keluboss Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 refuz sa mai citesc topicul asta m-ati fortat sa ma duc la frigider Link to comment
BogdanG Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 (edited) Bei Cumnate tu chiar ai timp sa faci si poze, eu dupa ce gatesc nu am timp nici sa respir dapai sa fac poze, sau in cazul tau gateste sotia Edited March 17, 2008 by BogdanG Link to comment
Cristaky Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Fu.k ...Cumnate, m-ai terminat. Am umplut tastatura de saliva. Ma duc sa imi pun niste fulgi cu lapte, pe post de cina (sunt singur, frigiderul l-am scapat gol, daca fac acum comanda la ceva de mancare ajunge pe la ora 1....) .Mi-e foameeeeeeeeeee. Link to comment
nonel Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Cumnate ce ai cu noi. Azi la munca mai aveam putin si faceam ulcer cand am vazut omleta aceea. Acum ma obligi sa ma duc la frigider. Link to comment
Cumnatu Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Am "boala " pe voi. IN general gateste sotia dar acum acum nici ea nici Ana nu se simt bine le fac si eu cate una alta ca deh, rar ma prind pe acasa. Saptamana viitoare incep munca si nu mai pupa delicatese d-astea Link to comment
Cristaky Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 (edited) Da, problema este ca dupa cum imi pari, vei gasi un colt si la birou pt a gati...deci chinul continua . Edited March 18, 2008 by Cristaky Link to comment
hawkeye Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Imi permit sa-ti dau cateva "indicatii" referitor la pusul in farfurie: Vad ca ai farfurii suficient de mari, asta e foarte bine. Incearca sa tii mancarea cat se poate de compacta in centru si daca e vorba de omleta sau ceva similar sa nu aiba colturi iesite afara. Sa fie un cerc destul de bine facut. La salau eu as fi pus sosul pe toata marginea farfuriei si fiecare "user" si-ar fi luat cat ar fi vrut, iar pentru un plus estetic verdeata ar sta mai bine pe peste. Se mai fac garnituri exterioare foarte reusite din parmezan ras foarte fin (din bucata mare, sub nici o forma la punga!) si cu niste piper proaspat macinat sau niste ceapa verde uscata taiata foarte marunt. Aspectul vizual (mai ales cand faci mancare pentru altii) conteaza foarte mult si contrar asteptarilor este foarte simplu de facut, nu doar cei de la televizor reusesc Link to comment
m.marcel Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 sa va spun si eu o reteta simpla, gustoasa si care nu cade greu la stomac; cumparati o punguta de calamar inele, preparati un besamel ca pt snitele, treceti calamarul prin el si se prajeste la foc potrivit 1-2 minute...in paralel fierbeti 2 cartofi taiati cubulete pe care ii asezati pe farfurie langa calamar; pe cartofi se pune un varf sau doua de margarina si se orneaza cu 2-3 felii de lamaie...Pota buna Link to comment
Cumnatu Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 (edited) SAU : Se cumpara punga de inele de pestic. Se spala bine in apa rece ( spalati fff bine ) Se pun la fiert 15 minute in apa clocotita. Se strecoara si se lasa la uscat : Se prajesc in ulei incins in foietaj de snitzel , in paralel se fierb cartorii si se face sosul ( 1 cana iaurt, 2 catei usturoi, juma de pumn de branza, juma lingurita maioneza, 3 lingurite zeama de lamaie, se dau prin blender ) Se pot aseza in felurile urmatoare : Este o mancare usoara, buna de mancat seara. Nu ma omor eu dupa mancarurile usoare ( daca nu e porc nu e carne ) dar e ok . Pofta mare ! ( nu m-a dus capul sa le pun pe o foaie de salata pe toate - pt prezentare ) Edited March 18, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 (edited) Masa Taraneasca : ( "foarte" sanatoasa ) Carnati semiafumati Cartofi Mamaliga Unt Oua Branza grasa si sarata Se prajesc in fff putin ulei 4-5 carnati semiafumati ( preferabil la tuci ) ( la foc mic ) Se face un bol de mamaliga moale. Se completeaza tuciul cu ulei cat e necesar ( se lasa si uleiul de la carnati ca sa capete si cartofii gust ) si se prajesc cartofii NU PAI ci taranesti adica taiati de mana ( pai se usuca prea tare pt mancarea asta ) Se pune mamaliga intr-un castron si se amesteca cu oua ochiuri ( MOI ) unt si branza sarata. Se serveste repede, ca neamul prost pt ca mamaliga are prostul obicei de a te umfla in burta si nu vei putea manca mult. Eventual se poate ciupii din cand ini cand din ceva catei de usturoi. MI-era pofta de asa ceva : Edited March 21, 2008 by Cumnatu Link to comment
