CARABUSU Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Mai fratilor,dai voi alta treaba nu aveti? Pana mea,am fost plecat toata ziua,is terminat si cand deschid asta sa mor,nu alta De acum,de fiecare data cand cand face Mita mancare va bag si eu poze Link to comment
Tommy Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 (edited) Eu inca lucru. Cred ca nu o sa mai raspund pentru faptele mele. Edited March 24, 2008 by Tommy Link to comment
Cumnatu Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Ciocanele cu cartofi feliati si sos de smantana : Se prajesc ciocanele de pui ( cumparati cele mai MICI pe care le gasiti, cele mari sunt tari si au grasime multa ) la foc fffff mic pana se rumenesc. Se prajesc la tigaie cartofi taiati felii la foc mediu. Se face sos din 3 linguri cu farf de smantana + 1 lingurita rasa de sare amestecata bine . NU mai puneti sare pe cartofi si pe pui pt ca sosul va fi fff sarat, tocmai bun . E bun rau de tot ce iese, mai ales datorita finei atingeri de smantana : Mie imi place sa pun peste sos susul intotdeauna si sa mananc ca porcul cu degetele ( asta e buna de caterinca ) , parca sint mancarea altfel asa : Se poate servii cu lipie sau paine prajita cu usturoi ( eu n-am facut ) Pofta mare ! Link to comment
mike.omega Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 Te-ai gandit sa-ti deschizi un restaurant? Link to comment
Cumnatu Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 (edited) DA, dar n-am $ Edited March 25, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) Ciorba taraneasca ( cu de toate ) : N-am poze cu procesul ca a facut-o nevasta cand nu eram acasa ( ea e experta in ciorbe ) Necesar : -1 kg piept de porc -legume ( 3 morcovi medii, 2 teline mici, 1 ardei gras, 2 cepe mari, un pumn de mazare, un pumn de fasole verde, 5 cartofi, rosii in conserva - bulion, 1 dovlecel mic) -smantana -2 oua -verdeata ( patrunjel, leustean si marar ) -fidea -1,3 L zeama de varza ( merge si bors dar e mult mai bun cu zeama de varza ) - apa Cantitatea finala = 6 Litrii Proceduri : ( cantitatile exacte si momeutl in care se adauga la fiertura constituie secretele ce ii apartin, fiecare bucatareasa le are si nu prea le da ) 1. se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala de 8 L jumatate plina cu apa la foc mediu. 2. Se toaca toate legumele in afara de cartofi si le calesti in ulei. 3. Dupa ce s-a fiert carnea aprox 30 minute ( nu fiert de tot ) se pun legumele calite laolalta cu carnea la fiert in continuare. 4. Se lasa la fiert pana se fierb legumele 5. Se pun cartofii taiati cubulete mici si fideaua 6. Se pune o conserva de rosii in bulion si se lasa sa fiarba 7. Se pune zeama de varza 8. Se lasa sa dea in clocot si se adauga verdeata tocata si ouale batute cu putina smantana. Se lasa la racit si se obtine asa ceva : Se poate servii cu ceapa rosie sau alba, uscata sau verde / praz. In castron arata asa : dar personal recomand punerea unei jumatati de linguri de smantana in castron sa iasa asa : ( imi tremura mana de placere si nu am zoomat foarte bine Adevarat ca eu sunt MORT dupa carfoti prajiti si ciorba taraneasca dar asta de o face nevasta-mea este absolut incredibila. Am mancat 3 castroane de 0.8L si ceva din al 4-lea + 1 paine si 2 bete de praz . Pofta mare ! Edited March 26, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 (edited) Citronada aerata ( perfecta pt soarele de afara ) : Se ia o lamaie si se decojeste ( cat sa nu mai fie coaja galbena care e amara ) Se pune in blender laolalta cu 3 cuburi de gheata si 4-5 linguri mari de zahar : Se pun 2 pahare de apa rece- se poate pune si minerala : Se da prin blender aprox 20 secunde pana cand nu se mai aud bucati de nimic lovind peretii : Se serveste in spume adica aerata. Dupa ce se azeasa o sa ramana spuma de la zahar deasupra, superb : Drink up ! