tico_RS Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 subscriu... aveam la firma 3 peugeoturi: 1.9 d, 1.4 hdi si un 406 diesel, la toate cadeau diferitele pompe intr-o veselie si in garantie dar si inafara ei + ca sunt puturoase foc si la 206 hdi e un defect de amplasare al conductelor de servo si de aer care se freaca intre ele si se subtiaza si pe urma se sparg + destule bug-uri... Link to comment
VIPER Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 @Viper: Am pus poze cu Meriva pentru ca nu comparam Scenicul cu Zafira! Zafira este dintr-o clasa superioara! Compara-l cu Espace ..unde-si ia "bataie" rau de tot. <{POST_SNAPBACK}> Hai sa iti spun una buna: Espace este clasat la MPV-uri, iar Meriva si Zafira la Small MPV-uri!!! Si, ghici, Zafira 2005 are tot 5 stelute din alea... Mai exact 5 la sofer/pasager, 2 la pietoni si 4 la copii! Meriva 2003 are 4 la adulti si 1 la pietoni, asteptam Meriva 2005. Scenic 2003 are 5 la adulti, 2 la pietoni si 3 la copii. Espace 2003 are 5 la adulti si 2 la pietoni si nu are la copii (???). Deci sa nu ne mai aruncam in vorbe fara o cat de mica baza... Link to comment
AND Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Pe scurt tu sustii ca Meriva & Zafira sunt superioare unor Scenic & Espace ? Nu stiu ce vrei sa spui .. sunt mai sigure? mai bine dotate? Link to comment
VIPER Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Eu nu sustin nimic din ce zici tu, doar iti aratam cum sunt ele clasificate afara, deci cand comparam, hai sa comparam masini din aceeasi clasa! Deci: Small MPV: Scenic (Renault) vs. Meriva, Zafira (Opel) MPV: Espace, Grand Espace (renault) vs. Vivaro (Opel) Link to comment
AND Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Poti sa le compari cum vrei , Small si Large MPV-urile Renault sunt total peste Opel. Daca-ti aduci aminte , Espace-ul a fost lider in europa in segmentul lui de cand a aparut. Renault are experienta cu asemenea modele. Iti recomand sa mergi cu un Scenic daca ai ocazia ! Cat despre Espace .. nu intra in discutie pentru nicu barbu ..este practic o nava spatiala si mai si costa cat una Link to comment
tolin Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Mai mult decat ontopic: Bey, iar ati inceput labareala pe masini din reviste si prospecte ? Despre o masina nu poti emite judecati de valoare decat dupa ce ai condus-o timp de cel putin un an, in care sa treci prin diferite situatii. Sigur ca dupa tot topicul asta, amicul nicubarbu isi va cumpara un Logan, precedentul fiind creat. Link to comment
Satori Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Nu e labareala, e Renault obsession. Link to comment
VIPER Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Ma distrezi, zau... Normal ca a fost lider ca doar ei au construit primul monovolum! Am mers cu Scenic, stai linistit... Nu m-a impresionat deloc... Nici in rau, nici in bine. Da, ca masina de familie e OK, mai ales varianta 4x4 (daca se mai face). Pana una alta, lider sau nu, ramane sa aleaga fiecare dupa preferinte. Eu personal am o chestie clara: poate sa fie cea mai dotata masina din lume, cea mai sigura, cea mai laudata si vanduta (zic acum in general nu de o marca anume): daca eu nu ma simt bine in masina aia, degeaba... Link to comment
ToPser Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Citez din revista TopGear Iulie 2005 Opel Zafira Chiar daca sunt practice monovolumele nu sunt o superatractie pentru cilentul din Romania.Criantian Iovitu crede ca aparitia lui Astra este cel mai bun lucru ce i s-a intamplat lui ... Zafira. > a obtinut 14 pct din 20 Link to comment
AND Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 @Viper : Atunci iti dai seama cat de irelevant este faptul ca noi ne certam , pentru Nicu Barbu? Trebuia sa-i spunem de la inceput sa se duca forum.reno.ro si clubopel.com sa-si faca o parere. Apoi pe autoshow sa mai ia cateva opinii , iar pe final sa faca un test drive cu amandoua! Pana acum nu cred ca am stabilit decat ca tu ti-ai lua Meriva iar eu mi-as lua Scenic Link to comment
