BogdanG Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Moshule daca asta intelegi tu prin turism inseamna ca Grecii inteleg altceva .Eu te cred ca e frumos sa mergi cu cortul /rulota in delta dar ceea ce faci tu nu aduce bani la buget decit foarte putini .Cred ca acest topic ar trebui redenumit in "Industria turismului romanesc incotro ?". EU sunt sigur ca tu ai inteles unde bat eu dar nu vrei deloc sa cooperezi ) Deci daca ai zis ca ai folosit sistemele de campare din Germania pot sa te intreb cum sunt ele fata de cele din Ro ? Eu in continuare sustin ca mai avem de invatat de la vest .Macar 10 ani mai avem pana incepem sa gandim economic . @Tolin lasa Maitre ca nici luna de miere nu mai e luna ) asa ca 3 zile sunt suficiente . Link to comment
Tommy Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 (edited) Off-topic, cu scuze si un zambet pal in colt de gura: In capitalismul romanesc original.. luna de miere s-a facut lunea de miere. (da, si cu sambata+duminica.. ies 3 cum zice bogdan) Edited August 10, 2006 by Tommy Link to comment
alx Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Moshule, locatiile enumerate de tine mai sus se preteaza la turism rural (agroturism, pensiuni, etc). Unde in principiu, greu gasesti un competitor bun Romaniei. Dar cand vine vorba de turism normal, cu hotel, restaurante si terase, suntem codasi, in urma bulgaroilor. Aste e adevarul, suntem mult prea hulpavi si lacomi ca sa putem dezvolta un turism astfel incat cei care beneficiaza de el sa nu se simte furati si sa revina. Link to comment
Arhanghelul Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Eu zic ca suntem un popor de oameni bolnavi (sau eu sunt bolnav si nu-mi dau seama). Unde te duci in Romania ti se pune MUZICA. Vrei sa asculti, ai chef, nu conteaza. TI SE PUNE MUZICA, de preferabil cu muultii basi si la maxim si ca sa fie frumos si din mai multe surse cu melodi diferite !!!!!! Am fost la Bulgari la mare, am stat la hotel. Seara am dormit cu geamul larg deschis si se auzea marea care era la 30 m de balcon, cand marea era linistita... se auzea doar linistea . Dimineata imi beam cafeau pe malul marii si asta fara sa stau la cort. Ce sa mai spun... a fost primul meu concediu la mare in care m-am odihnit si nu m-am enervat, asta dupa ani de mers pe litoralul Romanesc. S-a terminat sejurul la mare si m-am dus la munte in Romania. La pensiune la Sambata de Sus, dimineata intr-un frumos foisor de lemn, intr-o linste deplina de munte primul reflex al ospatarului a fost sa dea drumul al muzica. Pana la urma ne-am inteles cu ospatrul si am putut sa ne bucuram de linistea diminetii. Dar am mers pe Transfagarasan la Balea Lac. La Balea lac totul frumos... cu exceptia muzicii !!!! Toata valea rasuna de muzica de la cabana de la marginea lacului. Ce dracu sa faci... te duci la 2000 de metri s-o asculti pe Shachira. Dar poate eu sunt ala nebun si nu-mi dau seama !!!! Arha Link to comment
tolin Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Stai linistit, daca poti sa asculti marea sau muntele, esti sanatos tun. Bolnavi cronici sunt aia care stau permanent cu castile in urechi si asculta mp3-uri, chit ca pe tine sau pe altii ii avantajeaza situatia asta. Link to comment
