Jump to content

Polishare ... home made!


iuzar

Recommended Posts

Nu mai folositi benzina, acetona,diluant pe vopseaua autoturismului , o sa distrugeti lacul masinii.

Renuntati si la alte sampoane precum pur, fairy etc ..o sa matuiti autotursimul. Invatati sa intretineti vopseaua autoturismului corect.

Link to comment
  • 3 months later...

Pai acum, vopseaua fiind foarte matuita, am folosit pasta. Totusi la cum arata vopseaua aia, ca sa iasa treaba buna am nevoie de pasta polish granulat. Daca vopseaua-i buna, n-ai nevoie de asa ceva. La masina ta cred ca-i suficient un polish lichid.

Eu folosesc polish lichid pe baza de apa, in functie de culoarea masinii.

 

Link to comment

In doua lucruri m-am specializat foarte bine in ultimii ani : in diagnosticarea si inlaturarea zgomotelor de la trenul de rulare ( datorita forumului) si in intretinerea vopselei :mrgreen: ( datorita rabdarii de chinez batran) .

 

Eu folosesc polish foarte rar, doar cand o suprafata impune chestia asta- polishul agresiv subtiaza vopseaua si in timp nu este ok deloc. De ceruit...ceruiesc pe la 3 luni si dureaza toata ziua : dupa tratarea integrala cu ceara, iau cu rabdare fiecare centimetru la frecat manual ( am avut masina de polish dar nu am fost multumit) ca apoi sa ajung sa curat orice urma de ceara reziduala de prin colturile caroseriei cu betisoarele de urechi.

 

Toata treaba costa jumate de cutie de ceara solida ( Turtlewax sau Formula1) si doua tricouri de bumbac vechi. Rezultatele sunt de exceptie.

Link to comment
Prevent-ul din dreapta (cel la cutie ) l-am folosit şi eu, cu succes, în "tratarea" diferitelor zgârieturi - marjoritatea superficiale. Dat fiind faptul că face treabă bună şi că un tub este ieftin (până în 15 lei), îl recomand :)
Link to comment

Eram pe-aproape sa-i dau un polish la a mea dar m-am razgindit. Incerc sa fac rost de ceara, trebue sa gasesc undeva.

Nu-mi aduc aminte sa fi vezut pe undeva acel produs din link-ul tau, Englishman, sau poate unde n-am fost interesat. :thumbl:

Edited by Viktor
Link to comment

Acesta este prima operatie care o execut de fiecare data, inainte de polish. In plus, nu ma apuc pina nu-i absolut uscata. :mrgreen:

 

LE. DA, asta-i unul din produsele care l-am folosit in trecut. Se curata extraordinar de usor de pe masina, doar ce n-am mai gasit asa ceva. :mda:

 

http://www.autoexpress.co.uk/products/products/55103/car_polishes_and_waxes.html

Edited by Viktor
Link to comment

Hai sa dau niste detalii despre cum fac eu toata treaba, cu pretentia de tutorial- poate foloseste unui incepator, cu conditia sa fie pasionat :

- jet apa toata masina, fara samponare, pret de 20 de minute. Galeata curata, sampon numai Turtle Wax Shampoo http://shopping.redi...in-usa/10349276, burete spalat foarte bine in prealabil.

 

Cel mai important : spal cu miscari drepte, (pornind de la cupola si terminand cu rotile) NU circulare, iar dupa fiecare trecere a buretelui pe vopsea il spal la chiuveta, NU in galeata in care am samponul si apa.

Tehnica asta evita contaminarea apei, aceasta ramanand curata pana la ultima picatura. Greseala frecventa care se face este tocmai asta, buretele se spala in galeata si toata mizeria ajunge inapoi pe masina, aparand "panza de paianjen" sau chiar diverse zgaraieturi.

Dupa prima spalare, clatesc foarte bine cu jetul de apa si...urmeaza a doua repriza :mrgreen:

La fel de important : buretele nu se apasa pe masina DELOC, abia se atinge . Daca ramane mizerie, se spala buretele si se reia, pastrand presiunea de apasare.