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx Sarmale in varza acra : Necesar : - 2 verze potrivite acre - 1,5 kg carne tocata - o ceasca de orez - 2 cepe mari - sare, piper, cimbru, marar - slanina afumata - rosii in bulion Preparare : Se pune varza la desarat in apa rece 1 noapte Se portioneaza frunzele pt sarmale Restul se toaca marunt si se stoarce Se pune pe fundul oalei un strat de varza tocata un strat de bucatele de slanina, marar tocat, cimbru si rosii. Separat se calesc cepele tocate marunt si se amesteca cu orezul ( calit si el ) Se toarn putina apa peste caleala de mai sus Se amesteca cu carnea tocata, se pune piper, cimbru, sare si marar tocat Se impaturesc sarmalele si se pune un strat de sarmale / un strat de varza tocata ( cu umplutura de slanina ) samd pana se umple oala. Deasupra, ultimul strat trebuie sa fie de varza. Se pune apa pana se acopera si se dau la fiert cu foc mic 30 minute apoi se dau intr-un clocot si se baga la cuptor la foc mediu cam 3 ore. Se servesc cu mamaliga sau paine calda ( daca nu aveti paine calda bagati painea la microunde 30 se secunde ) si ardei iute sau praz / ceapa verde. Se stropesc cu smantana. Imi cer scuze ca le-am spart inainte sa le fac poza dar trebuiau racite de urgenta ca muream de pofta. Au fost facute de nevasta-mea nu de mine, nu ma pricep la gatite decat fff putin. Pofta mare ! Edited March 30, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 (edited) Ceafa ingalbenita : Necesar : -ceafa de porc = cat va tine buzunarul - o ceapa medie - 3 catei usturoi - otet = 1 lingura - ulei de masline = 4-5 linguri - mustar = un sfert de lingurita - sare, piper, eventual alte condimente gen cimbru , tarhon samd dar NU puneti mult ! Procedura : Se taie ceafa cam de grosimea degetului gron sau de grosimea unei brichete normale si se bate PUTIN : Intr-un castron se rade pe razatoarea cea mai fina juma' de ceapa medie, se zdrobesc 3 capatani de usturoi, se pune sare si piper, se ineaca in ulei, se adauga lingura de otet si sfertul de lingurita de mustar si se amesteca: Se amesteca bine ceafa in aces "sos" : Se pune capacul la castron si se baga la frigider minim 1 ora ( de preferat vre-o 10 ore )....... astept sa treaca ora sa o pun la prajit si voi continua... Abia am mancat si mi-e si lene sa scriu, sunt ghiftuit . Asadar, se prasesc cartofii pai si se aseaza carnea pe tigaia incinsa la foc mediu : Din pacate nu pot uploada pozele si concluzia pt ca se misca ca un .. popou. Dau un restart la antena si poate merge, daca nu .. maine ! Edited April 1, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 (edited) Pe scurt. In ordine cronologica : Nunata maronie este mustarul calit cu ceapa, np, e f bun la gust. Se orneaza cu unt sau in cel mai rau caz, margarina. NU uitati sa puneti in salata de vara o atingere de marar tocat marunt ! Sa NU va speriati ca din cauza otetului carnea se albeste, se patrunde mai bine asa si e mai frageda iar daca nu exagerati cu otetul nici nu se va simtii. Pofta mare ! Edited April 1, 2008 by Cumnatu Link to comment
