paul_marines Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 (edited) Amice situatia este si mai simpla de cat pare. In link vei vedea o diagrama a nivelelor de tensiune si corespondenta logica a acestora. 2 AA R6 dau exact 2,95 -3,0 V , iar 2 acumulatori exact 2,4 V. In aceste conditii si dupa o anumita folosinta, curentul acumulatorilor scade in zona de incertitudine logica. Din aceste motive multi posesori de camere alimentate cu acumulatori , unde nu se specifica folosirea lor au plangeri impotriva functionalitatii acestora. Pentru Canon 510 verifica diagrama circuitelor TTL (transistor/transistor/logic) in vreme ce Canonul meu Powershot S 50 are acumulator de 7,4 V si intra la CMOS. Nivele logice in functie de valorile de tensiune Edited February 10, 2006 by safari hunter Link to comment
guru Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 La ipoteza asta, nu m-as fi gandit ,dar din cate-mi amintesc, pe ambalajul incarcatorului, achizitionat impreuna cu acumulatorii, era desenata, printre altele , si o camera foto digitala.Oricum, voi incerca si cu alti acumulatori sau baterii normale, dar sansa sa se intample este extrem de mica, pana acum am patit-o de doua ori, la 4-500 de fotografii. Link to comment
paul_marines Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 (edited) Acum am confirmarea. Ti-am atasat un link unde vei vedea ca A 510 nu are recomandati acumulatori in vreme ce A 75 da. camere foto Da incarcatorul si acumulatorii au recomandarea pentru camere digitale, insa nu toate accepta acumulatori intre care si Canonul 510 si nici 520. Edited February 10, 2006 by safari hunter Link to comment
mike.omega Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Deci de asta nu se mai deschidea diafragma la HP-ul meu acum un an si ceva? Stricaciunea a aparut din senin, deaorece la 5 min dupa ce am inchis camera am vrut sa o deschid si nema imagine pe LCD Link to comment
paul_marines Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 (edited) Mike.Omega pentru consultatii maine la meeting. Edited February 10, 2006 by safari hunter Link to comment
guru Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 De aici ar rezulta ca A 75 este mai bine hranit de cei patru acumulatori, iar in cazul lui A 510 ar fi recomandate bateriile alkaline, pentru ca foloseste doar doua, nu? Link to comment
paul_marines Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 (edited) Nu, de aici rezulta ca A 510 care-l urmeaza pe A 75 are o mai mare acuratete in determinarea parametrilor prin analiza circuitelor comparatoare, insa ii trebuie putin mai multa energie. Nu amperajul o rezolva ci voltajul. La televiune, spre exemplu, sunt acele mini-emitatoare (lavaliere) si pentru care cei care lucreaza cu ele folosesc numai baterii alkaline, niciodata acumulatori. Imi explicau faptul ca bateriile au o diagrama diferita de variatie a parametrilor fata de acumulatori. Poti cauta mai multe detalii in acest sens. sau poate ai "prajit" putin acumulatorul conform celor de mai jos: "There _is_ an effect which can mimic the "memory effect", in the sense that it makes the battery look as if it is losing capacity. This effect, known as "voltage depression", occurs if you over-charge a battery. The battery's output voltage drops from 1.2 to about 1.05 volts partway through the discharge cycle, and this may "spoof" a power-monitoring circuit into believing that the battery is exhausted." Edited February 10, 2006 by safari hunter Link to comment
Yeti Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 PS si inca un link unde vei vedea ca autofocusul are circuit logic TTL Autofocus TTL Atentie ca se face o confuzie intre TTL (transistor-transistor-logic) ca termen din domeniul electronicii si TTL ca termen din domeniul camerelor si altor sisteme optice. Acesta din urma este o abreviere pentru through-the-lens si gasiti o scurta descriere aici In rest, este adevarat ca unele aparate nu functioneaza cu acumulatori Ni-Cd sau Ni-Mh datorita tensiunii mai reduse furnizata de acestea fata de bateriile alcaline sau cu zinc. Link to comment
