VIPER Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Vezi ca am pus mai multe in grupe diferite si le-a lipit automat forumul. Deci sunt 27 din ce am ales in viteza. Aparatul era (este) zob la poze de interior sau cele cu blitz... Dar cred ca si-a facut treaba... Acum sta frumos in raft langa alte 2-3-4 aparate cu film... Link to comment
masterbobs Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) HP a avut si exceptii..nu toate sunt proaste... In cazul de fata imi pare mie ca tot ce tine de natura a iesit bine...pentru pretentiile de acum...dar cu posibilitatile de atunci. Singura poza de interior ce mi-a placut cum a iesit, este cea in care Leganza era 17mii euro... Super ideea cu aparatele digitale vechi.. dar mai am si eu una creata... hai sa gasim cea mai veche fotografie digitala printata sa vedem cum difera fata de cea de printata acum...ce ziceti se poate? Ma astept la o evolutie destul de urata a culorior in special ca despre intensitatea lor va garantez ca se diminueaza. PS: cea mai veche a mea are 2 ani si nu am sesizat nici o diferenta intre ea si una printata(aceeasi imagine) acum 2 zile. Edited February 11, 2006 by masterbobs Link to comment
paul_marines Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) Cu mana streasina la camerele de viitor, iata ca se mai gasi timp si pentru a depana amintirile bunicilor fotografiei digitale. Faine poze, cu culori vii (verdele putin prea fortat), dar sa nu uitam cat de complex era meniul unei camere digitale prin 2000 si cat de automate erau setarile. In atare caz si rezultatele au fost la nivelul limitarilor si tocmai din acest punct de vedere nu trebuie judecate prin prisma posibilitatilor actuale. Masterbobs @ Quote HP a avut si exceptii..nu toate sunt proaste... fin diplomat ca de obicei, a lasat VIPER-ului sansa ca acum cativa ani sa fi facut o alegere stralucita intre atatea optiuni de slaba calitate. Edited February 11, 2006 by safari hunter Link to comment
VIPER Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Nu a fost nici o alegere, a fost premiu, si calul de dar... Link to comment
paul_marines Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 [quote (masterbobs @ Feb 10 2006, 12:54 PM) La cat de micut este nu cred ca ar face fata la uzul casnic... mai bine iei un canon ca e mai greu si poti sparge si ceva nuci cu el...sau sa presezi hartia... Si alte utilizari Canon Link to comment
mike.omega Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 @Safari mai bine am aduce in discutie canon-ul prezent astazi la intalnire, nu! nu al tau Acel Ixus de prin 2000-2001 cu carcasa de metal Link to comment
lordcalibras Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 @moshu ... Nu e vb de bani, ci pur si simplu nu imi trebuie mai mult! Am alte chestii care ma pasioneaza si pe care cheltui banii ... Fiecare cu ale lui! ... Nu ? Link to comment
Moshu Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) fftopic: @lordclb> Nici eu nu m-am referit la banii tai. Ci la acele persoane care nu considera ca trebuie sa investeasca intr-un aparat foto mai mult decat intr-un, sa zicem, computer sau orice altceva. Depinde de pasiunea fiecaruia. Sa luam de exemplu chiar persoana mea. In afara de ce stie toata lumea pe aici, eu cresc canari (mike pisici altii caini etc). Pentru un canar bun scot fara sa clipesc cateva milioane din buzunar. Cati crezi ca ar face asta? La fel si cu fofografia. Nu ma consider artist fotograf, dar am aceasta pasiune de 30 ani. Din acest motiv am luat un aparat care la noi pe piata la vremea respectiva se situa intre 14 si 18 milioane lei vechi. Iar urmatorul - il astept cu sufletul la gura - este un Rebel. Sper ca pana la toamna sa fie aici. Tot din state bineinteles. Nu mai comentez pretul. Dar pasiunea inghite bani daca vrei sa ai satisfactii. Numai placerea de al tine cu mainile mele si sentimentul ca e al meu, si voi fi un om fericit! Cred ca intelegi acum de ce nu intelegem noi cum poti tu sa te multumesti cu un Benq. Topicul asta aduna oameni pasionati de fotografie care nu se pot multumi cu Benq, deci se pare ca nu ti-ai ales bine topicul. No offense. Si daca nici acum nu intelegi si continui in acelasi spirit de "misto", inseamna ca faci "misto" de pasiunea noastra, implicit de noi. Si cred ca va trebui sa luam atitudine... Later: cred ca deja am incercat de prea multe ori sa inteleg ce vrei de fapt pe topicul asta. Mereu ne spui ca nu te intereseaza aparatele foto. Atunci ce vrei de fapt pe un topic care are ca tema aparatele foto? Nu am nimic cu tine, dar chiar... nu avem nimic in comun. Deci am incheiat acest subiect definitiv. Sa-ti mai explice si altii. Toate cele bune. Edited February 11, 2006 by Moshu Link to comment
VIPER Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 lordcalibras said: ... P.S.: Ai tu curaju` bobs-ule sa negi faptul ca cele mai bune poze ies pe aparatele adevarate cu film? Hai spune treaba asta, ca abia astept sa o citez drept perla! ... Lol ... Uite, Moshule, ca te ajut eu: afirmatia colegului, citata mai sus, deja devine hilara, si dovedeste ca distinsul coleg in cauza nu a citit o secunda ce am scris eu mai devreme, si anume aparitia "digital back"-urilor pentru camerele foto profesionale pe film lat. Sau ca Nikon a sistat (incetat, oprit, nul, nada) productia de camere foto cu film... Sau ca... Sau ca... Asa se intampla cand ajungi in miezul unei discutii care dureaza de ceva vreme si prinzi cate ceva din zbor, apoi intri in discutie si... Uite ce iese... Si o chestie faina: Adobe a scos versiunea finala a lui Adobe Camera RAW 3.3. Nu e chiar noua stirea, ideea e ca are suport pentru cam toate camerele de care am vorbit noi pe aici. Link: http://www.dpreview.com/news/0601/06013001acr33nikond200.asp Link to comment
