maximus Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 ca tot vorbim de oo a mancat careva fudulii (adica oo de porc )? Link to comment
angela_b Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 eu nu am mancat, dar tu cum stii sa le gatesti? Link to comment
ileana Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 nu te trece nici un fior cand le arunci pe gratar si incep sa se stranga?! Link to comment
maximus Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 (edited) asta o sa o intreb pe maica-mea, ca parca trebuie tinu-te (dupa ce au fost curatate) cam 3-4 ore in apa + otet.. Se pune la fiert din cate stiu eu cu apa, foi de dafin, condimente, eventual se face si un sos la el(vezi ca la tocanita de pui de mai sus, insa fara smantana), in care se pune la inceput si niste otet.. 90% asa e procesul de fabricatie Si te lingi pe degete.. singura problema e cea a oo-lor dar daca ai tata medic veterinar se rezolva si asta >- Later-edit: Ileana, magar poate oi fi , dar porc in nici un caz..si nu era vorba de oo-le personale , ci de cele ale nefericitilor.. mai ales cand ai si ocazia sa participi la tot procesul de obtinere a fuduliilor.. Edited August 8, 2005 by maximus Link to comment
angela_b Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 nu cred ca facea referire la tine! Link to comment
maximus Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 si daca facea referire, oricum era acelasi lucru.. dar o ziceam mai mult in gluma.. sper ca s-o priceput lucrul asta "> Link to comment
ileana Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 Ileana, magar poate oi fi , dar porc in nici un caz..si nu era vorba de oo-le personale , ci de cele ale nefericitilor dragul meu, de porc, de magar sau de sofer oo -lele tot oua sunt.. Link to comment
maximus Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 imi place cum gandesti zoofilie ceva? (jocking!!!!!!!!!) Link to comment
ileana Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 ca sa clarificam...m-am referit pur la gramatica limbii romane... Link to comment
maximus Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 ma simt usurat in cazul asta.. hai sa trecem totusi la retete pana una alta.. ileana.. ne lasi cu ceva bun facut de tine? Link to comment
ileana Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 ce-ti doreste sufletelu' la ora asta? Link to comment
maximus Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 o perna insa daca e vorba de mancare .. surprinde-ma placut )"> si sa stii ca nu is pretios la mancare in general.. Link to comment
claz Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Offtopic: Din toate subiectele "femei vs. barbati", in orice domeniu, pana acum au castigat net femeile. Cel putin la capitolul gramatica, semantica, coerenta. Amice maximus, e mult mai simplu sa te rezumi in continuare la copy / paste carbonara, ca sansa de a posta cu erori e minima Apropos de gatit dupa ureche si de combinatii ciudate, daca te trazneste ideea de a mixa slanina afumata cu frisca si sirop de ciocolata, nu ne mai spune si noua Ontopic: Ileana, te autorizez sa postezi retetele mele Link to comment
maximus Posted August 9, 2005 Author Share Posted August 9, 2005 amice claz , de unde crezi tu ca am facut copy-paste daca nu ti-e cu banat? Ca pana acum tot ce am scris e creatie personala.. daca te referi ca ai mai vazut retetele pe un anumit forum romanesc atunci tot ce am scris e tot creatie personala , insa nu am mai avut chef sa rescriu ceea ce era scris.. Cat despre combinatii, daca te referi la friganelele alea, iti zic asa cum ziceam si unei coforumiste: incearca, si dupa aia vorbeste.. Nu stiu de ce, dar am impresia ca, voi credeti ca esenta aia de rom, zaharu si zaharul vanilat se pun in cantitati industriale, cand se pun in cantitati relativ mici.. deci inainte de a lauda sau de arunca in noroi cu altii, incercati sa ganditi putin , eventual sa si incercati.. Link to comment
claz Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 amice claz , de unde crezi tu ca am facut copy-paste daca nu ti-e cu banat? Ziceam de subiectele de stiri. Acolo sunt scrise corect. Sau trebuie sa te cred pe cuvant, ca nu stiu franceza Si gata cu offtopicul. Baga mare cu zaharu' vanilat si cu scoarta de plop data pe razatoare. Link to comment
