Shenck Posted May 4, 2004 Share Posted May 4, 2004 Ce se recomanda pt cutia de viteze la TICO? Cam care sint scorurile? Link to comment
lalexis Posted May 5, 2004 Share Posted May 5, 2004 Am inteles ca la cutia de Tico si Matiz se recomanda 75W-85. Dar, mecanicul meu, care e tatic pe Daewoo, recomanda pentru cutiile mici un ulei sintetic. Asta pentru ca, spune el, pinionul de a 5-a se unge prin picurare si necesita un ulei mai subtire 75W-90. Adica Castrol TAF-X 75W-90. Cica e beton, dar e scump de cazi pe spate. Costa 350.000 lei/jumatatea de kg. Au am vazut numai la jumatate, dar cica este si la litru, la un pret un pic peste 600.000. Alte alternative mai ieftine la viscozitatea asta sunt AC Delco si Shell. Astea le-am vazut cu ochii mei. La fel de scump ca si Castrol este Aral, deci nu intra in calcul. Parerea mea este sa bagi Castrol (am pus si eu). Nu merita sa pui alta porcarie, daca tot il schimbi la 40. 000 (este investitie pe termen lung ). Nu merita sa te zghircesti la ulei. In speranta ca ti-am dat un sfat bun, iti urez toate cele bune. P.S. Vezi sa nu bagi Castrol 75W-140. Este ulei de punte, dar nu scrie asta pe el. Link to comment
Zetics Posted May 10, 2004 Share Posted May 10, 2004 Legat de acest subiect, eu am la a mea cutie de viteza un zgomot, un hîrîit atunci cind e rece motorul. Mai multi mecanici mi-au spus ca e de la pinionul de a cincea, care se unge nu stiu cum mai greu. Ei au mai spus ca nu e nici o problema (sper ca nu, de 5 ani merg asa cu ea...), insa azi nenea ala mi-a spus sa ii bag ulei de cutie automata. E mai bun ala, ce stiti? Are rost? Link to comment
lalexis Posted May 11, 2004 Share Posted May 11, 2004 Parintii mei aveau problema asta cu a 5-a. Scoate zgomot pentru ca ai un ulei prea gros ( Daewoo recomanda 80W-90) si cum a 5-a se unge prin picurare, iti dai seama de ce face zgomot. Pur si simplu nu picura cit trebuie. Ai mei au bagat Castrol Dexron III de cutie automata si nu o mai au. Am mai auzit solutia asta si cica functioneaza perfect, pentru ca uleiul de automata e mai subtire. Daca nu esti impacat cu ideea, pune 75W-90. E la fel de subtire. Link to comment
Shenck Posted May 11, 2004 Author Share Posted May 11, 2004 Am inteles ca la cutia de Tico si Matiz se recomanda 75W-85. Atit laudatul magazin de piese de pe Vacaresti imi ofera astazi 75W-80 marca TOTAL la 250Klei/l si cica in cartea tehnica asta se recomanda la TICO. Am scos cartea pe tejghea sa o inghita... E adevarat ca uleiul TOTAL e Daewoo? Unde sa mai caut, da sa fie deschis si dupa ora 5-6, am incercat la toate magazinele de pe Vacaresti in Metro&Selgros? Link to comment
lalexis Posted May 12, 2004 Share Posted May 12, 2004 Nu ma, uleiul Total nu e Daewoo, ci uleiul Daewoo e Total. Cind facea Total uleiuri, Daewoo se juca cu p**** in nisip. Link to comment
Shenck Posted May 12, 2004 Author Share Posted May 12, 2004 Merge sa bag 75W-80 in loc de 75W-85? Ultimele cifre reprezinta fluiditatea? Link to comment
lalexis Posted May 12, 2004 Share Posted May 12, 2004 Merge sa bag 75W-80 in loc de 75W-85? Ultimele cifre reprezinta fluiditatea? Primele cifre reprezinta fluiditatea la rece, celelalte la cald. In principiu merge. Iarna este acelasi lucru. Dar mai bine pui W85 sau w90. Nu stiu, dar se poate ca vara sa fie mult prea cald si sa nu mearga W80. Trebuie sa fie un ulei "acoperitor". Problema e cu iarna, nu cu vara. Deci sa fie 75W-xx. Daca prima cifra e mai mare, este prea gros la rece si nu mai picureste pinionul de a5-a. Cu cit a doua cifra este mai mare, rezista mai bine la temperaturi inalte. PS Daca nu gasesti deschis, du-te la o benzinarie OMV. Si ei fabrica 75W-90 si nu e foarte scump. Link to comment
Shenck Posted May 13, 2004 Author Share Posted May 13, 2004 Am umblat la tzipe magazine Radacini. Nu au decit 75W80 facut de Total sau Shell. Sa pun d'asta sau sa mai caut (cca 250klei/litru)? Link to comment
lalexis Posted May 14, 2004 Share Posted May 14, 2004 Ti-am spus. Du-te la o benzinarie OMV. Si nu pune Shell. Link to comment
Shenck Posted May 14, 2004 Author Share Posted May 14, 2004 N-am gasit nici la OMV. Am cumparat Total 75W80. 265klei/l Link to comment
brusli Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 shenk, de ce ai sch uleiul din cutie??????????? ca mie imi intra foarte greu in viteza...stiti voi Link to comment