Mircea Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Bre, daca-i taraneasca, cumpara carnati taranesti, nu d-astia "mezeliti" Link to comment
Cumnatu Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Asta aveam prin casa da merg f bine ca sosul din carnati turnat peste mamaliga.. hmm Link to comment
ileana Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 @Cumnate, cand ziceai ca incepi munca? Ca ne bagi in boala! Am inceput sa plec de la servici spre casa cu gandul sa gatesc "a la cumnatu" Link to comment
Cumnatu Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 N-are niciunul dintre voi un restaurant ? Poate facem o combinatie ( face nevasta-mea o ciorba taraneasca de porc cu zeama de varza de mori mancand ) , sa nu mai zic de sarmale cu sorici prajit ! Link to comment
el cid Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Ce dracu caut eu aici la ora asta??????????? Ma bagati in spital!!!! Doamneeee ce foame mi-ati facut. Felicitari maestrilor ! Link to comment
Cumnatu Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 (edited) Mancarea saracului : Ai dormit ca vaca si nu ai facut piata si nu ai nimic in frigider si nu ai chef de pizza la domiciliu ? Incearca sa faci cat mai multe din cele de jos si vei manca cald pe cinste din mai nimic . Intai ( e important sa fie asta facauta intai ca sa se fragezeasca pana se face toata mancarea ) se taie felii o ceapa mare sau 2 mai mici si se pun intr-un castron. Se rade peste ea 1-2 pumni de branza. Se pune ulei si otet ca pentru orice salata. Sa o numim salata de ceapa. ( Este foarte buna mai ales pt o salata compusa din ceapa dar nu faceti multa ca nu veti putea manca multa ) Se curata si se taie pai ( eventual cu razatoarea ) 2-3 cartofi si se pun la prajit pana prind o tenta rumena ( in tuci NU in tigaie ) Se pune la prajit orice forma de carne pe care o aveti in casa ( in cazul meu 2 carnati si 3 cremfusti ) ( personal imi plac cremvustii mai mult prajiti decat fierti ) Se scot cartofii pe farfurie si se rade fff putina branza pe ei. Se pun deasupra cele 2 ultimele oua pe care le aveti in casa prajite ochiuri MOI. Se inteapa astfel incat galbenusul sa se scurga pe cartofi. Se stropeste farfuria cu rosie rasa si se adauga "carnea" prajita si asta e masa. Totul a solicitat : ultimii 4 cartofi 2 din cele 6 cepe existente ultimele 4 oua ultimii 2 carnati si ultimii 3 cremvusti ultima bucata de branza ramasa intinsa pe peretii caastronului. ultima rosie ulei otet sare paine veche Rezultatul ( alaturi de care vine salata ) : Pofta mare ! Edited March 22, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Spaghete cu sos ! 1 kg de carne tocata ( e de preferat interiorul de la carnatii proaspeti dar merge si carnea tocata pt sarmale ) 2 feliute fff fine de slana afumata 2 cepe 1 capatana usturoi rosii toate tipurile de ketchup posibile ( dulce, iute, pt friptura ) + maioneza. Zahar Sare Tarhon Cimbru Busuioc Spaghete Spaghetele se fierb in metoda clasica. Apoi. Se amesteca intr-un castron mare 1 kg carne tocata cu 2 cepe taiate ( una mai marunt si una mai mare ) + 1 capatana de usturoi tocata marunt + 4 linguri ulei + slana tocata maximd e marunt + cimbru + tarhon + busuioc + sare + piper Se asaza pe tigaia incinsa si se amesteca din cand in cand pana cand se piseaza carnea ( are o tendinta de a se face gogoloase ) In timp ce prajeala se face la foc mediu-mare , in fostul castron folosit se amesteca ( in mod normal numai rosii dar la ce "gust" au rosiile noastre ... ) 1-2 rosii taiate cu ketchup dulce, iute samd, un varf de lingurita de mustar, 2 linguri de bulion, jumatate de lingurita de maioneza : Dupa ce prajeala NU mai e roz si au inceput sa se inegreasca firicelele de ceapa : se adauga sosul facut mai devreme : si se amesteca pana se omogenizeaza si pana scade de apa : Dupa ce a scazut se pune jumatate de litru de apa calda si se amesteca des pana scade din nou de data asta perfect omogenizat : Odata scazuta se trece intr-un castron buna de servit : Se serveste separat si fiecare isi pune cat sos doreste : ( NU exagerati cu nuantele dulci ; puteti exagera cu ustoiul NU si cu ceapa ; se poate pune - la sfarsit - si jumatate de cana de vin rosu dar trebuie sa fi cunoscator ca sa iasa bine iar eu nu le am cu vinurile ) Se serveste cu salata acra ( muraturi sau varza alba ) Pofta mare ! Link to comment