VIPER Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Dar nu ne certam, cel putin eu asa cred. O discutie in contradictoriu cu argumente de ambele parti poate fi in final benefica pentru cel ce vrea sa aleaga. P.S. eu nu mi-as lua monovolum nici mort... Indiferent de sigla de pe bot... Link to comment
AND Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Da , ai dreptate . Pana una alta , eu mi-as lua monovolum ..si singurul pe care l-as considera ar fii Scenic . In rest sper sa o tin numai in masini compacte/medii ..nu suport masinile mici! In fine , abia astept sa vina nicu barbu si sa ne spuna cum a fost la test drive Link to comment
cchrism Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 (edited) fftopic: more or less: Ce-i aia tempomat? LATER: am gasit, se pare ca este o alta denumire pentru cruise-control. Edited August 6, 2005 by cchrism Link to comment
BogdanG Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 cchrism> tempomat=regleaza viteza de cruaziera la o anumita valoare stabilita de sofer ,astfel nu mai este nevoie sa ti piciorul pe acceleratie la drum lung ,este mult mai relaxant dar nu in RO unde ai numai 2 autostrazi . Foarte interesant topicul dar s-a ajuns doar la o abureala totala ,nici nu inteleg care masina este mai buna Meriva sau Scenic . Parerea mea este una singura ,RENO nu mai este demult creator de automobile dupa cum sustin unii ,reviziile la reno sunt aberant de scumpe pentru ceea ce ofera aceasta firma ,in afara de Laguna si Espace masini pe care le respect si chiar le numesc masini desi Laguna trebuie schimbata pt ca este deja foarte batrina ...exista si VelSatis care este un OZN cu 4 roti si cam atit . Fiabilitatea Renault a scazut foarte mult dar este normal ,nu poti fabrica milioane de masini pe an si sa fie toate perfecte ,chiar si Peugeot are probleme la acest capitol . Opel este o masina mediocra ,cu mici exceptii la anumite modele care sunt deosebite .Opel a schimbat calitatea in ultimii ani si se lupta de la egal la egal cu VW chiar imi place ultimul Astra si chiar este bine finisat .Problema pentru unii este imaginea de aia vezi atitea VW pe strada chiar mai multe decit Reno sau Skoda . >AND nu mai compara Reno cu orice alta masina pt ca nu are rost ,pina si un Megane II este mai prost echipat decit Golful meu din anul 2000 care este varianta BASIC adica varianta cheala dar vine standard cu AC,ABS+ESP,4xAIRBAG,4xGeamuri electrice si multe alte gadgeturi pe care nu are rost sa le enumar ...dar nu are computer de bord ,NAVI, 8 boxe si alte chesti care la Megane nici nu exista in lista de dotari . Link to comment
AND Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Mai bine te uiti tu mai exact ce anume exista in lista de dotari la Megane. Masinile frantuzesti , cu Renault in frunte ..sunt lideri in tehnologie si echipamente. Nu am zis nici o aberatie cum ca Renault ar fii cea mai tare marca sau altceva , dar este una din cele mai de succes pe plan mondial in orice domeniu automobilistic. De cate ori apare cate un design radical sau o tehnologie noua si alte gadget-uri , le veti vedea probabil pentru prima oara pe un Renault , sau cel putin pe o alta masina frantuzeasca. Singurele marci europene cu adevarat mai BUNE decat Renault sunt cele nemtesti , cu EXCEPTIA Opel! Si Renault si PSA sunt peste Opel in momentul de fata. Link to comment
steph Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 and> serios acuma ... crezi ca o sa castigi ceva daca o sa continui sa sustii asa de vehement renaultul. totul are o limita. Link to comment