paul_marines Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Atentie ca se face o confuzie intre TTL (transistor-transistor-logic) ca termen din domeniul electronicii si TTL ca termen din domeniul camerelor si altor sisteme optice. . Asa este scuze pentru inexactitate. Link to comment
lordcalibras Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 Oricum urmeaza partile: Benq uscator de rufe ... Benq reloaded ... si .. nu in ultimul rand ... Cel mai bun prieten al omului, aparatul Benq! P.S.: Daca nu ai Benq, sa-ti cumperi! Link to comment
masterbobs Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Daca nu ai Benq, sa-ti cumperi... un aparat foto decent... Nu nene moshu-le...nu am nimic cu canon dar cred lordul e de moda veche... si prefera sa faca poze pe film ... probabil nu stie saracu', ca acolo unde scotea "pozele" de pe film trageau bietii operatori de ele pana ce iesea ceva mai de Doamne ajuta... Acum stau si ma gandesc la ce scria despre rapotul pret/calitate/nevoi... are dreptate sau nu are... banuiesc eu ca ar avea dreptate doar prin prizma faptului ca "merge exceptional de extraordianar" pe post de webcam... Of...mai bine nu ii ziceam nimic desprea asta... PS lordule cati bani iti dau astia de la Benq sa le faci reclama ca ma bate gandul sa ma apuc si eu sa ii sustin Link to comment
lordcalibras Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 masterbobs ... ioi ... ce post interesant ne-ai lasat aici ... Nu-mi vine sa cred ca, din nou repet, nu ai inteles absolut nimic din ceea ce s-a discutat in ultimele pagini, ba mai mult, nu ai inteles nici macar faptul ca ultimul meu post era un post scris, daca pot spune asa, la mijto! Chiar e atat de greu de inteles faptul ca eu nu laud aparatul? Nu ma intereseaza deloc daca e bun sau nu ... Ci doar am zis simplul fapt ca e bun shi el acolo, sa faci cate o poza din cand in cand la cate o ocazie! Lol ... ce parte din aceasta fraza nu se intelege? P.S.: Ai tu curaju` bobs-ule sa negi faptul ca cele mai bune poze ies pe aparatele adevarate cu film? Hai spune treaba asta, ca abia astept sa o citez drept perla! ... Lol ... Link to comment
masterbobs Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) Eu unul, pot spune ca am abuzat de umor pentru a te face sa realizezi ceva... Am tot sperat sa iti dai si tu seama o data ca de fapt "o poza" e facuta de un fotograf si nu de aparat... dar ce sa ii faci, nu ai vrut si gata. ) PS vezi ca posturile in cafenea nu se mai contorizeaza. Edited February 11, 2006 by masterbobs Link to comment
Moshu Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) un aparat foto decent... ... cred lordul e de moda veche... si prefera sa faca poze pe film ... probabil nu stie saracu', ca acolo unde scotea "pozele" de pe film trageau bietii operatori de ele pana ce iesea ceva mai de Doamne ajuta... @Mastere> cred ca nu e cazul sa le pui asa la inima. Discutia "cu pelicula" sau digital, se poate relua oricand, pentru ca sunt convins ca vor fi zeci de pareri. Iar tu nu cred ca e cazul sa te "diluezi" in discutii de calibrul asta. Tu ne "certai" pentru chestii mult mai serioase. Si de aia te vreau p-aici mai des, auzi'tu'mai? Pe de alta parte cred ca @lordcal> nu s-a gandit nici o clipa sa ne convinga ca un Benq poate sta pe langa sculele de brand cu care ne invartim noi p-aicea. Cred ca a avut doar intentia sa spuna ca se pot face poze si cu asa ceva daca nu esti deloc pretentios si nici de bani nu dispui. Este o parere... Dar, dragul meu lordulet, recunoaste ca n-a fost prea inspirata chestia cu "gazeta de perete". Si acum o dregi cu urmatoarea: P.S.: Ai tu curaju` bobs-ule sa negi faptul cacele mai bune poze ies pe aparatele adevarate cu film? Hai spune treaba asta, ca abia astept sa o citez drept perla! ... Lol ... Si da, posturile de la cafenea nu se mai contorizeaza pentru ca citez "e un forum auto". Acum sa trecem la treaba. Se pare ca mai sunt ciudatenii pe piata, ia uitati-va (si asta se poate cumpara prin state!) Edited February 11, 2006 by Moshu Link to comment