nonel Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Fratele meu ce ai cu noi. Iar trebuie sa ma duc la frigider sa vad ce mai e pe acolo. Nu mai incepi munca odata Link to comment
Cumnatu Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Maine cred ca ma duc sa vad daca au terminat de amenajat birourile. Voi posta mai rar ( mancare ) dar indeajuns de des pana va enervez sa postati si voi. Incep sa raman fara idei Link to comment
andrei_xxl Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Cumnate, mancare nu donezi? Link to comment
Cumnatu Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 (edited) Nu dar vezi ca ala care ti-a furat parola probabil ca a folosit keylogher asa ca iti cam fura toate parolele Save to disc and format C ! Iar intre timp, arzi o friptura ! Edited March 24, 2008 by Mircea Link to comment
Mircea Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 (edited) Asa. Pai numai tu Cumnate? Supa de fasole cu ciolan afumat Ingrediente: Fasole boabe, 3 morcovi, albitura, telina, o rosie potrivita, 2 cepe potrivite, o bucata de ciolan dezosat: Se spala fasolea si se pune la inmuiat de seara. Se pune la fiert in apa cu sare, si se spumeaza, dupa care se lasa sa fiarba circa 30 de minute. Ciolanul se taie cubulete mici, 2 morcovi, albitura si telina se dau pe razatoare (sau se toaca marunt cum preferati): Se scurge fasolea de prima apa, se adauga apa proaspata, se lasa sa dea in clocot si se pun circa 2/3 din ciolanul taiat, legumele rase si o ceapa tocata marunt si se lasa la fiert circa o ora. Separat, se toaca cealalta ceapa si se rade ultimul morcov (daca aveti ajutor de bucatar, aveti grija sa calculati un morcov in plus ) Ajutor de bucatar: Se incing cateva linguri de ulei, in care se pune ciolanul ramas si se rumeneste bine. Cand este rumenit, se adauga ceapa si morcovul ras si se calesc impreuna. Cand totul a devenit asa: se ia cu polonicul zeama din fiertura si se stinge totul, adaugandu-se sare si boia de ardei dulce. Se lasa totul sa scada si apoi se adauga peste fasolea ce trebuie sa fie deja fiarta si se mai fierb impreuna circa 30 minute, completandu-se cu apa calda daca scad prea mult. Se potriveste de sare, apoi se curata de pielita o rosie, se taie cubulete si se adauga impreuna cu o lingura de pasta de tomate si se fierbe pana se inmoaie rosia. Se opreste focul si se pune patrunjel proaspat tocat marunt. Pofta buna Edited March 24, 2008 by Mircea Link to comment
tolin Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Terminati cu pusul de poze, aveti mila. Link to comment
Mircea Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 No way, acum ma duc sa savurez, cred ca s-a racit suficient! Alaturi de o bucata de paine proaspata pe vatra, e o nebunie! Link to comment
Cumnatu Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 (edited) Incearca si punand 1 lingurita de smantana in ciorba ( in castron ) , eu ma inebunesc dupa combinatie, poate iti place si tie ! Deja la ora asta cred ca ai terminat de mancat asa cum am terminat si eu . La mine a fost : Cod cu cartofi si aerata de usturoi Peste ( Cod ) : taiat bine : Se prajeste pestele in malai ( am mancat asa de mult ca mi-e si greu sa scriu ) Cartofi prajiti ( aici stiti ce avei de facut ) Aerata de usturoi ( usturoi, sare, ulei, pputina apa ) se face la blender, se pun ingredinetele in el si se lasa la amestecat vre-o 30 secunde . Va iesii o spuma aerata de usturoi.Se poate orna cu verdeata : Uite si rezultatul : Pofta mare si mancati porceste, asa merita mancat pestele asta ! Edited March 24, 2008 by Cumnatu Link to comment
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now