paul_marines Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 (edited) Scuze VIPER, am citit pe alte topicuri ca esti putin "aprins" si nu asta am dorit sa fac in topicul anterior. Aici am vrut doar sa fiu deopotriva trist si bucuros. 1 Trist ca nu ti-ai implinit dorinta cu FZ 30, sincer nu fac reclama posesiilor , dar imi plac contradictiile productive; 2. Bucuros ca totusi vei alege un Canon, de care? Makes no difference for me, important este sa-ti placa tie. Asa cum am promis iata pozele mostra cu camere diverse folosite de mine fara a pretinde ca le-am utilizat in modul cel mai fericit: 1 NIKON D1X = 5000 USD 2 NIKON D2H = 3500 USD 3 CANON POWERSHOT S 40 = 300 USD 4 CANON EOS 10D = 1200 USD 5 NIKON D 70S SLR = 1450 USD 6 CANON POWERSHOT S 50 = 500 USD personala NOTA: calitatea imaginilor este alterata datorita compresiei nu tocmai fericite cu ACDSee 8 Edited December 6, 2005 by safari hunter Link to comment
VIPER Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Sa traiasca revista Computer Bild Nr3, ca am gasit lista cu firme care proceseaza poze trimise online si iti trimit acasa fotografiile pe hartie. (Cam aiurea textul meu...). In ordinea din revista (si in paranteze minusurile si apoi plusurile): http://www.fotoprint.ro (comanda minima 10RON) (plata cu card, incarcare de ZIP-uri, estimare de data de livrare, pretul ambalajului inclus) http://www.uspohoto.ro (nu e data limita de marime a imaginilor, nu are help) (transport gratuit pentru comenzi de peste 50RON, tabel cu dimensiuni recomandate, forum) http://www.digitalyou.ro (minim 30 de poze, 5.5RON transportul in provincie) (pozele prin curier sau se ridica de la magazin) http://www.pixelnet.ro (nu are serviciu de curierat, max. 3MB/fisier) (printare pe tricouri, printare laser color) - a castigat la raportul pret/calitate http://www.fotodigitale.ro (navigare dificila) (multe optiuni de procesare a imaginii, inregistrare pe CD) http://www.pozedigitale.ro (server de incarcare doar pentru multe imagini) (tabel cu rezolutii recomandate) Link to comment
mike.omega Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 Un singur lucru am de spus Am FZ30u la gat, incerc sa dorm in noaptea asta, momentan sunt in transa Macro... (scuzati pisica nepregatita pt pozat) Link to comment
laurentziu83 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Cred ca ti-ar fi recunoscatoare daca i-ai curata puchinii de la ochi. Link to comment
VIPER Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Vezi, de aia e mai bine sa ai o camera cuminte... Mai ascunde din detalii... Link to comment
mike.omega Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 (edited) ) Imi miroase ca sunteti invidiosi Va atasez si niste poze la 12x sa vedeti cum sta cu focalizeaza, ca unii nu cred pana nu vad PS: Am uitat! Cica ultimele 2 poze sunt facute pe low... Edited December 19, 2005 by mike.omega Link to comment
laurentziu83 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Da au iesit foarte misto toate, in comparatie cu ale tale a mea face pozele tare slab . Oricum, felicitari pentru achizitie. Taman la poza cu gagica te-ai gasit sa pui calitatea minima Link to comment
mike.omega Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 (edited) fftopic: Gagica iesise sa-si plimbe plodu prin zapada si e pe normal (eu ma refeream la cele cu pescarusi) On topic: Minusuri: In modul automat cand schimb setarile nu se schimba si pe ecran/vizor dar nu e un capat de lume. Viteza de transfer a pozelor pe hdd mica Plusuri: Inelele de zoom si focalizare, focalizarea in orice punct vreau eu si cum vreau eu Reglarea intesitatii blitului(care cred ca bate la aia 7 m din specificatii) Fotografiere continua buna pt cardul pe care il am acum(no name) adica 4-5 poze/sec Ecranul rabatabil si aderenta Acumulatorul se incarca in 2 ore Pretul Edited December 19, 2005 by mike.omega Link to comment