iulia Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Eu zic ca suntem un popor de oameni bolnavi (sau eu sunt bolnav si nu-mi dau seama). Unde te duci in Romania ti se pune MUZICA. Vrei sa asculti, ai chef, nu conteaza. TI SE PUNE MUZICA, de preferabil cu muultii basi si la maxim si ca sa fie frumos si din mai multe surse cu melodi diferite !!!!!! Cata dreptate ai. La mare la fel, urla muzica si se amesteca de la o terasa la alta, provocand un zgomot monumental. Fiecare terasa are pretentiii de club. La nici un alt popor nu e asa - mai pun si ei muzica, dar in surdina. La elvetieni nici nu e muzica la terasa, poti sa stai de vorba si chiar sa te auzi. La italieni si francezi e discret. Nu stiu cum fac alti balcanici; grecii parca nici ei nu fac chiar balamuc la terase, muzica lor e doar in incinta. Link to comment
Lapona Antigel Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 (edited) Nu sunt cu totul de acord cu treaba ca la nici un alt popor nu e asa. Eu am fost la ucraineni, si in restaurantul hotelului care avea vreo 20 si ceva de mese in fiecare joi gaseai primele 3-4 randuri de mese din fata goale pentru ca isi etala antitalentele muzicale, cat se poate de tare, o formatie de localnici afoni. Iar o faza amuzanta am trait-o in Libia cand intr-o seara ne-am dus pe un vaporas-restaurant ca sa mancam si a inceput furtuna de-l zgaltaia din toate alea iar chelnerul, un dragut, ne pusese coloana sonora de pe "Titanic". Ca sa nu fiu off-topic chiar de tot, AMR 3 zile pana la vacanta pe litoralul nostru pe care sincer o astept cu nerabdare si sper ca acolo sa ascult si alte selectiuni muzicale in afara de manele. Pana atunci aud cum creste iarba. Edited August 10, 2006 by Lapona Antigel Link to comment
Moshu Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Moshule daca asta intelegi tu prin turism inseamna ca Grecii inteleg altceva .Eu te cred ca e frumos sa mergi cu cortul /rulota in delta dar ceea ce faci tu nu aduce bani la buget decit foarte putini .Cred ca acest topic ar trebui redenumit in "Industria turismului romanesc incotro ?".EU sunt sigur ca tu ai inteles unde bat eu dar nu vrei deloc sa cooperezi ) Deci daca ai zis ca ai folosit sistemele de campare din Germania pot sa te intreb cum sunt ele fata de cele din Ro ? Eu in continuare sustin ca mai avem de invatat de la vest .Macar 10 ani mai avem pana incepem sa gandim economic . @Tolin lasa Maitre ca nici luna de miere nu mai e luna ) asa ca 3 zile sunt suficiente . Nu trebuie sa te superi pentru atata lucru. Eu am inteles foarte bine ce zici tu, incerc sa explic ca exista posibilitati sa ocolesti aceste neajunsuri. In nici un post de pana acum nu am laudat serviciile hoteliere, la care am renuntat tocmai din motivele expus de tine. Campinguri in Gemania? Numai inox peste tot, plus multe altele. Nu sufera comparatie. Sunt constient ca sunt persoane care n-ar sta la cort nici fortati de imprejurari. Dar daca mie imi place atmosfera, ca naiba sa fac. Focul, gratarul, esti mai aproape de natura. Asta sunt eu si nu incerc sa conving pe nimeni, Doamne fereste. Si apropos de banii de la buget, cered-ma ca au fost ultima mea grija cand am plecat undeva. ) Nu compara grecii cu noi, ca deja iesim in decor. Stiu bine ce vrei sa zici, dar mai avem 1 milion de ani pana acolo... Moshule, locatiile enumerate de tine mai sus se preteaza la turism rural (agroturism, pensiuni, etc). Unde in principiu, greu gasesti un competitor bun Romaniei. Dar cand vine vorba de turism normal, cu hotel, restaurante si terase, suntem codasi, in urma bulgaroilor. Aste e adevarul, suntem mult prea hulpavi si lacomi ca sa putem dezvolta un turism astfel incat cei care beneficiaza de el sa nu se simte furati si sa revina. De acord. Link to comment
