Apocalips Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 MIe imi zice: Not Found Sorry, but you are looking for something that isn't here. Intre timp vreau sa-mi fac un honeycomb sa treaca mai usor timpu Link to comment
aditzu Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 corect..a disparut intre timp... prezentau noile functii ale blitzului...si il comaparau nitzel cu SB800...din ce am vazut acolo & daca imi pica in mana pt teste...nici anul asta nu schimb jantele la masina... Link to comment
Apocalips Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 cred ca asta era link-ul: http://www.joemcnally.com/blog/2008/07/01/...ed-out-the-800/ Eu daca nu ma potolesc, cred ca nu mai schimb masina anu asta Link to comment
aditzu Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 dap ..asta e... bola grea fotografia... sunt geniali la blitzuri inginerii de la Nikon...nu stiu cum fac ...dar... vrei sa schimbi buburuza?hmmm...am si eu una , de fapt tata...e mult mai fiabila decat ce am eu...vezi ce iti iei , sa nu te umpli de nervi cu service`urile din romanica Link to comment
Apocalips Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Gata, se poate rediscuta despre Sb... i have it So, mi-am luat asa: Sb800, Tamron 17-50, filtru ND, 8 acumulatori, incarcator pt 8 acumulatori, si trusa de curatat lentila. Acumulatorii si trusa de curatat au fost moca. Acuma urmeaza sa citesc ce pot face astea ca sa le pot folosi la capacitatea lor maxima. Link to comment
robertinoo Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Dupa ce am facut 2500 cadre cu Fuji S5700, am trecut la Pentax K200D. Avantaje: 1. Fotografiile nu mai au nevoie de editare; 2. 4. Folosesc cardurile, acumulatorii si blitz-uri de la aparatele mai vechi (si cel incorporat se descurca foarte bine) ; 3. Am dat pe aparat (nou) + 2 obiective (18-55 si 55-200) doar 2150 lei. Link to comment
Lucian M Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Sa-ti traiasca utilajul! Eu am avut sambata o mica "sedinta foto" la ziua fetei unei colege de serviciu. Gagalicea aia de 2 ani a fost sufletul petrecerii. Nikonu' si-a facut treaba excelent chiar si cu blitzul integrat (bun ar fi fost un nissin i622 sau un sb600... tavanul nu era la mai mult de 3m, beci facea un bounce perfect). Am fost foarte multumit de calitatea cadrelor wide, nu am folosit mai deloc 55mm, prelucrarea a fost sumara. Totusi am facut cateva mici artificii de "editare" care le-au placut clientilor f mult (cum tot e sezonul cald, am apelat la fundaluri cu flori). Ce este de achizitionat in viitorul f apropiat- un blitz. Ma descurc si fara el, insa trebe procesare ulterioara. urmeaza doua nunti in august si as vrea pana atunci sa pun mana macar pe un nissin (nu-s asa pretentios). Totusi, ce nu-mi prea place la aparat, uneori afara scoate subiectii cam supraexpusi. Ar trebui un parasolar sau mai degraba un filtru (am un skylight de la Hoya- merge pus si altceva peste el?). Pentru la mare- ar fi mai bun un UV sau sa raman cu skylight? Obiectivul deocamdata nu-l schimb, iar de luat mi-as lua un 18-70 sau ceva sililar, wide ma intereseaza in principal. Nu vreau doua obiective, nu vreau sa le tot schimb. Mi-ajunge praful care-l am acum pe senzor. Link to comment
Apocalips Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Ce este de achizitionat in viitorul f apropiat- un blitz. Ma descurc si fara el, insa trebe procesare ulterioara. urmeaza doua nunti in august si as vrea pana atunci sa pun mana macar pe un nissin (nu-s asa pretentios). NU e vb de pretentie ci e vb de performanta. Ia totusi un Sb600 ca nu o sa-ti para rau. Totusi, ce nu-mi prea place la aparat, uneori afara scoate subiectii cam supraexpusi. Vezi ca poate fi din cauza modului de masurare a luminii... si eu patesc asa cu 50-u pe matrix metering. Nu vreau doua obiective, nu vreau sa le tot schimb. Mi-ajunge praful care-l am acum pe senzor. Atunci un 18-200 ar fi perfect. Acopera focala cel mai des utilizata - ai si wide si tele. Link to comment
