Vlad Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 da fac si fise...dar o fisa NGk (pt. ca ei fac numai de performanta) costa in jur de 1.000.000 mai vrei? Link to comment
gabidana Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 N-am stiut ... Ma gandisem ca acele fise erau cele mai potrivite.Nu credeam ca poate fi asa diferenta bujie-10RON si o fisa-100RON. Gata m-ai linistit!!! Link to comment
NFS Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 P.S.:In targ la Vitan la "mosul" care vinde piese Daewoo am gasit bujii NGK la pretul de 10RON/buc ceea ce mi s-a parut dubios de ieftin.Voi ce credeti?La ce preturi le-ati gasit in ultima vreme? Tot cu atit le-am luat si eu de la Al Padrino (sau cum se cheama ala de vizavi de Intercontinental). Asta vara. Link to comment
Dj_Dark Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 acum vre-o cateva luni 600.000 setul ngk de la un mag micutz de pe langa titulescu avea un stand numai cu ngk si am presupus ca sunt importatori oricum sunt ok n-am avut probleme, fisele spre rusinea mea nu stiu ce sunt stiu doar ca am 3 cu silicon si una normala (cea cu silicon am rupt-o eu din greseala ) Link to comment
dino Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Eu am dat per bucata 9.6 RON la magazinul de pe Matei Voievod (aproape de Vatra Luminoasa) deci pretul este apropiat de cei 10 RON care s-au vehiculat mai inainte. Link to comment
Florinut Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 (edited) Ce bujii recomandati pentru Nubira 2? Am vazut pe site la NGK ca la Nubira 1.6 se da un cod pt. motor: A16DMS. Este cel care echipeaza Nubira 2? In final se recomanda BKR6E-11 cu distanta de 1.1 mm. Are cinveva asa ceva pe masina? Edited February 16, 2006 by Florinut Link to comment
andreib Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Cred ca din fabrica vin cu NGK-uri . Link to comment
Florinut Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 (edited) Ce super masini avem! Daca ar trebui sa le schimb (bujiile) as putea sa ma folosesc de indicatia data de site? Edited February 16, 2006 by Florinut Link to comment
Mad MAX Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 masina mea a mers cel mai bine cu champion, dar vroiam sa incerc si denso. Link to comment
Sharpe Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 (edited) @Florinut,eu am NGK BKR6E-11,dar distanta data in manualul de Nubira 2 este de 1mm. Bujiile vin reglate la 0.8mm(in cutie),asa ca trebuie reglate cu lera de cel care le monteaza. 1.1mm este distanta pt motorul 1.5DOHC ce echipeaza Cielo Exe si Espero. Edited February 20, 2006 by Sharpe Link to comment
tolin Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Bujiile a caror cod se termina in -11 vin cu gap de 1,1mm, asta-i chiar semnificatia cifrelor. Celelalte vin la 0,8. Link to comment
Sharpe Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 (edited) Multumesc de informatie @tolin.Am vizitat si eu site-ul NGK. De cate ori am cumparat NGK distanta dintre electrozi a fost de 0.8mm. Inaintea Nubirei am avut un Cielo Exe care folosea acelasi indicativ al bujiilor dar cu alta distanta. De aceea este bine sa se masoare, intotdeauna, distanta dintre electrozi inaintea montajului. Edited February 20, 2006 by Sharpe Link to comment
tolin Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Si erau marcate cu -11 ? Altfel, la cumpararea unor bujii e bine de verificat distanta gap-ului in magazin, inainte de efectuarea platii, eu eram singurul de pe acest forum care recomandam asta. Unora le-a parut exagerat, dar realitatea e "complexa". "Numai cine nu munceste, nu greseste". Link to comment
Esperatul Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Eu am dat per bucata 9.6 RON la magazinul de pe Matei Voievod (aproape de Vatra Luminoasa) deci pretul este apropiat de cei 10 RON care s-au vehiculat mai inainte. Poti sa-mi zici si mie te rog arata magazinul respectiv si unde e mai exact? Sunt vreo 4 magazine pe acolo de auto. Link to comment
Zmeul cel rau Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Magazinul e pe un colt la primul semafor de dupa Vatra Luminoasa dupa ce faci dreapta venind dinspre Obor de pe Mihai Bravu pe Matei Voievod. Link to comment
Esperatul Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 (edited) L-am detectat, merci. Am luat azi un set NGK si am inlocuit Bosch-urile cu 4 electrozi care le aveam de ~5k km, sperand ca-si va reveni relantiul. Concluzia: merg identic ca alea vechi(daca nu un pic mai aiurea). Asa ca am dat fuga la autonet sa-mi regleze potentiometru de CO (care de fapt nu mergea, era oxidata mufa) si sa-mi curete IAC-ul. Baiatul care s-a ocupat m-a informat ca IAC-ul e cam dus si ca deschide la jumatea pasilor cat ar trebui. Oricum dupa un reglaj se simte diferenta, merge mult mai rotund, acum sper sa se simta si la consum. Timpii de injectie erau cam mari (cam 4ms) si IAC-ul deschide la relanti cam 5-7 pasi. Edited February 23, 2006 by Esperatul Link to comment
ovi_jer Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 Ai pierderi de vacum(aer fals)daca are atit de putin pasi pe relanti iac-ul. Verifica furtunele si stuturile de intra in galeria de admisie. Link to comment
Danut76 Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 La Espero 1.8 in manual scrie ca distanta intre electrozii bujiei trebuie sa fie 1,0-1,1 (mm) iar pe www.ngk.de se recomanda bujii cu distanta de 0,8 (mm). Care date sunt corecte? Link to comment
CT_ZDB Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Cumparat azi 4 bucati BPR6E=BPR6ES Link catre site-ul NGK Pret: 8lei/buc in magazinul din Matei Voievod nr 101. Link to comment
ovi_jer Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Danut76 punele la 1 mm altfel te pune cu nasul in parbriz la 0,8 mm. Link to comment
bella Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 (edited) Salut, Pentru a nu deschide un nou topic o sa postez aici doleanta mea. Am eu o banuiala ca nu s-a prea umblat demult la bujiile masinii mele si as vrea sa le schimb. Problema apare ca ieri, dorind sa fac aceasta operatiune, am constatat ca nu prea am cu ce sa le desfac la modul ca actuala cheie nu se potriveste . Spuneti-mi va rog de unde as putea cumpara o cheie deoarece am vazut ca gaurile alea sunt destul de adanci. Se potrivesc cele care se gasesc in benzinarii? Stiu ca sunt 2 tipuri...care dintre ele se potriveste? Va multumesc si astept cat se poate de repede un raspuns. Edited May 24, 2006 by bella Link to comment
MISU Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 La fel ca si Danut76 si eu am o intrebare asemanatoare, am schimbat bujiile am pus Champion RN9YC cu distanta 0,8 mm din magazin, am masurat distanta si le-am montat asa, desi in manual scrie ca la Espero 1.8 distanta este 1-1.1mm,aveti idee care ar fi distanta optima,sa pun intre aceste repere 0.9mm. Link to comment
bella Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Pleasee ...dati-mi si mie un raspuns. Link to comment
MISU Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 1.0 - 1.1 mm la espero 1.8 . Multumesc mult Esperatul,deci pana la urma distanta buna este aceea din manual,nu aceea data de producator (in cazul meu Champion),asta e la mai desfac odata si le galibrez din nou,multumesc inca odata. Link to comment
Recommended Posts