mike.omega Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 (edited) Cu caldura emanata de lumanare ce ai facut?! Celor 3 cu monezi le-as fi dat mai multa lumina Aseara m-am jucat cu trepiedul, motanul si blitzul. Rezultat: am mai scapat putin de ochii rosi Edited March 1, 2006 by mike.omega Link to comment
masterbobs Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Cu caldura emanata de lumanare ce ai facut?!Cele 2 cu monezi le-as fi dat mai multa lumina Nu am facut nimic...caci am ales un unghi astfel incat sa nu fiu ars pe degete...oricum nu am insistat prea mult pentru ca tinand cu mana lentilele "furam" din lumina... Crede-ma ca am incercat...practic umbra aceea este umbra monturii lentilelor. Ma gandesc ca daca as fi avut un blitz de bounce poate ar fi iesit mai bine. Link to comment
mike.omega Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Aaaa, nu ma gandeam la tine ) Ci la sistemul de lentile/aparatul foto >- Link to comment
masterbobs Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Cam slabuta miscarea...nimic nou? Link to comment
Moshu Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 N-am apucat inca sa ma joc, mai lasa-ma putin ca vin si eu acum, acum... Link to comment
Moshu Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 (edited) Gata sunt, dar sa stii @master ca tu esti de vina ca nu sunt asa cum as vrea eu: 1. M-am grabit sa le fac, si nu am adunat toate ustensilele: lupe, lumini adiacente si fundal 2. le-am facut noaptea pe la 1, ca sa am liniste 3. am folosit capacitatea de macro a lui S1 meu (5 cm), trepied si telecomanda si o nocturna spre Dunare Edited March 3, 2006 by Moshu Link to comment
mike.omega Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Nocturna e cam stramba, asa ca sa fiu si putin carcotas Sclipiciul de pe petale e natural sau e vreo lumina difuza?! Eu le-as fi dat mai multa lumina dar cred ca nu mai iesea sclipiciul... Link to comment
VIPER Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 In poze, marginile obiectivului aproape au atins marginile "centrului" orhideei (aici Vanatorul poate ma ajuta cu denumirea stiintifica a zonei respective, ca stiu ca si lui ii plac orhideele). La prima focalizarea am facut-o undeva in zona "limbii" (multumiri Maharului ca mi-a aratat ca pot muta zona de focalizare unde vreau!). La a 2-a este pe Auto. Nu am folosit trepied. Lumina e de la soare, prin geam, in stanga. Nu am gasit ceva alb ca fundal si am folosit o bucata de polistiren, dar oricum sunt umbre de afara. Si un citat interesant (pentru mine, ca amator): "First, let’s cover a few terms.Many people use the phrases “macro photography” and “close-up photography” interchangeably, but they shouldn’t. Technically, macro photography is taking photographs that are life size or larger. In other words, the actual image on the image sensor (or film if you are using a film camera) is 1:1 with the subject or larger. Close-up photography is merely taking photographs “close-up” to the subject—generally, between a couple of inches and a few feet—depending on the focal length of the lens you use. However, a macro mode on compact digital cameras simply enables the lens to focus on a subject closer than if the camera were not in macro mode. Strictly speaking, using a macro mode doesn’t necessarily mean that you are taking macro photos, but depending on the distance between your camera and the subject and the focal length of the lens you are using, you could be taking macro photos!" Link to comment
Moshu Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Sclipiciul ala e de la flori, nu stiu daca le luminam mai tare cum ar fi aratat. Dar oricum nu aveam alta lumina la ora aia. Sunt cam inchise pentru gustul meu. Nocturna zic eu ca e reusita, cu exceptie faptului ca n-am putut sa fac trepiedul sa stea in acel unghi necesar ca linia orizontului sa fie dreapta. Dar promit ca mai lucrez. >- Link to comment
tkd29 Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Postez si eu doua poze aici si sper sa nu le considerati obsecene , daca moderatori considera asta se pot sterge. Link to comment