AND Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 N-am nimic de castigat ... Voi ce castigati cand faceti misto de Logan? .. si aparent si de Renault. Pe bune acum , nu aud decat cum aveti nu stiu cati prieteni care si-au luat Renault si numai prin service stau cu el , si cum i-au costat nu stiu cate miliarde reviziile. Mie mi se pare cel putin dubios! Vad in fiecare zi pe strada aproape atatea Megane-uri cat Logan-uri! Sunt sigur ca toate aceste sute de persoane care au ales Megane stau noaptea la fereastra , se uita la masina si plang ca de ce nu si-au luat Daewoo ca sa nu mai stea cu ea prin service! Asa ca mai lasati-o voi ..cunosc si eu proprietari de Megane..si sunt foarte multumiti de masina doamne ajuta sa am si eu una intr-o zi! Link to comment
steph Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 mdea a zis cineva de daewoo ca e peste reno ... nu vad ia cauta stu si sa vedem daca gasesti o astfel de afirmatie Link to comment
VIPER Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Pentru cultura generala, sa vedem cum au stat vanzarile auto in Europa Occidentala in primele 5 luni din 2005: http://www.hotnews.ro/articol_26713-Cele-m...Occidentala.htm Pe scurt: Top modele (ianuarie-mai 2005) Locul Modelul Unitati 1 Volkswagen Golf 222.901 2 Opel Astra 210.219 3 Peugeot 206 193.507 4 Ford Focus 191.548 5 Renault Megane 164.489 6 Peugeot 307 163.088 7 Ford Fiesta 144.662 8 Renault Scenic 132.557 9 Opel Corsa 128.033 10 BMW 3 91.329 Top marci (ianuarie-mai 2005) Locul Marca Unitati 1 Renault 648.118 2 Opel 602.375 3 Volkswagen 597.082 4 Ford 561.889 5 Peugeot 492.961 6 Citroen 412.785 7 Toyota 345.219 8 Fiat 315.424 9 Mercedes 291.769 10 BMW 273.219 Top 3 vanzari (mai 2005) - pe segmente - Mini: 1. Fiat Panda 2. Smart ForTwo 3. Ford ca Executive: 1. Audi A6 2. Mercedes E 3. BMW 5 De lux: 1. BMW 7 2. Audi A8 3. Mercedes S Mini MPV 1. Renault Scenic 2. Volkswagen Touran 3. Opel Zafira MPV: 1. Renault Espace 2. Ford Galaxy 3. Mitsubishi Grandis Sport: 1. Mercedes SLK 2. Mercedes CLK 3. Opel Tigra Renault conduce la firme, e adevarat. Asta pentru ca are foaaaaarte multe modele! Link to comment
Satori Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Nope, ci datorita marketingului. AND, te rog opreste-te, esti devii monumentul... cumparatorului de Renault. Link to comment
nicubarbu Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 Nu trebuie sa va suparati intre voi. Topicul asta l-am deschiz fara prea mari sperante dar am constat ca s-a lucrat mult pentru mine. Eram nehotarit asupra a 4-5 modele, datorita acestui topic au ramas in joc doar 2 (Scenic si Meriva). Atit Renaul cit si Opel sint marci mediocre (parerea mea), dar din pacate sint singurele care ofera modele care se incadreaza in posibilitatile mele financiare si care ofera cit de cit ceea ce imi doresc eu de la o masina. E usor sa spui ca Renaul si Opel nu sint masini bune si ca se plateste f mult pe service, dar trebuie facut un compromis si eu inteleg ca de banii pe care ii am nu am cum sa atentez la un BMW, Audi sau Mercedes asa ca voi accepta oarece bug-uri (imposibil de eliminat de catre un producator care produce milioane de masini pe an) chiar daca acestea imi vor bloca masina in service pentru citeva zile pe an. Avem la firma un Megane (cumparat in ianuarie care a rulat app 12.000 km) si nu a stat in service mai mult de 7-8 ore in 6 luni (si atunci a stat pt chestiii minore de genul senzor ploaie defect, montare alarma). Saptamina viitoare voi fi mai liber si sper sa reusesc sa fac drive-testul cu ambele modele ramase in cursa. Fiti siguri ca am sa va povestesc imediat impresiile mele. Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va rog sa nu va certati intre voi. Omul este o fiinta subiectiva si e normal sa apara pareri diferite asupra unui subiect. Link to comment