Moshu Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Si eu recomand Canon. Dar un model cel putin "like SLR", nu chiar un EOS Rebel (SLR), ca e prea scump. Eu am un Canon S1 IS, adus din state la 1/4 de pret fata de ce e la noi. Comandat pe net. Nu are rost sa dau aici toate detaliile tehnice, dar un link util celor ce vor sa aleaga http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is_qtvr.html Are zoom optic de 10x, iar macro destul de bunicel pentru nevoile mele (10 cm), care se poate imbunatati cu set de lentile atasabile obiectivului. Ca exemplu foto "floarea mea carnivora": E chiar floarea mea. Sper sa va convingeti de calitatea Canon. Link to comment
VIPER Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Aia nu e carnivora, ca am si eu la fel. E un fel de cactus, dar nu are nici o treaba cu carnivorele... P.S. super poza!!! Link to comment
Lucian79 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Taman la poza cu gagica te-ai gasit sa pui calitatea minima Buey, io fi fost frica ca io furam Link to comment
Moshu Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 (edited) @viper> Asa e, eu ii spun asa pentru ca daca o mirosi de aproape pute a hoit ... Intr-adevar e un fel de cactus. Cred ca putoarea e pentru a atrage insectele in sensul polenizarii. Merci pentru apreciere. Oricum, aparatu' e ma-sa. Sa vezi ce filme face. fftopic: Apropos, sa va arat ceva ce poate va aduce aminte de ceea ce s-a intamplat in Bucuresti acum 16 ani... Aparatul e Zenit cu vizare prin obiectiv (SLR), obiectiv jupiter, oglinda. Film alb - negru AZOMures. Poza facuta de mine cam in jurul datei de 20.12.1989 (nu retin decat ca inca se tragea). E scanata bineinteles, asa ca la calitate sorry . Edited December 19, 2005 by Moshu Link to comment
mike.omega Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 (edited) @Moshu: Poza e ok, macro la fel, insa diferenta dintre cele 2 planuri nu prea e vizibila Edited December 20, 2005 by mike.omega Link to comment
masterbobs Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 NOTA: calitatea imaginilor este alterata datorita compresiei nu tocmai fericite cu ACDSee 8 Eu as zice ca nu este alterata calitatea imaginilor asa de mult de compresia ce o invinuiesti... mai mult de faptul ca mai toate nu au subiect si atunci cand il au e centrat sau ca inca nu stapanesti tehnica obtinerii unui DOF mai mare... sau ca poate ai avut ghinion cand ai prins cerul ala "nashpa"... as mai spune dar nu vreau sa se considere ca ma dau mare... Macro... (scuzati pisica nepregatita pt pozat) Imi vine greu sa cred ca in realitate pisica este la fel de mica ca in poza ta... din ce am invatat pana acum MACRO este reprezentat intr-un raport de 1:1 ...tot ce depaseste 1:1 in jos ... (de ex. 1:12 ) intra la categoria MICRO fotografiere. Cat despre diferenta intre cele doua planuri in poza cu floarea "carnivora"... doar atat zic trebuie sa invatam cum se obtine DOF. Link to comment
Moshu Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 (edited) @mike.omega> Ai dreptate, e vorba de adancime. N-am facut-o pe manual, si asa s-a setat aparatul. Atunci abia mi-l adusese si inca faceam probe. Iar cea de la revolutie cred ca e dupa 22-23.12, oricum dupa ce fugise nea Nicu. @masterbobs> Ai dreptate in ceea ce priveste diferenta intre micro si macro. Edited December 20, 2005 by Moshu Link to comment
