Jump to content

Probleme timonerie cutie viteze Tico

Recommended Posts

azi am constatat. la 100-110 incepe sa zdrangane ceva jos in carcasa aia de plastic la schimbator. am vazut ca face asa si pe la 50. cam ciudat. alaltaieri nu facea si azi...se aude chiar de la baza schimbatorului.

aveti idee de ce face asa?

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Despre ce masina vorbesti? vad ca ai trecute 2, un Tico si un Logan.

Daca este vorba de Tico (de Logan nu poate fi vorba pt. acesta nu se strica niciodata) iti recomand sa-l vinzi cat mai repede pt. ca aceasta "chestie" nu poate fi numita masina, nu ai spatiu interior, nu ai portbagaj mare, nu ai oglinzi reglabile, in final nu ai nimic.

:o fftopic:

intre maneta si cutie ai un sistem de transmitere, nu stiu cum se numeste, mai mult ca sigur ai acolo un joc, si maneta preia vibratiile atunci cand e subturat motorul.

Numai bine

@tribunul: remarca aia cu vanzarea nu prea am inteles-o...loganul e al tatalui, iar tico are tot ce ii trebuie din punctul meu de vedere.

daca pun mana pe schimbator tot se aude, dar ceva mai atenuat. dupa 120 dispare. nu am avut cum sa scot masca aia ca eram singur in masina. face asa si pe la 50. schimbatorul are un joc si pe liber si in viteza. ma gandeam si eu la timoneria aia de pe dedesubt, eventual o schimbare..

Edited by danmoise

din masina cand dai capacu jos, se vede doar o articulatie cilindrica. nu am cum sa ma bag sub masina, mai ales in mers. acu vad ca la 50km/h nu mai face asa. cam ciudat...

a disparut de tot. o sa ma duc sa schimb unele piese pe acolo pt ca ma cam deranjeaza jocul pe care il are schimbatorul si pe liber si in viteza.

am vazut ca la altii intra mai "fix" in viteza.

am vb cu mecanicul si sapt viitoare o sa ma duc la service. si el a zis ceva de niste bucse.

aseara am avut ocazia sa merg cu 110 si tot se aude zgomotul ala. sper sa dispara dupa vizita la service.

S-a mai discutat pe undeva problema asta. Jocul provine de la bucsi care s-au dus dar si de la suruburile care fac legatura intre tije, schimbator si furci si care s-au umplut de sare, praf etc. La mine am si eu joc dar dupa ce am uns suruburile respective a disparut zgomotul. Bucsile eu nu le-am gasit...

am avut si eu problema asta dar am rezolvat-o temporar cu vaselina lichida pentru lant de motocicleta (e ca o miere) . am ridicat primul burduf si am bagat teava sprayului printre al doilea burduf si maneta.

daca mai face probleme schimb ce e de schimbat

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie mai babeste cam pe unde trebuie pusa vaselina si ce piese trebuie schimbate.

Ma refer la situatia cand iti intra mai greu in viteza.

Va atasesj o poza ca sa pot sa pricep si eu ca nu am habar cum vin.

post-762-1124345162_thumb.jpg

Daca intra greu in viteza, intai trebuie sa verifici tijele daca sunt drepte si apoi sa vezi ce joc ai la legaturile tijelor cu schimbatorul si cutia. Poti incerca sa le ungi, dar daca au joc prea mare trebuie schimbate bucsile.

Daca nu merge problema e in cutie.

Edited by Pedala