ticolino Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 (edited) Raspund scurt-scurt la niste chestii de ieri, si apoi trec la subiect Nu te supara, dar raspunsul meu a fost exact pe problema topicului.Nu am fost la Mamaia, ci la Hanul Piratior. Si te sfatuiesc si pe tine sa incerci, poate iti schimbi parerea. Pana la Malta... A fost pe problema topicului, dar ai dat citate din post-ul meu (si ai facut referiri la mine), asa ca l-am luat ca un raspuns la "review-ul" meu despre 2Mai. Pe care il sustin in continuare, mai putin faza cu toaleta. Promit ca data viitoare o sa merg la Hanul Piratilor Pentru mine Malta nu e o alternativa la litoralul romanesc, mi-am propus sa vizitez cat mai multe tari si culturi. Locatiile din Romania pot ajunge si in weekend-uri, in tari straine poti merge doar de la o saptamana in sus pentru ca altfel nu se amortizeaza avionul. Si de-abia astept sa ajung acolo deoarece m-am saturat de principiul romanesc "clientul nostru, fraierul nostru". Pai draga Ticolino tu ai zis ca gasesti camera cu baie la 70 ron dar acolo vad ce pretul e de 80 ron.P.S. Raspunsul Moshului nu mi se pare deloc demagogic chiar te-ai luat de cei carora le place viata la cort. In plus tu compari Busteniul cu 2 Mai? Ca fapt divers in Malta tot cu 100E o rezolvi? La 80ron conditiile sunt "lux", sunt sigur ca intr-o "statiune montana" echivalentul 2mai se gasesc si cu 70. Raspunsul l-am considerat demagogic deoarece eu am zis "merele sunt proaste", si el a raspuns "nu-i adevarat, perele sunt foarte bune, prost esti tu". N-a fost corect . Nu am vrut sa ma iau de "cortisti", si mi-am cerut deja scuze. De ce sa nu compar Busteniul cu 2Mai? Pe mine ma intereseaza calitatea serviciilor, sunt un consumator oarecare. Nu e corecta referirea la Malta, deoarece nu poti sa faci turism de weekend cu avionul. ------------------------------------- Si gata, consider capitolul incheiat, trecem mai departe. Servicii mai proaste ca anul acesta la mare nu am mai intalnit. Nu mai fusesem niciodata in 2Mai si am fost crunt dezamagit. Cauza este cred cererea foarte mare, si turismul de weekend. Pe patroni nu ii intereseaza sa fie clientul multumit deoarece oricum weekendul viitor vin alti fraieri. Si doar nu vin la mare sa faca economie, nu? Si se pare ca treaba merge, banii curge, la mare e plin. Cred ca o sa ma apuc si eu de corto-turism, ca m-am saturat. PS. calitatea turismului romanesc se vede cel mai bine din afluxul masiv de turisti straini. Aia sunt cel mai bun "barometru". Edited August 10, 2006 by ticolino Link to comment
Moshu Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 (edited) Ticolino, eu zic ca pana la urma lucrurile se aseaza. Tu ai comparat Busteni cu 2 Mai, eu am comparat Hanu cu 2 Mai. Nu am incercat sa induc in eroare pe nimeni. Singura chestie care mi s-a parut deplasata a fost cea, deja stiuta cu cortistii. Am incercat sa-ti arat prin comparatie cum era la Hanu pas cu pas si in aceeasi perioada... Pentru ca altfel s-ar fi inteles ca peste tot este asa. Deci, cum bine s-a vazut nici macar apa marii nu-i la fel pe tot litoralul. De aia e bine sa discutam, sa stim unde mergem. Parerea mea. Si la Malta, mi-am mai exprimat odata opinia, vreau si eu sa ajung. Hai sa facem pace si sa trecem mai departe. LE Inca ceva, nici prin cap nu mi-a trecut sa conving pe cineva sa faca turism cu cortul. Stiu ca nu e un lucru agreat de oricine. Am si acum colegi de serviciu care ma intreaba: si ati stat in cort ca tiganii? No comment. Dar exista vile cu aer conditionat in camping, si mic dejun inclus in pret. Edited August 10, 2006 by Moshu Link to comment