paul_marines Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Postez si eu doua poze aici si sper sa nu le considerati obsecene , daca moderatori considera asta se pot sterge. fftopic: Pozele nu sunt obscene, ci doar nu respecta palierul orar impus de CNA pentru aceste genuri de manifestari publice. Link to comment
VECTOR Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 haideti ca ma bag si eu cu o poza chiar daca sunt profan si nu am nici aparatura.nu am nici macar zoom optic la camera,dar imi place sa fac poze asa ca... va prezint constanta vazuta de la fereastra mea. in 2 variante Link to comment
Moshu Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Ce aparat? Ca aici asta se discuta in primul rand. Pozele am stabilit mai sus sa nu le criticam pe topicul asta, asa ca, curaj in continuare! "> Link to comment
VECTOR Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 aparatul e un samsung digimax401 de 4 megapixeli. Link to comment
masterbobs Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 ...Va inhamati la asta? ... adica acum 6 zile... ....M-am grabit sa le fac... @moshule te-ai grabit acum?! Daca in 6 zile este graba...atunci in 3 este iuteala...si in 24de ore extra urgenta... Link to comment
Moshu Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 (edited) Nu fi carcotas. Asa-s batranii. Tu in loc sa ma ajuti sa trec strada, ma impingi in fata masinii? N-am avut timp. Asta e. E greu sa-ti faci si timp de joaca in zilele noastre... Chiar pentru jucaria preferata. "> @Moshu: apare in EXIF Am vazut. Problema era sa se laude dumnealui cu aparatul, eu m-am dus pe dpreview de cand a postat sa vad cu ce se joaca. Si daca nu v-am spus pana acu, am o parere foarte buna despre Samsung, cel putin modelele ce se invart in jurul lui 400. N-am avut decat unul in mana, dar m-a uimit prin claritatea deosebita, de cristal. Atunci am zis ca e vorba despre blocul optic foarte bun. Nu am alta explicatie. Canonul meu scoate poze exceptionale (daca il folosesti cum trebuie), dar acea "stralucire" de la Samsung, mai ales la lumina de zi m-a impresionat. Cele de la Canon sunt mai "soft", Samsung mai "sharp". Asa ca foloseste-l sanatos! "> Edited March 6, 2006 by Moshu Link to comment
VECTOR Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 (edited) saru'mana moshule Edited March 6, 2006 by VECTOR Link to comment
mike.omega Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Vezi ca nu s-a uploadat poza, da o editare completa si mai incearca odata Link to comment
VECTOR Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 gresisem poza si am sters-o repede. Link to comment
paul_marines Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 (edited) Stimati colaboratori, probabil ca stiati insa nu ati avut timp sa abordati subiectul. A aparut un nou Canon, Canon S3 IS. Avand in vedere primul pret estimat de cca 500 USD si caracteristicile acestuia, pot afirma ca poate deveni o optiune a multura dintre noi care dorim sa trecem la o noua camera pe acelasi nivel sau mai complex. Sa fie si dintre aceia care sa promoveze precum zodia mea??? Canon S3 ISspecificatii fotografii test Canon S3 IS Edited March 12, 2006 by safari hunter Link to comment
VIPER Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 E interesant daca nu ai deja un S2 IS. Diferentele fata de S2 IS sunt: ISO 800 (fata de maxim 400), 6MPx (in loc de 5), flash care bate 1m mai departe si ecran de 2" (fata de 1.8"). Diferenta afara ar fi cam de 2.5 milioane, sa vedem la noi... Comparatie cu S2 IS AICI. Link to comment
paul_marines Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 Ma gandeam carcotasilor sa-l comparam cu camere semanatoare, ca FZ - 30 a lui Mike.Omega sau de ce nu cu Sonyul F 828 din posesia ta. Aici si Moshul are un cuvant de spus, stiut fiind ca el are un S1 IS. Link to comment
VIPER Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 A mea e veche... Apoi, e SLR-like, nu compacta. Apoi, am zoom si focus pe ring... Nu sunt din aceeasi clasa. Asta nu inseamna ca eu consider camera mea mai buna sau mai slaba decat S1/S2/S3 IS. A mea de exemplu nu are stabilizare. Etc. Asa putem compara S3 IS si cu 5D... Link to comment
Recommended Posts