Jump to content

Recommended Posts

Vreau si eu sa-mi schimb bujiile la Nubira II si am sunat la Radacini Pleveni si mi-au spus ca pretul este de 80 RON.

E scump, ieftin ?

daaa :shock: dute in vitan si vezi ca acolo este un magazin care are numai bujii NGK acum 1an un set pentru nubira costa 54 ron

Edited by Rafi
  • 5 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

@argon - din pacate tind sa iti dau dreptate - am cautat si eu NGK made in japan, am si luat, masina mergea ceva mai bine cu ele decat cu champion-urile vechi de 40k km (evident), dar in 10k km mergea la fel de prost. Am luat un set de champion noi, made nu-m-a-interesat-unde, si de 2000 de km merge mult mai ok motorul.

concluzie - NGK sunt bujii bune, cu conditia sa gasesti originale. Ceea ce nu stiu cum sa fac, si cum sa le deosebesc de facaturi :(

cu champioanele (nu am idee daca se contrafac si astea, la cat de ieftine sunt) ai sanse mai mici sa iei teapa.

Pot sa fie si autentice, pe cat posibil incercati sa le luati de la magazine serioase ce se respecta, cu furnizori ca Unix/Autonet/Bardi. Ar trebui ca producatorii de bujii sa aiba pe site-uri metode de identificare a falsurilor, Denso am vazut eu, parca si NGK, dar nu gasesc acum.

Prefer sa fac asta ca o regula anuala decat sa imi bat capul cu relanti neregulat, functionare defectuoasa a motorului. Si de 7 ani totul e ceas.

Original? cum ar fi?

BTW, ai masurat fisele alea sa vezi ce rezultate ai de fapt ?

Edited by Englishman

Nu e exclus sa mai fie bune unele din fise - si dupa atatia ani.

Pe mine m-au tinut vreo 11 ani cele de la bujii, iar centrala o am si acum, si este mai buna (4k) decat cele genuine gm de doi ani vechime

Prefer sa fac asta ca o regula anuala decat sa imi bat capul cu relanti neregulat, functionare defectuoasa a motorului. Si de 7 ani totul e ceas.

Original? cum ar fi?

BTW, ai masurat fisele alea sa vezi ce rezultate ai de fapt ?

5ko cea mai scurta si 8 cea mai lunga. Eu oricum mi-am luat altele sa fiu sigur(aveau 14 ani nu 15 apropos si 80.000 km), si astea nu le-am aruncat, acum functioneaza cu succes pe celalalt Espero.

Edited by argon

Stiu numai ca la Matiz e 30.000. Daca e la 20.000 la CIelo mi se pare exagerat poate si din cauza manualului invechit, pentru ca am dat jos bujiile originale Golden made in korea de pe Espero la 70.000 si inca mai mergeau.

KumKum: "Ti-am zis ca se gasesc foarte greu cele Japan, cam ai de umblat pana gasesti."

Da, mi-ai zis! Bujiile le-am comandat la un magazin de piese auto din oras, care si ei le-au comandat pe net (la furnizor banuiesc). Culmea e ca pe net (ma uitam si eu pe monitor) scria ca sunt made in Japan, si ce mai mai bucuram eu! Cand au venit am vazut ca erau made in France. Le-am luat oricum (puteam sa le refuz) , dar e vorba asa ca idee!