BogdanG Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Problema este ca de la o varsta chiar nu mai tine sa mergi cu cortul ,este incomod si periculos .Dupa ce am mers 8 ani cu cortul fara nici o problema acum un an la Gura Diham ne-am trezit cu un urs la 3 m de cort pe la ora 18.30 deci pe lumina ,eram atit de speriat atit eu cit si ursu incit am stat amandoi fata in fata dupa care ne-am schimbat amandoi directia ,EU fuga in cort iar ursu fuga spre barlog ,dupa ce a fost zarit si de alti "turisti" a inceput show-ul ,fiecare urla ,boncanea sa sperie ursul ,tot showul a tinut pina la 01.oo noaptea deoarece tot apareau alti si alti ursi .A fost un vacarm cum venea cineva din padure se gasea un istet sa tipe :"ursuuuuuu" . De atunci numai la hotel am stat cind am fost la munte .La mare oricum mergeam numai la hotel . Ma gandeam la o rulota dar nu sunt locuri de campare puse la punct ,nici macar la Hanul Piratilor nu este 100% ok si o rulota moderna costa nu gluma . Link to comment
tolin Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Lasa-ma Bogdane cu ursul, ca asta se plimba prin fata la nonstop in cartierul meu (vezi la stiri cea mai recenta isprava a lui). Intr-o iarna grea, s-a asezat pe fund, in casa unei scari de bloc, cu spatele rezemat de calorifer. Ne-a trezit, disperat, primul vecin harnic sa mearga la serviciu. Link to comment
pavcostel Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 @Tolin Apropo, sambata trebuie sa ajung la Sanpetru. Pe acolo e mos' Martin? Sa stiu sa iau pliciul de muste... Sa ma amorteasca inainte... Cu stima, Costel Link to comment
ticolino Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 (edited) @Moshu: Foarte interesant, si la Vadu in ciuda plajei superbe apa era cam tulbure (la asta ma refeream cand am facut comparatia cu Dunarea). Dar totusi, a fost o dezamagire. Apropo de cort, singurul lucrul care ma face sa nu (mai) merg cu cortul este doua: toaleta si dusul. De fapt 3. Si securitatea. In rest, e mult mai frumos ca la hotel: dormi sub cerul liber, auzi vantul prin copaci, etc etc. Edited August 10, 2006 by ticolino Link to comment
dreamlike Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Cum au mai ramas vreo doua saptamani de sezon turistic la Marea Neagra, asa cum am promis, imagini de astazi, fara sa le mai comentez sau sa mai intru in polemici cu cineva: Link to comment
ticolino Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Asa da! Morala: nu va duceti in 2Mai! Link to comment
tolin Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Apropo, sambata trebuie sa ajung la Sanpetru. Pe acolo e mos' Martin? Neh, e in partea opusa a orasului, n-au barlog. Acolo e pista de aterizare a pasarilor migratoare. Link to comment
pavcostel Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Merci. La pista aia ma duc... Si o sa stau la cort. Cu stima, Costel Link to comment
Moshu Posted August 11, 2006 Share Posted August 11, 2006 Maine sunt la mare, si voi veni cu vesti noi. Dar tot din zona de campare, nu din cea hoteliera. Am sa abordez un camping international de data asta, in care am mai fost acum 4 ani. Sa vedem schimbarile: bune sau rele? > Link to comment
sorinrec Posted August 11, 2006 Share Posted August 11, 2006 Banuiesc ca sunt schimari in bine... Abia asteptam sa te intorci cu vesti proaspete. PS. Si eu plec cred marti o fuga pana la mare si ar fi utile cateva informatii de pe acolo. Link to comment