masterbobs Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) @Mastere>Tu ne "certai" pentru chestii mult mai serioase. Si de aia te vreau p-aici mai des, auzi'tu'mai? nu mai fac... Problema 2 Daca este si modem telefonic o cumpar si eu...si o fac camera de supraveghere...cand vine hotu...hop...formeaza numarul de mobil deshtept si tac pac face streaming video 3g... PS ce draq este chestia asta? scaner de birou cu facilitati de camera foto? sau doar o ciudatenie? Edited February 11, 2006 by masterbobs Link to comment
Moshu Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 "The UMAX AstraCam is a relatively low cost ($199 MSRP), easy to use digital camera that produces 640x480-pixel images. The camera is geared toward first time buyers who want to take photos that can be emailed or used on a webpage. The included software allows you to make calendars, greeting cards, e-cards with voice messages, certificates and interpolate the 640x480 images up to 1280x960 pixel size images." O b*s*na ciudata. Link to comment
Zmeul cel rau Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Cu alte cuvinte scoate poze de calitatea celor facute cu mobilul, doar ca are pret mai mare decat un mobil cu camera si trebuie sa mai cari si altceva dupa tine decat mobilul. Super oferta! Link to comment
masterbobs Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) The included software allows you to make calendars , greeting cards , e-cards with voice messages , certificates and interpolate the 640x480 images up to 1280x960 pixel size images. woau...daca iti face si un cont gratuit pe yahoo sunt in patru labe deja...si inca nu am baut... Edited February 11, 2006 by masterbobs Link to comment
Moshu Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) "The left side of the camera is home to the Voice Recorder button which allows you to add a 20 second voice snippet to each of your photos. When this feature is enabled you can take 31 photos, disabled 46 pics. " Da tre sa spun ca este model '99, chiar daca se mai gaseste pe ici colo. Hai sa pun si un photo sample, si gata. Nu va mai stresez. Dar ar fi mishto sa cautam cele mai tampite camere existente si sa le postam p-aici, sa ne mai descretim fruntile! Poza nu este prelucrata, atata poate el. PS hai ca-i tare Edited February 11, 2006 by Moshu Link to comment
Zmeul cel rau Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Cum nu e prelucrata? E 196x146 si acolo zice ca face 640x480. Link to comment
Moshu Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) Sorry, m-am referit la manuta mea. Adica nu am prelucrat-o eu. Uite, asta-i OK. Edited February 11, 2006 by Moshu Link to comment
mr_ Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Dracovenii similare ca performante se gasesc cu 19E, 640x480 si e ceva mai mare decat o cutie de chibrituri. Se vand de fapt ca breloace Un breloc din metal masiv sau o bricheta zippo originala e mai scumpa... Link to comment
Moshu Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Da, sunt convins. Dar m-am gandit ca poate ne mai destindem putin vazand ce ciudatenii apar pe piata. Daca ai vre-un exemplu trasnit, baga-l aici. >- Link to comment
VIPER Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Daca vreti sa discutam de bunici, am si eu un HP C200 de prin 1999 (castigat de soatza mea la o tombola HP, era cateva sute de $ pe vremea aia...), 1MPx, 2x digital, merge cu CF si scoate pozele prin cablu serial (!). Ei bine, cu bunicutza asta am facut poze 3 ani... Unele chiar au fost ok, important este ca nu s-au pierdut niste momente importante (mai ales nasterea lui Junior etc). O am si acum, o tin ca piesa de colectie. Cu voia Dvs. va voi stresa cu niste poze facute cu ea. Link cu datele despre ea aveti aici: http://www.dpreview.com/reviews/specs/HP/hp_c200.asp Link to comment
Moshu Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Din punctul meu de vedere, cel putin cateva sunt super mishto. Iar pe general sunt reusite. Am mai comentat calitatea pozelor la HP (mie nu-mi place cum lucreaza), dar se pare ca asta al tau se tine bine fata de urmasii lui. Chiar f. bine. Link to comment
Recommended Posts