Jump to content

Clingheritul, Arcul Si Moldovenii

ticolino

Recommended Posts

Pe scurt:

- unde gasesc foi de clingherit

- unde pot sa sudez un arc in argon sau cum pot confectiona o clona

- ce cauta moldovenii in titlu?

Pe lung:

Mi s-a rupt arcul de la schimbatorul de viteze de la ticolino2. Deoarece sunt f. slabe sanse sa gasesc un arc identic, datorita excelentei aprovizionari cu piese comuniste, incerc sa aplic variante ajutatoare: reparare sau clonare manuala.

Am inteles ca as putea suda arcul vechi "in argon". Am intrebat la mai multe service-uri (de pe drum) si nu aveau asa ceva. Stiti cumva un atelier care se ocupa sudura in argon?

Ar mai fi o varianta, sa gasesc sarma de arc si sa-mi fac eu unul, dupa chipul si asemanarea celui vechi. In acest caz, exista ateliere unde pot face calire/recalire?

Cu ocazia asta, a trebuit sa desfac si carterele si acum ar cam trebui sa ii inlocuiesc si garnitura, care e intr-o stare cam proasta. Stiam ca un material bun este clingheritul, se pare ca toata lumea il foloseste dar nimeni nu stie cum se procura. Am intrebat la mai multe depozite de materiale si nimeni nu stia nimic. Aveti idee unde gasesc foi de clingherit?

Asa, si in incheiere as dori sa le multumesc mesterilor rusi si moldoveni care fac asemenea piese exceptionale!

Va rooooog... ajutati un om sarman care sta cu motorul pe bara si a intrat in sevraj. Sa va dea Dumnezeu sanatate!

[-O< [-O< [-O<

Aha. Merci ;) Dar un loc de unde sa pot cumpara o foaie si sa-mi fac eu garnituri exista? ca n-am chef ca pt orice garnitura sa ma duc cu motorul la atelier. :(

Edited by ticolino

gata, am facut rost de arc :banana:

am reusit sa gasesc si un set de garnituri originale, asa ca pe cea din clingherit o pun la pastrare pt mai incolo. sper sa nu am nevoie de ea totusi :D

azi i-am luat si un semering nou, diseara trec la asamblare si daca am timp si montare pe cadru [-O<