Moshu Posted August 13, 2006 Share Posted August 13, 2006 Am venit cu febra musculara de la inot, si cu vesti proaspete. Campingul este langa campig S si Hanul piratilor, intre Navodari si Mamaia, spre Mamaia. Are un afis mare cu Plaja Coral. In incinta exista cateva hoteluri, cu aspect de bloc de locuit. Asta pentru recunoasterea locatiei. Pret: 80.000 de persoana, 60.000 masina. (Mult mai bine ca la Hanu P, unde 100.000 persoana si 90.000 masina) 5 stele Mod de campare (loc cat vrei) 4 stele (iarba cam mare). Toalete: 4 stele. Foarte curat, dar instalatii vechi. Apa calda aproape toata ziua. Servicii: 4 stele (curatenie, paza, complex pentru cumparaturi, terase, impinge tava, fructe, patiserie - placinte calde etc) Marea: 5 stele, calda si curata Plaja 5 stele (tractoras, nisip bun etc) Pentru un camping, este super. Si acum poze. Cortul, pavilionul si masina (cu husa) Plaja, hectare de nisip Cumatra Moasha la soare Marea limpede si "blocurile" din camping O fata prinzand valul in piept Si una tare, cu el si ea... foarte mici Link to comment
hades Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 (edited) Iata ca desi am spus ca nu mai merg niciodata pe litoralul romanesc, nu am scapat de gura consoartei si am fost si weekendul care tocmai s-a incheiat. Am plecat din bucuresti sambata dimineata la 5 si jumatate, la 8 si jumatate eram pe plaja la Eforie. PLaja plina, ca de obicei in weekenduri. Am stat vreo doua ore si am inceput sa cautam cazare pentru o seara. Am gasit la un hotel in Eforie Nord: Hotel Hefaistos, doua stele. Pret: 1360000 lei vechi/noapte. Iar dezamagire maxima: nu am vazut hotel in stare mai proasta. faianta de cel putin 10 ani, holuri vechi, miros de parca nu s-a aerisit acolo de nu stiu cand, etc. Am mancat la 2 din cele mai bune restaurnate din eforie. Primul, i-am uitat si numele, groaznic. Am asteptat masa 1 ora si jumatate, mancarea oribila, nu se putea manca. Mai vine si ospatarul si imi spune, asa, deodata: sa nu puneti picioarele pe suportul de sub masa, patronul e cam badaran. What???? Al doilea, destul de ok. Ospatarii serviabili, dar mancarea tot proasta. Macar se putea manca. Astfel, pentru hotelisti, la mare nu e ok, cel putin asta e parerea mea. Mai avem o gramada de invatat... In rest, toate bune si concediu placut la toata lumea. >- Edited August 14, 2006 by hades Link to comment
dreamlike Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 (edited) Profitand de vremea superba din week end, am fost si eu, bineinteles, la plaja in Mamaia. Ca de obicei totul a fost ok, sezlongul 10 lei, berea 2.5 lei iar masa am luat-o la On plonge jr. (localul care l-am mai recomandat). Servirea e buna, mancarea de asemenea iar preturile acceptabile. Apa e totusi putin cam rece pentru perioada asta, sa speram ca se va mai incalzi ca si astazi a fost fff cald. P.S. Moshule vad ca din toate pozele care le-ai pus, Moasha are cele mai multe descarcari S"> . Edited August 14, 2006 by dreamlike Link to comment
Moshu Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 Pai arata bine, de aia. ) Eu sunt foarte multumit Sincer sa fiu, mi-e cam nu stiu cum fata de tine si nu numai, pen ca am fost la mare si n-am venit (again) la intalnire. Sa-ti zic adevarul: BEREA. Si Mihai n-a fost cu noi. Am sosit sambata dimineata si ar fi insemnat pe caldurile alea sa beau apa minerala (CIH :wallbanger de la 7 dim la 18. N-am rezistat, ierrrrrtaaaaaaaaaaaaaareeeeeeeeeee! Dar am de gand sa mai vin, deci... Toate bune constantenilor! Link to comment
dreamlike Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 Eram sigur ca din cauza berii nu ai trecut sa ne vezi, dar daca mai repeti experienta da sfoara ca venim noi sa-i vedem pe cei mai dragi "cortisti". P.S. Subscriu (daca mai era cazul) la aliniatul I . Link to comment
Recommended Posts