Lucian M Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Prea mare 200 si cu "performante" oarecum dubioase la extreme. Am avut tele la fuji 6500. In maxim 5% din cazuri am folosit tele. Decu un MAAAAXIM 135 la tele ar fi mai mult decat suficient. Si cu un 80 as fi multumit. Deci ziua cam ce filtre folosesti, mai ales cand e lumina puternica? Link to comment
Apocalips Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Ziua, nici un filtru pentru ca imi expune corect 70-300-le si noul 17-50 la fel chiar si la F2.8. Un filtru bun pe lumina puternica e cel de polarizare circulara care mai si mareste contrastul. Daca iti iei 18-70 s-ar putea sa nu-ti mai trebuiasca nici un filtru. Link to comment
Satori Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 http://www.f64studio.ro/det.php?id=416&pid=5067 Pe scurt: merita sau nu? Link to comment
Tommy Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Pe scurt, da. L-a luat un coleg din state cu 500 de dolari. Am tras si eu cu el, pe linga asta, 18-135-ul ala stock de la nikon (daca ala il ai) e o mizerie. vei avea in plus mult mai putin zgomot. Link to comment
Apocalips Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 DAAAAAAAAAAAAAAAAAA MERITAAAAAAAAAAA!!!! Ala e obiectivul meu preferat si trag foarte des cu el! Are lentile ED, 300mm, VR, functioneaza la capacitate maxima cu matrix metering-u (de pe D80).. ce mai vrei? Atata doar ca nu are F2.8 dar la banii aia OFERA MULT! Link to comment
Lucian M Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Am (de fapt, strang usor-usor) niste banuti pentru un blitz pentru nikon d40. Nu prea ma pot hotara intre acestea doua: nikon sb 400 si nissin 622. Preturile sunt apropiate (ma rog, diferenta de ~74 ron), insa caracteristicile difera ceva. Multi spun ca "ce scrie pe aparat tre' sa scrie si pe blitz". De asta se recomanda sb400. Scrie pe acolo ca ar avea si functia bounce, functionare cu 2 baterii, dar nu vad ca are si oglinda cu zoom (eu am obiectivul 18-55). Nissin, pe de alta parte, e mai puternic, merge cu 4 baterii (deci presupun ca se incarca mai repede), are oglinda cu zoom, stie si iTTL, stie bounce, se roteste pe orizontala, are si difuzor (oferta), "bate" la distanta mare etc. Personal, as opta pentru nissin, ofera mai mult. Cei care aveti si folositi diverse blitz-uri, va puteti da o parere? Am vorbit mai demult cu Guru pe mess si mi-a zis ca e multumit de sb400. Mie mi-ar trebui un blitz pentru incaperi mai marisoare (sali de clasa, primarii, biserici etc), pentru o lumina mai uniforma si cat de cat puternica. Utilizarea va fi una ocazionala (deci nu de tip every-day), doresc sa faca treaba bunisoara (deci nu vreau ultra-performanta, nu e cazul ) si sa fie la un pret bun. As fi optat pentru sb600, insa pe 22 plec la mare si cand ma intorc o sa fiu destul de usor (la portofel). Banii nu-i am toti, insa pe 23 si 30 august am doua evenimente importante (fac fotografii la doua nunti) si doresc ceva cu care sa nu dezamagesc (bine, am facut treba si cu fuji 5600 si nu s-a plans nimeni, dimpotriva), insa mi-au crescut mie pretentiile si vreau sa ofer o calitate mai mare a fotografiilor. M-ar interesa deci amanunte despre blitz-urile nissin (pe net am vazut lucruri bune despre ele), insa as dori sa aflu mai multe de la prietenii de pe forum. Multumesc. Link to comment
robertinoo Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Am un Nissin vechi, greu, cu contact central. poate fi reglat pe A sau pe M. In schimb se incarca destul de greu, in comparatie cu un Mintax care probabil e facut pe vapor. Nu stiti unde as putea sa vad o fotografie facuta cu un blitz care sa bata pe subiect, si alta in care blitzul sa bata in tavan? Tot cu Fuji (5700) am inceput (digital) sa fac si eu poze la nunti , dar aveam multa bataie de cap cu zgomotul de imagine. Cu Pentaxul e alta viata. In zona in care lucrez eu, este un local cu peretii (inclusiv tavanul) varuiti in rosu. Credeti ca e indicat sa folosesti un blitz care sa bata in tavan? Link to comment