maximus Posted August 9, 2005 Author Share Posted August 9, 2005 (edited) apropo.. stiai ca in marile restaurante (adica alea dichisite) se poarta combinatiile astea ciudate? Bine mie nu imi plac din principiu, pt ca imi place sa mananc mult, insa ma uitam la o emisiune de pe discovery despre gatit, si arata acolo un tip care facea cele mai traznite combinatii.. si cred ca ii ieseau ca aratau multumiti cei ce gustau... adica inghetata cu piper etc etc Edited August 9, 2005 by maximus Link to comment
claz Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Fie vorba intre noi... daca un bucatar celebru dintr-un restaurant celebru gateste ceva, orice-ar fi, n-o sa zica nimeni niciodata ca nu e bun. Poa' sa fie si buze de ornitorinc la gratar, ca toata lumea o sa-l aclame. Asta este snobism Dar nu e un motiv sa iei exemplu de la ei si sa-i traumatizezi papilele gustative pentru asta. Sau... poate chiar iti place? Ai auzit de placebo? Link to comment
Shenck Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 De ce nu baga si Flex niste impanaturi? Flexuuuuuuuuuuu! S'aude? Link to comment
maximus Posted August 9, 2005 Author Share Posted August 9, 2005 pai pentru asta trebuie sa comanzi nu? Si daca nu este bun ceea ce ai comandat, cate sanse sunt sa comanzi acel lucru inca o data? Trebuie sa fii tare snob ca sa faci lucrul asta.. In bucatarie , arta(stiu ca sunt cuvinte mari) nu sta neaparat pe caile batatorite ci pe nou si curajul de a experimenta.. Link to comment
Shenck Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 (edited) In bucatarie , arta(stiu ca sunt cuvinte mari) nu sta neaparat pe caile batatorite ci pe nou si curajul de a experimenta.. Suna groaznic Edited August 9, 2005 by Shenck Link to comment
panzer Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Sosurile dulci acrisoare sunt in principal apanajul bucatariilor orientale. Cei de la restaurantul acela chinezesc cu livrare la domiciliu din Bucuresti - cunoscatorii stiu si nevasta mea il stie - nu prea se pricep insa sa il faca. Asa ca nu dau nume degeaba. Personal consider mancarea mai "elaborata" cu cat exista mai multe gusturi in aceeasi farfurie: de exemplu 2 sosuri daca e posibil. Am ramas impresionat la Vama Veche (la mitocanu) de bacon-ul pe gratar cu cartofi taranesti: avea si un sos de usturoi si unul de chili! Recomandat, dar nu seara! Merge mai bine cu o tarie decat cu bere! In Germania niscava amici considerau ca nu e recomandat mai mult de o masa pe zi la restaurant! E impotriva firii, nu te mai hranesti singur ci esti hranit. E doar o opinie pe care o impartasesc. Legat de mi-am luat masina de gatit = "sotie". Sunt un pic misogin (recunosc) dar nu mi se pare corect sa munceasca ca si mine iar seara sa se apuce sa gateasca. Traiesc linistit cu pui dezosat in teflon si legume fierte/pilaf/cartofi prajiti pe care stiu sa le gatesc din facultate. Asta seara ca la pranz mananc la restaurant! Noroc insa ca ii face placere sa gateasca ceva inedit in weekend! Si ca sa fiu ontopic, retete personale nu cunosc (Sanda Marin e de baza) dar am tras si eu cu ochiul si pot sa dau cateva "tip"-uri: - porc la gratar: crestati putin carnea si introduceti cate un catel de usturoi! - porc la gratar: nu intoarceti carnea in mod repetat. O singura data pe fiecare parte. - in goana dupa atatea condimente de aiurea s-a cam uitat de condimentele noastre consacrate: boia dulce si usturata. - pomana porcului: folositi un pic de sange in combinatie cu vin la sos! (nu spuneti mesenilor ce a-ti pus daca nu vreti farfuria in cap, exceptie face Ardealul unde se practica!) Pofta mare si lasati bascalia. Link to comment
ileana Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 sa tragem concluzia ca putem amesteca ramasitele din oale si va iesi ceva delicios?! Link to comment
ticolino Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 doar sa nu fie ramasitele din oala de noapte )"> Link to comment
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now