mike.omega Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) Atunci investitia se merita in cazul lui Dupa pararea mea achizitionarea unui aparat foto si a accesoriilor necesare este asemanatoare cu cea a unui automobil: Cumperi ce-ti place, ce ai nevoie iar apoi iti cumperi si accesoriile care in cazul auto cica inseamna tuning PS: Culmea, desi HP-ul meu n-are decat 2.1MP dar se descurca mai bine decat benq-ul respectiv Edited February 9, 2006 by mike.omega Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Lol, cam asa ceva! Oricum, orice digital face poze bine, atunci cand e vb de poze ... sa le zic normale! Diferenta incepe sa se vada atunci cand pozele capata aspecte artistice, de amanunt, etc. etc. etc. ... Si un lucru e sigur ... tot aparatele cu film scot poze mai bune! Insa filmul e costisitor si necesita mai mult efort sa il developezi ... bla bla bla! Link to comment
mike.omega Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Asa ziceam si eu pana mai ieri cand am aflat ca exista scanere de film care iti trec imaginile direct pe computator )"> Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Da, posibil! Asta mai nou acuma ... si probabil aceste scanere se gasesc rar si cine stie la ce preturi ... plus ca filmul costa bani cand il achizitionezi, nu? Ideea e ca iti decontezi foarte repede banii dati pe un aparat digital ... parerea mea Link to comment
mike.omega Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Cum ziceam, depinde ce vrei sa faci cu aparatul respectiv, la inceput asa am considerat la inceput acum, sunt constient ca nu o sa-mi recuperez banii investiti in ultima camera foto si accesoriile ce vor veni Link to comment
paul_marines Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) Wolfman felicitari pentru achizitie si multe poze care sa te bucure. Sa inteleg ca este un ... CANON?? Mai sa fie Alinake cu Nikon despre care trebuie sa spun ca am ramas de vreo luna ca la stomatolog. Ma uit si ma minunez si inteleg ca e mai bine sa conjug verbul a admira (in tacere ). Intre timp inca un Canon-ist, ce bine este sa fii din gasca dominanta, nu Mikey? Edited February 9, 2006 by safari hunter Link to comment
Satori Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Scannerul respectiv nu costa pentru ca numai un nebun il cumpara (da, e scump). Scanarea filmului se face dupa developare si costa (nu ah, ci a) cam 3/4 din pretul unei copii pe hartie. Am scos mai toate filmele importante asa, sa nu le pierd. Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Deci ... se ajunge la vorba mea! Un digital la un pret rezonabil cu niste functii rezonabile pentru niste poze un pic mai mult decat rezonabile, e excelent! Link to comment
mike.omega Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Ti-am zis eu Safari! Canon vs restu la paintball ) Poza e facuta in oglinda buclucasa? Cu ce o micsorezi/compresezi sau asa iese de la senzor putere? Link to comment
Wolfman Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Mai, eu doar intentionam sa-mi iau un Canon A520, acuma dupa ce m-ati felicitat chiar tre' sa-l cumpar... Maine dau comanda, promit! Link to comment
paul_marines Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Cu ce o micsorezi/compresezi sau asa iese de la senzor putere? E doar redusa la 3 Megs ca si rezolutie. Link to comment
mike.omega Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Toate cele de mai sus la 7.5 mil e oferta mai mult decat tentanta! Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Am mai adaugat in postul meu de mai sus in lista si key specifications ... intr-adevar e destept instrumentu`! Link to comment
masterbobs Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Fata de afirmatia de mai sus...confirm...E destept instrumentu ... Si un lucru e sigur ... tot aparatele cu film scot poze mai bune! Nu imi vine sa cred... Ai citit si tu "expunerea" mea despre ce inseamna poza si acum zici ca toate fac poze... Link to comment
Wolfman Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 199 Euro e pretul la care iau A520-ul, plus un SD de 1 GB care o sa coste si ala ceva... Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) @masterbobs: Sincer nu am nevoie sa iti citesc expunerea, nici nu ti-am citit-o! Nu imi trebe expunerea altuia ca sa stiu ca aparatele cu film fac poze mai bune decat cele digitale! Fapt dovedit de altfel ... P.S.: Wolfman, citeste mai sus caracteristicile aparatului pe care le-am postat si citeste si opiniile! Sa nu iti faci probleme de cele negative ... ei au termen de comparatie acolo, si in plus unii sunt chiar foarte pretentiosi! ... Nu trebuie luati toti in seama! Edited February 9, 2006 by lordcalibras Link to comment