aditzu Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 (edited) @Lucian: daca ai bani de SB600,sau daca poti face ceva economii (chit ca mai stai 1-2 luni)ar fi alegerea perfecta...si or sa mai si scada la pret ca SB900 e abia intrat pe piata si e criminal daca nu .. mai bine Nissin , decat SB400 eu am vrut sa-mi iau un SB400..SH...vanzatorul a fost super ok si m-a rugat sa-l probez bine inainte, sa nu fiu dezamagit dupa 3 zile ...l-am testat, am baut cateva beri si toata lumea a fost impacata..mi-am luat SB 600.. Nissin`ul nu l-am testa pe Nikon, dar am folosit unul pe un Canon 30D si am fost multumit... SB400 :are bounce , dar sa nu te gandesti sa tragi rafala cu el...2-3 cadre atat (fara bounce). @robertinoo: 1...WB manual...cel mai indicat 2..incerca un filtru verde pe blitz...s-ar putea sa ajute..nu am nici un perete rosu sa testez Edited July 20, 2008 by aditzu Link to comment
Tommy Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 @robertinoo, lipeste niste coli albe pe tavan @lucian, daca ai nevoie doar pentru doua si nu vrei sa te transformi in pozar de nunti imprumuta un blit sau trage si tu niste neoane sau niste becuri tari in biserica, dai un vin la parintele si se rezolva )) Numai sa nu iti spuna ca ai venit cu lampa Link to comment
Lucian M Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 (edited) Tommy, de-ai sti ca atunci cand mai filmez iau cu mine doua proiectoare de 500w in biserica... Nu fac o afacere din pozat, dar as vrea pentru sufletelul meu ceva mai bunisor. Iar de imprumutat, SINCER n-am de la cine. Am mai gasit cateva detalii despre 622, cred ca o sa fie dupa data de 4 august. LE: pozez la nunti ocazional, nu-s asa de solicitat, deoarece in zona sunt mai multi care se ocupa de mai mult timp cu asta. Am doi prieteni cu care fac echipa din cand in cand (cand ma solicita sau cand gasesc eu vreo nunta- eu cu pozele, ei cu filmarea). Edited July 20, 2008 by Lucian M Link to comment
Apocalips Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 (edited) Cred ca o sa-ti para rau ca nu ai luat Sb600... daca totusi te grabesti si iti trebuie neaparat acum ia-l, dar dupa parerea mea nu se poate compara cu sb600-le. Si cred ca nu mai are rost sa spun cat de bine nimereste expunerea Sb600-le si cat de precis este cand e montat pe camera. Si in primul rand blitz-ul il iei pentru tine nu pentru urmatoarele 2 luni de nunti. Edited July 21, 2008 by Apocalips Link to comment
guru Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Am vorbit mai demult cu Guru pe mess si mi-a zis ca e multumit de sb400. Mie mi-ar trebui un blitz pentru incaperi mai marisoare (sali de clasa, primarii, biserici etc), pentru o lumina mai uniforma si cat de cat puternica. Intre timp am trecut la SB600 . SB 400 e ok doar daca vrei ceva mai puternic decat blitzul de pe aparat, si oleaca de bounce doar in mod landscape, in general e ok la fotografii " de apartament". Eu i-am descoperit destul de repede limitele, mai ales ca la la o focala de 200, nu mai facea deloc fata, mai ales in mod bounce. Asa ca am luat un SB600, de pe piata gri, nou nout, sigilat, cu 600 ron. Diferenta- de la cer la pamant, merita din plin cei 200 de lei in plus. Link to comment
Lucian M Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Salutari de la mare! Daca imi gasesti si mie un sb600 la banii aia, ar fi super. Link to comment
Apocalips Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 Daca te uiti pe ebay gasesti si la 5 mil. Link to comment
CARABUSU Posted July 26, 2008 Share Posted July 26, 2008 http://www.f64studio.ro/det.php?id=325&pid=6854 Merita banii?sa comand? Link to comment
Lucian M Posted July 26, 2008 Share Posted July 26, 2008 (edited) Da, merita. Da daca astepti un pic, dam comanda impreuna si ne ajunge mult mai ieftin transportul, ca si au am de cumparat ceva de pe f64. Vorbim la telefon sau dupa ce ajung acasa. Edited July 26, 2008 by Lucian M Link to comment
Tommy Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 Daca faci poze cu lumina putina merita un trepied; in fond orice pasionat, mai mult sau mai putin, ajunge sa aiba nevoie de asa ceva.. Link to comment
Recommended Posts