ileana Posted April 5, 2008 Share Posted April 5, 2008 De cand a inviat topicul asta, @cumnatu a trezit monstrul bucatar din mine. Deci azi am gatit si am pozat (scuze de calitatea poezelor, sunt facute cu telefonul) Aripioare pane, cartofi prajiti si pasta de usturoi O caserola de aripioare Se spala si se impart aripioarele Se fierb cu putina sare pana sunt aproape gata si se lasa la scurs Se dau prin ou cu faina in care am mai pus putin lapte, sare si piper alb, si apoi prin pesmet Se pun la prajit in ulei incins. Ideeal e sa le pui intr-un ceaun mare, sa le cuprinda uleiul, nu ca mine in tigaie. Am prajit cartofi dupa cum si-i i-a dorit fiecare (pai sau cubulete). Pasta de usturoi am facut-o din fulgi de cartofi, lapte, smantana si usturoi praf. Sa ne fie de bine, ca deja am mancat Uitasem! La cererea mamei am facut si o ciorba de stevie, de post. Am uitat cand am terminat-o ca-i de post si am batut un ou Pana la urma a mancat si aripioare. Pacatul meu sa fie. Nu am pozat-o decat la sfarsit, ca atunci mi-am adus aminte de topic. Link to comment
Salex Posted April 6, 2008 Share Posted April 6, 2008 Destul am salivat din cauza unora Numa' ce am revenit de la o pizza facuta in casa. Inculpata arata cam asa : Link to comment
Cumnatu Posted April 6, 2008 Share Posted April 6, 2008 Arata bine ( e pagina din gmforum care se incarca cel mai greu ) . Incearca eventual sa dai rosiile pe razatoare sa fie ffff subtiri. Link to comment
Cumnatu Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 Friptura in sos cu fasole verde in usturoi : Poze putine pt ca nu eu am facut ci sotia si am aflat ca a facut abia cand am iesit din sufragerie si era deja gata. Se ia o bucata de ceafa si se portioneaza cam cat podul palmei asa. Se caleste ceafa in tigaie cu ffff putin ulei. In alta tigaie se calesc : usturoi feliat, uleiu, bulion, rosii pisate, cimbru, tarhon, zahar, piper, sare. Peste acest sos se adauga friptura si se mai calesc putin impreuna. Se toarna apoi apa cat sa se acopere carnea si se baga la cuptor la foc mediu pana ce carnea devine frageda. Separat, se fierbe fasole verde congelata pana se patrunde. Dupa ce s-a patruns se pune fasolea fara apa intr-o tigaie si se caleste in ulei cu usturoi ( preferabil ceva untura in loc de ulei ) pisat fff mic. Asta e ! Foarte foarte bun si usor si rapid de facut : Pofta mare ! Link to comment
Cumnatu Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 (edited) Ghiveci sarac si resturi de friptura. Pt ca nu mai era indeajuns de multa friptura sa se poata manca goala m-am gandit la o garnitura si folosind ce aveam prin casa uite ce a iesit ( ffff bun si mai e si sanatoas ) : Se taie 3 cartofi medii in cubulete mici mici mici. Se toaca o palma doua de carne la fel, mica mica mica ( eu nu am avut decat cremvusti dar aia e, merg si astia ) Se toaca 1 fir de ceapa verde marunt marunt. Se toaca 1 rosie marunt marunt. Separat se taie in jumatati fasole verde congelata: si se pune la fiert : avand grija ca atunci cand se fierbe sa preluati spuma verde ce se formeaza : In paralel cu fierberea se pun cartofii la prajit in tigaie si se amesteca cu carnea deasemenea tocata marunt : Cand s-au prajit se adauga ceapa taiata si rosia : Cand NU mai sfaraie, semn ca apa din rosie s-a uscat se adauga fasolea verde cu 1 capatana de usturoi pisat dupa ce in prealabil s-a scurs in strecuratoare fasolea Se amesteca energic facand astfel legumele sa se omogenizeze si se asteapta pana nu mai iese decat fff b\putin abur . Se pune in farfurii : si se orneaza cu cascaval ras . Alaturi se pune restul de friptura : Pofta mare ! Edited April 11, 2008 by Cumnatu Link to comment
mr_ Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Cumnate, ai uitat smantana, toate retetele tale au smantana... Link to comment
Cumnatu Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 NU merge ca nu se mai simt legumele deloc dupa aia si tocmai asta e ideea, sa fie mai natur asa. Link to comment