 

La urma, pielea de caprioara sau sintetica.

Povestea dureaza in jur de 1 ora.

 

Se aplica apoi ceara, pe masina uscata, aplicand-o cu miscari circulare de aceasta data, apasand usor.

Se evita garniturile de cauciuc, sorturile de noroi- se curata foarte greu apoi.

In functie de meticulozitatea fiecaruia, ceara ar trebui sa ajunga pe fiecare cm patrat de vopsea. Se lasa sa se usuce cam 20 de minute pana la aparitia unui strat alb, mat. Se iau 2 tricouri albe ( pe alb se observa cel mai bine gradul de imbibare cu ceara) si se trece la frecat grosier , NU apasat, fiecare palma de vopsea, doar pentru a disloca stratul alb de ceara uscata. Dupa imbibarea carpei, aceasta se intoarce pe o parte curata. Dupa vreo 3 ore si un "tricou consumat", jumatate de treaba e gata.

Se ia al doilea tricou, se rupe in bucati, si incepe migala : abia acum se freaca foarte puternic, cu miscari circulare.

Doar capota mie imi consuma in jur de 30 de minute... se face socoteala si.... :redface:

 

In final, dupa multe sucuri, transpiratie si tigari, se iau betisoarele de bumbac si incepe dichiseala prin partile unde carpa nu poate ajunge. Dupa vreo 6- 7 ore de la inceperea ostilitatilor, se ia loc pe scaun la 10 metri de masina si se admira rezultatul spectaculos. http://www.gmclub.ro...mans-limousine/

 

Evitati spalatoriile automate sau spalarea cu spuma activa. Periile automate distrug vopseaua in timp. Spuma activa e cea mai mare tampenie posibila : puteti face un experiment : dati cu spuma activa, clatiti apoi bine masina si stergeti cu pielea de caprioara. Veti observa cum pielea va fi neagra de mizerie iar aceasta va ajunge iarasi pe masina pe masura ce aceasta se sterge de apa. Rezultat : matuirea in timp a vopselei.

 

LE . Pe durata iernii, spalarea masinii se face mai des, indiferent de temperatura exterioara, si NUMAI cu apa rece, bineinteles intr-un spatiu ferit de intemperii, de preferat neincalzit, pentru a evita socurile termice ce produc fisuri microscopice in vopsea.

Edited by Englishman
  • Like 1
Link to comment

LE. Revin cu o intrebare de nepriceput: Ceara se da peste polish?

 

Polish-ul expune oarecum vopseaua, de aceea dupa se aplica ceara care sigileaza porii vopselei expuse. E chiar obligatoriu ca dupa polish sa se aplice ceara.

Se da cu polish, se sterg perfect reziduurile, apoi se intinde ceara. Intre cele doua operatiuni e bine sa nu treaca multe zile. Ideal, in aceeasi zi, asta daca mai ai chef de munca.

Ceva ce nu am mentionat anterior : polish-ul se ia mult mai greu decat ceara, de fapt nu exista comparatie. E normal dealtfel, au functii total diferite ( abraziune vs. protectie) . Ceara de care am pomenit are marele avantaj ca se indeparteaza usor prin frecare iar protectia formata dureaza 2 luni lejer, indiferent de vreme.

 

Ca sa folosesc o metafora :mrgreen: polish-ul il pot compara cu spalarea energica a mainilor iar ceara cu crema hidratanta de maini care protejeaza pe viitor pielea.

Edited by Englishman
Link to comment
  • 5 months later...

Salutare, am un espero colantat si vreau sa il decolantez...fie..o sa ma chinui eu un pic sa dezlipesc ( ideea mea este sa incerc cu un pistol cu aer cald ) dupa aceea sa ii aplic un polis pentru indepartarea "lipiciului". Am fost la o spalatorie si a spus ca ma costa 200 lei ( cam mult ). Ma gandesc eu da iau pistol cu aer cald raman cu el, la fel si cu aparatul de polis. Daca gresesc va rog sa imi spuneti daca fac vreo prostie :D Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 

×
×
  • Create New...