nicubarbu Posted August 11, 2005 Author Share Posted August 11, 2005 Am facut drive test cu Scenic. Sincer, sint putin cam dezamagit. Parca asteptam mai multe de la aceasta masina. Iata cam ce mi-a placut la ea: - pozitia postului de conducere inalta iti asigura o foarte buna vizibilitate - stilpii de la parbriz sint foarte bine amplasati astfel ca nu mai creaza unghiuri moarte foarte mari (cazul Megane Sedan) - scaunele si cotiera centrala ofera un bun confort - comenzile sint bine amplasate (cu exceptia afisajelor din bord) - scaunele spate sint reglabile independent - mi s-a parut destul de stabila (ma asteptam ca la inaltimea ei sa fie mai instabila in viraje) Acum si o lista a ceea ce nu prea mi-a placut la Scenic: - bordul acela futurist (care stirneste admiratia multora) mi se pare extrem de greu de citit. In afara vitezei care e afisata cu cifre foarte mari si e relativ usor de citit, sint alte citeva zeci de informatii pentru citirea carora cred ca ai nevoie de minim 10 secunde. Sa zicem ca in timp ce conduci nu trebuie sa citesti cam tot ce e pe bord, dar o simpla verificare a sistemelor masinii ar dura mult prea mult. La un bord clasic - in 2 sec afli totul despre starea masinii (viteza, turatie, nivel benzina, temperatura apa, presiune ulei, kilometri parcursi,...) - portbagajul este mai mic decit al unui Megane - in ciuda dimensiunilor relativ mari, persoanele de pe bancheta spate, la viraje, lovesc cu capul in cadrul lateral. Mentionez ca persoanele respective nu depaseau 1.75 m inaltime Acum stau si ma tot calculez daca Scenicul merita cei 1000 EUR (CIP) pe care ar tb sa ii platesc in plus fata de pretul unui Megane. Eu doream o masina sigura (aici stau f bine atit Scenicul cit si Megane-ul) dar si spatioasa. Dar se pare ca Megane are un portbagaj ma mare, iar Scenicul nu ofera cu mult mai mult loc pasagerilor. Zilele urmatoare sper sa fac si drive test cu un Opel Meriva si unul cu Opel Zafira. Revin sa va impartasesc din impresii. Link to comment
nicubarbu Posted August 12, 2005 Author Share Posted August 12, 2005 (edited) Am fost la dealerul Opel sa ma informez asupra modelelor Meriva si Zafira. Din pacate am plecat de la ei la fel de informat cit eram la sosire. Masini nu sint nici pentru drive test si nici macar cit sa te uiti la ele (cu greu au gasit un catalog cu citeva imagini) Lista de preturi este la fel de ametita ca si cea de pe site-ul opel.ro (dealerul zonal nu a reusit sa se lamureasca daca airbagurile frontale sint in dotarea standard sau la optionale). Daca as opta pt unul din aceste modele, cica as avea masina in 1.5 luni (daca o au pe stoc in parcul din Ungaria) sau 3 luni daca trebuie comandata la uzina din Spania. Sincer nu ma incinta sa platesc o caruta de bani si sa astept app 2 luni masina. Concluzia finala - trebuie sa renunt atit la Zafira cit si la Meriva pentru ca procedura de cumparare este stranie (comand fara sa vad masina, platesc fara sa vad masina, astept app 2 luni sa vina masina care e posibil sa nu imi placa). Ca sa nu ramina Scenic-ul singura alternativa - am mai dat o tura pe internet si culmea e ca am gasit un model interesant la care chiar se face o promotie in perioada asta. E vorba de Citroen Xsara. Pacat ca nu stiu aproape nimic despre aceasta marca (in afara faptului ca in utma cu app 10 ani avea un Oltcit considerat o clona dupa un Citroen). Am sa merg zilele astea sa culeg detalii si poate fac si un drive test cu acest model. Edited August 12, 2005 by nicubarbu Link to comment
VIPER Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Daca ai drum prin Bucuresti da un semn sa mergem sa le vezi pe viu... Link to comment
alx Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Da cu ochiul si aici despre impresii referitoare la Scenic. Oamenii de acolo zic ca e un pic cam instabil... Ma rog, oricum un MPV este cam inalt si, teoretic, ar putea fi mai instabil decat o berlina. Eu m-as axa pe un break mai degraba... Link to comment
Recommended Posts