Cumnatu Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 (edited) Piure cu iz de tochitura ( nu e tochitura completa ) Necesar : - piure ( din cartofi fierti cu margarina , sare si lapte ) - 1 ceapa foarte mica sau juma' de ceapa normala - o capatana mica de usturoi - un varf de cutit de cimbru - sare - piper - o palma de slanina - 1 kg de carne de shitele ( perfect ar fi 700g snitel + 300g piept porc ) de porc - 1 lingura de bulion - un pahar de apa Se toaca fffff marunt usturoiul + ceapa + slanina : Se taie carnea felii : si apoi cubulete : Se punea ceapa + usturoiul + slana la prajit la foc mediu : Cand ceapa a devenit maronie se adauga carnea si putin putin cimbru : Se amesteca des pana cand dispare culoarea roz a carnii de pe toate fetele. Daca aveti parte de carne proasta o sa lase o galagie de apa ( eu NU am pus inca apa la acest moment ) : Cand carnea arata asa : puneti o lingura fra varf de bulion si amestecani energic pana cand se omogenizeaza asa : Apoi adaugati un pahar cu apa calda : si la foc mare amestecati in continuu pana cand se face asa : Normati piureul sub o forma dorita : si ornati-l cu ceva verde : si asezati functie de ornamentul initial carnea cu sos : Se serveste cel mai bine cu ceva muraturi ! Pofta mare : Edited April 24, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 (edited) Salata de ceapa de vara ( buna pt dupaamiezele calduroase ) Se ia o rosie medie si neaparat tare ( nu puneti d-aia cu zeama, salata asta trebuie sa iasa tare si nu zemoasa ca aia de rosii ) Se iau 4-5 fire de ceapa verde, fire gloase sa fie. Atat rosia cat si ceapa se toaca marunt marunt. Se pune si foarte putin castravete, tot tocat marunt. Se pun 4 linguri de ulei, 1 lingura de otet si jumatate de lingurita de sare. Se puneo lingurita cu varf de salata de icre. Se amesteca energic. Toping se pune putin branza grasa rasa. Se serveste cu paine prajita sau ca si garnitura la orice prajeala. Atata timp cat urmariti indicatiile de mai sus o sa aveti o salata pe cinste diferita surprinzator de mult fata de cea de vara. Secret culinar pentru cartofi prajti crocanti dar moi : Pentru cei care prajesc in tuci : NU ii faceti la foc mare. Incalziti bine uleiul, puneti cartofii apoi dati focul cam la 30% din capacitatea maxima. Timpul de prajeala e acelasi . Trebuie sa fiti putin mai atenti pt ca la foc mare este evidentiata terminara prajirii prin disparitia de spuma pe ulei, la foc mic va fi mereu spuma. Gustul insa precum si ciudata densitate ( crocant pe afara si moale pe dinauntru ) sunt total diferite si mai bune decat varianta la foc mare. Edited May 11, 2008 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 (edited) Astazi la munca a venit un coleg si ne-a intrebat la ce sa ne cuplam sa mancam. Cum ramasesem fara idei pt ca unul vroia pizza altul shaorma, altul fornetti samd a strigat unul tare si raspicat ca stie el o supa instant foarte buna la 8 mii lei. Adica 0,8 RON. Mai mult intrigati si amuzati de pret am zis bine ma, hai sa incercam ! Omul a fost la Albinuta cred si a venit cu niste plicuri . Procedura de preparare : se piseaza interiorul intre pumni FARA a desface punga. Se desface punga si se toarna continutul intr-un castron de 3-400 ml. Se adauga uleiul si "delikatul" gasite in punga in plicuri de plastic. Se adauga 2-300 ml apa fierbinte. Se lasa la inmuiat 5 minute. Se mananca. Vreau sa va zic ca am ramas SOCAT de ce gust bun poate sa aiba chestia aia de 0,7 RON. Am mancat 3 : de pui iute, de ciuperci si de creveti. Spre deosebire de pungile de Maggy care contin DOAR praf si care costa undeva la 3,5 ROn si care trebuiesc fierte cu amestecare , acestea de mai sus pot fi facute ( asa cum am facut si noi ) la dozatorul de apa ( daca el da si apa fierbinte ) . O sa cititi aceste randuri si o sa ziceti : cum plm sa fie ceva de 7 mii lei, supa, buna ? Este INCREDIBIL DE BUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teastati si o sa imi dati dreptate. Spre deosebire de acel Maggy are si foarte multi taitei foarte buni astfel eliminand ulcerul. NU cunosc atatea cuvinte de lauda cate as vrea sa exprim despre aceasta supa la SAPTE MII LEI VECHI. Initial am gustat 4 fun dar acum cred ca un sfert din luna la munca numai d-astea mananc. ( personal mi s-au aprins niste beculete depsre comercializarea lor ca produs finit pe la 2 ROn la barci in pahare termorezistente ) Iata si produsul, se gaseste in Cora ( am luat in seara asta toate sortimentele sa le testez ) si din cate am auzit, cam peste tot : Pentru prima oara in viata nevasta-mea a mancat DOUA castroane de supa, ea de obicei neterminand unul. O sa spuneti poate : uite-l si pe sarantocul asta ce mananca. Haha, nici nu stiti cat gresiti ! M-am saturat rau d pizza ( desi aia de la presto e ffff buna si isi merita TOTI banii ) , de shaorma ( desi aia de la Ceahlau si cu aia de la Crangasi sunt fff bune ), de mancarea de la Casa si de la Margineni samd. Cand le mananci zilnic e anapoda. Evident si de "supa" asta ma voi satura dar socul este major. Si asta la un pret pe care eu unul nici nu il iau rest de la cumparaturi. Asta e de fapt socant ! Eu unul i-as da premiul anului sau ceva producatorului ! Recomand : pui iute sau pui simplu, ciuperci si creveti. Mai putin interesante : vita si rata . Edited June 20, 2008 by Cumnatu Link to comment
Salex Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Daca te-ai saturat de pizza, shaorma, de mancarea de la Casa si de la Margineni ... incearca niste taitei din astia milanezi : Fara carne, de vara, mmmmmm Link to comment
Cumnatu Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Interesant, descrierea prepararii ? Link to comment
VFX Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Este INCREDIBIL DE BUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahaha, deastea mancam acu' vre-o 10 ani pe munte...erau usor de carat si preparat...si BUUUNNNEEEE!!!!! Link to comment
Cumnatu Posted June 27, 2008 Share Posted June 27, 2008 Pui de vara umplut usor. ( adica cu putina grasime, cel de iarna contine slana afumata + kaisser + alte grasimi si arome usturoase ) Necesar : 1 pui 3 linguri ulei sare piper busuioc cimbru tarhon juma' de cana de orez 2 catei usturoi juma' de ceapa mare juma' de rosie 2 carnati semiafumati Procedura : Se taie carnatii fffffffffff mici : Se fierbe jumatate de cana de orez : Se beleste puiul si ii se taie grasimea aia plina de euri : Se pun la calit in 3 linguri de ulei orezul si carnatii la foc mic : Se adauga 2 catei de usturoi taiati mari si condimente : Se umple puiul cu amestecul format si se leaga la fund. Din lipsa de ata groasa se pot folosii capse sau ace de siguranta igienizate in prealabil : Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei, juma de pahar de apa, condimente si 2 fate de sorii : Se aseaza puiul peste zeama din cratita : Se acopera cu folie : Se la sa la cuptor la foc mare 30 minute pana se face asa : Se tine inca 20 minute la foc mare fara folie pana se face asa ( dupa caz completati cu apa din cand in cand sa nu ramana uscata cratita: Se rade branza peste pui si se mai lasa 5 minute la cuptor la foc mare : Rezultatul : Se recomanda a se manca alaturi de o salata de varza alba frecata cu sare si la care s-a adaugat ceapa + ulei + otet. Pofta mare : Link to comment
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now