Moshu Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) Apropos de "bunici", iata o scula pe care mi-am dorit-o tare mult, si credeti-ma, daca as avea o ocazie as cumpara-o si acum fara sa stau pe ganduri prea mult. Iata aparatul, Si cateva photo sample participante la concursuri foto. 2,1 Mp. Si cand ii aud pe alde "fa si mie o poza frate" ca aparatu' lui are 7 Mp si "l-am luat din Metro frate, la oferta. A' tau cat are? 2,1? Las-o draku frate, asta-i aparat..." Da matale singur zoom Later: Nu pot sa ma abtin: cand zic ca obiectivul (lentilele) si "Mp" din ochiu tau conteaza mai mult decat Mp aparatului... Edited February 11, 2006 by Moshu Link to comment
lordcalibras Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 (edited) In titlul topicului scrie foarte clar "Aparate foto digitale ..." si nicidecum "Aparate foto Canon, Nikon, etc. etc. etc" sau "Aparate foto intre 10 si 20 milioane"! Ba mai mult, cel care a initiat acest topic cerea si el ca tot omu` un aparat ieftin pana in 200 de euro! Deci eu m-am aflat mai mult decat legal in limitele acestui topic de la primul post pana la ultimul! Daca aici topicul s-a transformat pe parcurs, asta ii alta problema! Deci va rog ... fiti mai atenti atunci cand afirmati anumite lucruri ... Ba si mai mult, nu mi se pare normal sa fie despicat in unshpe mii de ori firul! Post-ul meu in care am vb despre un amarat de aparat foto a fost comentat si rascomentat! De ce? Pentru ce? Cititi titlul topicului (valabil pentru cei 2-3 care au comentat) si cititi si postul celui care a initiat acest topic! P.S.: Grandomania este dupa parerea mea, o mare greseala de caracter! Edited February 11, 2006 by lordcalibras Link to comment
Moshu Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 (edited) lordcalibras said: @moshu ... Nu e vb de bani, ci pur si simplu nu imi trebuie mai mult! Am alte chestii care ma pasioneaza si pe care cheltui banii ... Fiecare cu ale lui! ... Nu ? Later: acum intelegi? ca doar tu ai scris-o... Edited February 12, 2006 by Moshu Link to comment
VIPER Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Moshu said: Apropos de "bunici", iata o scula pe care mi-am dorit-o tare mult, si credeti-ma, daca as avea o ocazie as cumpara-o si acum fara sa stau pe ganduri prea mult. Ia uita-te un pic AICI. Link to comment
Moshu Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 (edited) M-am uitat. Super. Nu ca-i fain? Merci. PS M-am prins eu mai demult ca esti cu ei. Masinute? Participi la concursuri? Arunca si tu aici o poza cu masinuta(ele) aia mica. Edited February 12, 2006 by Moshu Link to comment
VIPER Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Este. M-am jucat cu asa ceva. La inceput mi se parea OZN, dar am vazut ce poate. P.S. am voie sa va prezint si celelalte aparate foto din casa? Nu-s digitale insa... P.P.S.: le poti vedea aici: http://community.webshots.com/user/axinte (cele R/C) si http://modele.3x.ro (cele statice) Link to comment
Moshu Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 @viperule, te faci ca nu pricepi. Lasa aparatul. M-am referit la modelism. Ma insel? Chiar te rog sa mai arati ce ai la naftalina. Am avut si de la cele cu burduf pana la SLR (modest, rusesc da bun zic eu). Link to comment
VIPER Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Da, Moshule, stiu ce zici, vezi cele 2 link-uri de mai sus Cat despre aparate, aici am doar 2, la ai mei insa am o groaza. O sa le trec la pozat pe toate. Link to comment
Wolfman Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 Are cineva un manual in format electronic pentru Canon A520 (ca nu-l mai gasesc pe-al meu)? Link to comment
MCojo Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 Manualul este in attach... Sau mai complet intra aici... PSA520510CUG_EN.pdfFetching info... Link to comment
masterbobs Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 Prietenii stiu ... A520_en_print_ok.pdfFetching info... Link to comment
Wolfman Posted February 13, 2006 Share Posted February 13, 2006 Multumesc amandorura! Link to comment
Moshu Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 fftopic: Ce-i cu linistea asta pe aici? Link to comment
VIPER Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Je suis malade... Rau... Link to comment
Moshu Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 fftopic: Man, astept sa te faci bine asa ca iti trimit de ceai fierbinte cu multa lamiie (nu te gandi la prostii!), adica vitamina "ce", sa traiti! Deci s-ar parea ca nu mai pleci la Moeciu? Nici eu nu pot veni si daca ai sti ca acum sunt in Sinaia, dar fara masina. Asta e. Poate facem la vara una sau mai multe la CT, sa ne balacim in mare putin. Link to comment
VIPER Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 fftopic: ma straduiesc sa-mi treaca pana vineri... OnTopic: Hasselblad... Un nume "mitic". Ziceam undeva cu ceva posturi mai inainte ca au lansat "digital backs" pentru camerele lor profi pe film, pentru a le transforma in D-SLR. Acum au lansat si o camera D-SLR "amarata", de "doar" 39MPX... E construita pe scheletul lui H2 si poate folosi atat lentilele seriei H cat si ale seriei V. LINK Pretul e "normal" pentru calitatea aparatului: cam 32000$... Link to comment
Recommended Posts