Flash must be raised for AF assist * Color space selection buried in the setup menu (although can accessed from control panel) * Potential to lose images if CF door is opened during write * Only USB 1.1 (still no USB 2.0 Hi-Speed?)" Ramane sa afli exact ce obiectiv primesti pe langa cel standard. Link to comment
mike.omega Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 La cat de bune sunt Olympusurile sau din ce sunt facute nu ma bag, ca nu stiu, si nici n-am pus mana vreodata pe asa ceva, dar... "zoom"-ul este 3.75X (adica 150/40 mm) Parerea mea: ramai la Nikon! Link to comment
sebian Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 Ok, ma intorc la D50 ...Nikon&Canon rocks Link to comment
VIPER Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 @sebian: daca vrei iti trimit poze facute de cumnatu-meu cu D50, cu obiectivul standard. Full-auto. Nu mai zic ca modul 3:2 e perfect pentru scos pozele pe hartie, fata de 4:3 cat are Olympus-ul (si cam toate in general). Link to comment
sebian Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 Sar'na Unchiu ...nu am vazut decat pozele de pe dpreview Link to comment
ticodriver Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Aparatul meu foto, daca il pot numi asa, Medion 9700 face in ultimul timp pozele cu tot soiu' de aberatii cromatice...de ex, in camere zugravite cu alb, scoate tot verde si, in ultimul timp, pe mijlocul pozei apar 3 dungulite orizontale Are idee cineva ce poate fi sau daca se mai poate repara? Anticipand raspunsurile voastre (sa-l arunc pe geam), va intreb ce aparate mai noi (cel putin 4 megapixeli) folosesc card-uri de memorie CompactFlash? Macar cele 2 carduri sa le recuperez ("> Link to comment
VIPER Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Poate gasesti un A85... A95... Canon, adica. Link to comment
ticodriver Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Merci Viper, dar astea se mai gasesc pe undeva!? Ca nu am vazut nicaieri pe net. In alta ordine de idei, m-am uitat la Medionu meu (de fapt l-am desfacut si m-am si curentat, desi nu avea bateriile bagate) si am vazut ca e un pin indoit in locul in care se baga card-ul - e posibil sa fi fost ala!? - ca l-am indreptat, dar acu nu mai mere deloc Link to comment
VAXXi Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Stiu ca citisem pe Daciaclub despre cineva cu aceeasi problema, concluzia fiind ca senzorul camerei e defect. Pinul de la card nu prea vad cum ar avea legatura cu aberatiile cromatice. Link to comment
ticodriver Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Mda, deci pot sa experimentez pe ea anti-talentul meu la electronica...senzoru' lu' peste sony Link to comment
VAXXi Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Senzor Sony zici ? nu cumva te incadrai aici: huge Sony CCD recall si nu stiai ? Link to comment
ticodriver Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 (edited) Mda, e clar...desi Medion nu apare pe acolo - nu auzisera aia de el probabil Totusi pinu' ala indoit e dubios acolo. Oricum o ciulama de piese in el - sony, fuji, display casio, al naibii aparat RDG-ist. Edited April 30, 2006 by ticodriver Link to comment
mike.omega Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 (edited) Medion e o firma de aparate foto la fel ca si Apple sau Thrust(sau cum s-o scrie... ) adica un senzor vechi si prost cumparat de la cine stie cine pus intr-o carcasa de plastic de 2 lei care se zgaraie Atat timp cat aparatul functioneaza(in limitele lui tehnice) e ok, nu e de aruncat ! Din cate am inteles l-ai desfacut, ceea ce nu se recomanda dar sunt sanse ca ce au spus cei de mai sus sa fie corect, senzorul tau a murit sau e pe cale sa moara asa ca 1-2 dungi verzi acolo sunt binevenite Mai grav e la aparatele noi (vezi http://www.dpreview.com/reviews/OlympusSP5...ro/PB100063.JPG cu jucaria lui Vaxxi ) Cardurile CF am observat ca au ramas populare la dSLR, daca acolo fara 1 giga nu prea poti sa te bagi Edited April 30, 2006 by mike.omega Link to comment
VAXXi Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Ce ai bre cu Apple ? ca ei nu mai fac aparate digitale din '91 (au avut o incercare si-au lasat-o balta). Cat despre dungile din poza, nu e acelasi lucru ... am intalnit si eu "bugul" asta mentionat de ticodriver, si e vorba de niste dungi verzi puternice (#00ff00 mai exact); ce e in poza aia e un defect care afecteaza multe camere digitale, si apare la zona de trecere brusca intre 2 zone cu contrast puternic (se cheama fringing), pe marginea pozei. http://www.vistek.ca/glossary/?st=F Fringing: This occurs when a digital image is artificially sharpened. The term usually refers to a white fringe that is apparent on the edges of objects in the picture. Fringing can also occur as a result of compression. Uite despre ce ziceam: Sau asa: Link to comment
ticodriver Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 Dungile nu sunt verzi, sunt albe. In rest apar aberatii cromatice. Link to comment
mike.omega Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 Am zis Apple ca parca am mai vazut pe site-uri ceva facut de ei, dar probabil am retinut eu gresit Cat despre explicatiile pt dungile verzi... sunt ele corecte, dar nu ar trebui sa apara decat la sapuniere gen HP-urile pe care le am eu si Viper PS: vuieste netu cum ca FZ30-u la iso 400 e inutilizabil, dar nu e chiar asa rau, experimentat azi-noapte. Bine... asta nu inseamna ca pot sa tai din ea cum fac dintr-o poza facuta ziua Link to comment
ticodriver Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 Apropo de HP-uri: ce parere aveti de HP PhotoSmart E317: http://www.cameredigitale.ro/eshop/HP_Phot...ie/6/index.html la pretul de 2,5 mil? Merita, tinand cont ca eu nu sunt tocmai profesionist foto. Link to comment
mike.omega Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 Nu! Hp-ul aduce nervi nu poza Ah, nu m-am putut abtine sa nu incerc, sa vad daca si cum ies acele linii verzi. O sa mai incerc una si perfect perpendiculara pe foaie cand se incarca acumlatorul Link to comment
VIPER Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 @Ticodriver: am bagat pe emag.ro filtru dupa Compact Flash si apar numai d-SLR-uri... Link to comment
ticodriver Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 Merci mult Viper: cred ca o sa iau HP-ul ala, desi e cu SD si @mike-omega m-a sfatuit altfel, ca nu ma dau banii afara din casa, plus ca nu sunt io mare fotograf - oricum e mai bun decat medionu' asta Link to comment
guru Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 Vezi ca e o promotie la Carrefour, gasesti Canon nu-stiu -cat(A 530,daca nu ma insel) urmasul lui A510, cu tot cu card de 512 MB, rezolutie 5 megapixeli, pe la 7 milioane si ceva. Inainte am avut HP, iar acum am Canon A 510. Este cu totul altceva, e o diferenta de la cer la pamant, in favoarea Canon. Daca tot dai un ban, eu zic sa mergi pe Canon. Link to comment
ticodriver Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 De asta, Pentax OptioE10: http://www.dpreview.com/news/0601/06010306pentax_e10.asp ce parere aveti? ca am impresia ca A510 nu mai e la oferta Link to comment
Recommended Posts