mike.omega Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Imi vine greu sa cred ca in realitate pisica este la fel de mica ca in poza ta... din ce am invatat pana acum MACRO este reprezentat intr-un raport de 1:1 ...tot ce depaseste 1:1 in jos ... (de ex. 1:12 ) intra la categoria MICRO fotografiere.Cat despre diferenta intre cele doua planuri in poza cu floarea "carnivora"... doar atat zic trebuie sa invatam cum se obtine DOF. Dar cum iti dai tu seama de marimea pisicii si cu ce o compari(din poza) ca sa iti poti da seama?! Ce e aia DOF ca-mi scapa Link to comment
Pedala Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Presupun ca Depth Of Field Link to comment
masterbobs Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 uite un exemplu care sa lamureasca cat de cat problema... Link to comment
mike.omega Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Aaa, acum mi-a picat fisa Am incercat ceea ce spui tu cu fratimiu, adicatelea eu stateam in primul plan si el in cel secund si altcineva facea poza si a iesit cam ce vroiam Link to comment
Moshu Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 (edited) uite un exemplu care sa lamureasca cat de cat problema... Exceptional exemplul >- . Intr-adevar se vede diferenta de adancime data de diafragma. Da' mai e o problema: tre' sa stii cum (aviz amatorilor incepatori). De-aia am tinut si eu la o scula care sa aiba posibilitati sa lucrezi pe "manual". Apropos, ce aparat ai? Am incercat properties la poza dar nu apare (sunt doua lipite cred ). Edited December 21, 2005 by Moshu Link to comment
mike.omega Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 http://www.dpreview.com/news/0512/05122003sony_chinacam.asp )"> Link to comment
mad_hindu Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Iar cea de la revolutie cred ca e dupa 22-23.12, oricum dupa ce fugise nea Nicu. M-am uitat si eu la poza cu TAB-ul. Si mi-am adus aminte de vremurile alea. Initial am crezut ca e din 20. Nu am vazut urme de gloante in zidurile CC-ului, si erau. Apoi in 22, in Piata Palatului au intrat tancuri, adica cu senile, si au ramas. TAB-uri au fost in 21, seara la Univeristate. Parca, e mult de atunci. Dar dupa aia mi-am adus aminte ca pe 20 inca nu ninsese, nu? Nici pe 21. Imi aduc aminte ca pe 22 dimineata spalasera deja pe jos prin Piata Universitati. Dar inca se mai vedeau urme de singe pe asfalt, pe strada, inspre Coltea. Daca ar fi fost zapada nu mi le-as aduce aminte. Abia de prin 23 a inceput sa ninga. Pe 24, in Ajunul Craciunului, era deja zapada, ca am fost sa iau brad si a fost asa ciudat sa revenim la indeletniciri casnice si pasnice. Ce vremuri am trait! Dar eu macar traiesc cit sa mi le mai aduc aminte... Chiar si asa, trunchiat si cu indoieli. Multumesc pentru poza. Link to comment
Moshu Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 fftopic: Imi pare bine ca si-a mai adus cineva aminte de vremurile alea... Ai vazut la TV, copii (pe care nu-i invinuiesc) dar si oameni maturi care nu mai stiau ce s-a intamplat in zilele acelea. E pacatul nostru, pentru ca indiferent cum ar fi fost, cu sau fara teroristi, au murit oameni nevinovati. Am mai auzit replici de genul: ce i-am pus eu sa iasa in strada? Eu sunt galatean. Am facut facultatea la Bucuresti. Am venit atunci in capitala pentru ca nu-mi venea sa cred ce era la televizor. Si eu am fost pe strazi in Galati, se tragea, dar nu au fost victime. Din pacate si mie memoria imi joaca feste. Nu mai stiu exact datele, si nu-mi place chestia asta. Oricum am un film intreg facut atunci in zona centrului. Cand arat pozele astea la cate cineva, vad in ochii lui ca nu crede. Poate unii au senzatia ca sunt luate de prin ziare, eu stiu... PS Si eu iti multumesc pentru ca ti-ai adus aminte. Link to comment
Moshu Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Si apropos de date, LA MULTI ANI si Craciun cu bine la toata lumea! Link to comment
Recommended Posts