Shenck Posted July 19, 2004 Author Share Posted July 19, 2004 Am schimbat c'asa scrie la carte (2ani sau 20k km). La tine nu cred ca e NUMAI de la ulei. Mai bine-l rogi pe Sprite sa se uite un pic. Io la a mea i-am strins un pic ambreiajul ca tinea prea jos. Link to comment
brusli Posted July 21, 2004 Share Posted July 21, 2004 miine ma duc sa-l schimb si eu. iau tot Total 75W80 ca cica asta e de Tico. cit iau 2l?????? Link to comment
Shenck Posted July 21, 2004 Author Share Posted July 21, 2004 Pt Tico conform cartii trebuei 75W85 dar e imposibil de gasit. Am pus si eu 75W80 dupa ce m-am codit cam o saptamina si am batut toate servicele, si pina nu a explicat lalexis p'aici care e treba cu a 2-a cifra, tare m-am agitat 2 Litri iti trebuiesc. Vezi unde-l schimbi Desteptu de mecanic care mi-a bulit masina habar n-avea pe unde se schimba. Citeste si posturile lui lalexis de mai sus. + Cum se schimba uleiul din cutia de viteze? Link to comment
brusli Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 l-am schimbat. a stiut mecanicul pe unde sa umble(aproape numai asta face) oricum si uleiul vechi era ok(a zis mecanicul) la fel de greu imi merge maneta(cica ar fi niste bucsi) [color="red">chiar erau de vina niste bucsi(timonerie sau timonieri) (eram cu gindul la mai rau). am fost la automec99 si le-a schimbat un baiat. 400000+200000sp. automec-ul asta e de evitat (trebuie sa ai nervi si rabdare "> si ochelari opaci 8) ). dar acum intra super lejer in viteza...asta e[/color] inca ceva schimbarea uleiului la cutie la matiz e mai naspa (cam injura mecanicul) asa ca nu-l schimbati singuri Link to comment
tico_RS Posted January 13, 2005 Share Posted January 13, 2005 P.S. Vezi sa nu bagi Castrol 75W-140. Este ulei de punte, dar nu scrie asta pe el. <{POST_SNAPBACK}> si ce are? dupa specificatii ar trebui sa reziste la temperaturi mult mai ridicate decat 75w90-u. oare nu e mai bun? Link to comment
bogdan_o Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Uleiurile astea mai au si niste aditivi care ataca diverse diverse prin cutie. Nu sunt toate comaptibile chiar daca la prima vedere par mai bune. Link to comment
tolin Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 (edited) Sa lasam sa vorbeasca producatorul. glxxenpvlmomobil1_synthetic_gear_lubricant_ls_75w_140.pdf glxxenpvlmomobil1_synthetic_gear_lubricant_ls_75w_90.pdf Edited January 28, 2005 by tolin_afc Link to comment
tico_RS Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 din ce am vazut in primu nu am inteles ca ar fi contraindicat decat pentru alea care au recomandat ulei de motor sau de transmisie automatica... am inteles eu prost? Link to comment
tribunul Posted February 9, 2005 Share Posted February 9, 2005 Castrol TAF X 75W-90 ? Pana la urma a bagat cinava Castrol TAF X 75W-90, merita sau nu banii, acum 2 litri fac cam 1.400.000. Eu parca tin minte ca in cutia de la Tico au intrat cam 2.2 litri. Stie cineva care este cantitatea exacta? Link to comment
tribunul Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 (edited) CRED CA AM DESCOPERIT DE CE HURUIE CUTIA LA RECE Vedeti ca am explicat la http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...opic=2349&st=20 din ce cauza huruie cutia la rece. Edited February 15, 2005 by NFS Link to comment
Senna Posted September 29, 2005 Share Posted September 29, 2005 (edited) Deci in acest moment ar fi mai indicat sa pun ulei 75W80 decat 75W90 Edited September 29, 2005 by Senna Link to comment
dreaQ Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 (edited) Am intrebat la un service daewoo si cica pt tico au valvoline. M-am uitat pe siteul valvoline si am gasit... SynPower Gear Oil TDL * recomandat in cazul in care se cere un ulei cu specificatie API MT-1 GL-3/ 4/ 5 (Total Drive Line) * disponibil in gradul de vascozitate 75W-90 * inlatura zgomotele * asigura schimbarea cu usurinta a vitezelor * aprobat ZF 02B/ 05B/ 07A/ 12B/ 16F/ 17B * SynPower Gear Oil GL-4 * recomandat cand standardul API GL-4 este solicitat * disponibil in gradul de vascozitate 75W-85 * potrivit pentru transmisii manuale sincronizate, hipoide medii si diferentiale Daca o fi asta...o fi bun? Edited October 28, 2005 by dreaQ Link to comment
Senna Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Da, este bun. Eu acum am Elf 75w80 si merge foarte frumos cutia. Cat costa cele doua uleiuri enumerate? eu am dat 22 de lei pe litru in targ Vitan. Link to comment
Recommended Posts