mike.omega Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) Canon are probleme sau utilizatori nesatisfacuti?! Wow, ca sa vezi domne! Canon mai are si clienti nemultumiti Edited February 9, 2006 by mike.omega Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Pai, fiecare cu pretentiile lui! Sau poate cand isi cumpara aparatul se asteapta la altceva decat e! ... Link to comment
paul_marines Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) Lordcalibras ce aparat foto detineti, sau nu am citit noi bine? Nu de alta, dar vad ca cititi bine din dpreview.com insa nu gasesc Benq pe acolo. Unde putem citi despre el? Aici sunt si cautarile din state de pe J&R.com BENQ ??? CANON (28) CASIO (12) DXG USA (8) FUJI FILM (9) JVC (6) KODAK (18) NIKON (20) OLYMPUS (21) PANASONIC (12) SONY (18) Edited February 9, 2006 by safari hunter Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) Am un Benq D C E30 (i-am facut reclama cateva posturi in urma). Nu am nevoie de mai mult ... eu fac poze doar atunci cand e o ocazie! Si chiar si asa m-am plictisit sa tot fac ... insa am multi prieteni fanatici dupa sportul asta, si mai culeg si eu informatii si site-uri de specialitate! Plus de asta, pot aprecia un lucru de calitate si bun! ... Pentru nevoi casnice este un aparat perfect pe care dai bani putini! E combinatia perfecta in cazul in care aveti nevoie sa faceti poze atat cat fac eu! Plus ca e mic ... il uiti in buzunar! P.S. Scuze pentru faza cu "de ce"! Nu stiu ce se intampla dar atunci cand scriu "D C" (literele legat) apare scris "de ce"! O fi de la forum sau de la calc-ul meu! Oricum am remediat situatia! BENQ D C E30 specificatiile se pun link pe site, nu se insira aici kilometri de text copy&paste Edited February 9, 2006 by VAXXi Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) Pai mi se par extraordinare la cati bani dai pe aparat! ... Pai nu ? Acuma ti-am zis, eu ma impac cu el. Fiecare il priveste cum vrea! Eu unul sunt multumit! P.S.: Eu am dat 2.9 milioane lei vechi fara TVA! Asa-i ca si tie ti se par extraordinare acuma ? ) Edited February 9, 2006 by lordcalibras Link to comment
Moshu Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) Pretul da, pozele (sper ca n-ai pretentia sa le zici fotografii!), sorry, nasoale rau. Si nu te ofusca daca atat poate aparatul... Later: Si incearca sa faci economie de spatiu, nu mai da copy si paste la diverse specificatii, e de ajuns sa dai linkul. Apropos, ai citit tot ce s-a discutat aici despre digicamuri, ca sa stii cu cine si despre ce discuti? Nu de alta dar n-are rost sa o luam de la capat. Si apropos, nu se supara nimeni pentru un sfat, dar da-l din practica, nu de pe sit-urile cu review-uri. Edited February 9, 2006 by Moshu Link to comment
mike.omega Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 OF! Mai nu va suparati Ce n-ai inteles lordcalibras e ca e putin ciudat sa ne spui ca poti fi multumit de un benq, care stim cu totii, nu stie ce-i aia foto si apoi dai copy-paste la niste informatii pe care noi le-am citit si ras-citit de multe ori Pe aici se incearca impunerea marcii Canon ca lider de piata la orice nivel dar lucrurile nu sunt chiar asa de roz, si pe mine m-au atacat cand mi-am luat Panasonic-ul insa intre timp am invatat sa-l folosesc si dau clasa la tot ce inseamna slr like in afara de Nikon 8800(ca deh, Nikon e Nikon!) )"> Spor la utilizat camera foto si sper sa ajungi sa inveti sa folosesti macar un slr like pe modul manual sa vezi ce frumoasa poate fi aceasta arta, fotografia! Link to comment
lordcalibras Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) Lol, aici nu s-a inteles ce am zis eu! Eu pur si simplu am zis ca atunci cand ma duc la o petrecere si pozez nush ce tovaras de-al meu beat sau ma duc la munte si fac o fotografie de grup, sau ma duc la mare si fotografiez plaja, e un aparat perfect! La cat il folosesc eu, asta vreau sa spun, si la cati bani am dat eu! Nu am zis ca Benq e cine stie ce ... ci doar am zis ca pret/calitate/performante e perfect! Si am zis si mai sus, in uz casnic! Eu unul nu gust aceasta arta! Nu e genul meu! Atata tot! Deci mie imi trebuie un aparat foto ca sa il am sa pot face o poza simpla si ... uzuala, daca ma pot exprima asa! Si nu vreau sa ajung sa invat altceva mai mult decat sa apas obturatorul! This is me ... Edited February 9, 2006 by lordcalibras Link to comment
Moshu Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 (edited) fftopic: Mike, Mike tot anti CANON ai ramas? ) Later: Eu am inceput sa-mi schimb pozitia fata de Panasonic, macar prin prisma faptului ca camcorderul meu este ... PANASONIC!!! Si face filme trasnet. Later later: ce faci vipere? Edited February 9, 2006 by Moshu Link to comment
Recommended Posts