Jump to content

Curatare pete cu motorina

Recommended Posts

Multi cred ca stiu dar poate totusi ii e cuiva util:

Am avut 2 probleme. O dunga neagra pe usa spate st. (cei de la intalnire au vazut-o) lasata probabil de un biciclist cu cauciucul de la ghidon si o gramada de pete mici cat o gamalie de ac provenite banui eu de la lucrarile astea de asfaltare (un smac negru). La spalare normala nici una din cele de mai sus nu s-a luat. Am incercat weekend-ul asta cu motorina (eu am avut din aia domestica de ars in sobe) si surpriza...s-a curatat totul impecabil si fara prea multa frecare (am folosit o carpa de bumbac). E adevarat ca am muncit dupa o gramada sa degresez suprafetele de motorina dar a meritat.

Mama ce enervante sunt bilutele alea de smac negru. Interesanta strategia cu motorina. Mie mi s-a zis ca ar iesi si cu polish, dar nu am incercat inca. Probabil soon, voi afla, ca doresc sa investesc in asa ceva.

Avand in vedere ca weekendul asta am spalat masina si pe deasupra (ajunsese rau de tot pe acoperis) am gasit inclusiv acolo pete de smac negru, ce-i drept doar vreo 2-3, dovada ca se asfalteaza peste tot.

Eu am scapat de rahatzelele alea negre de asfalt la spalatorie, aveau baietii o solutie ca un sampon si au trecut cu o cirpa uda cu solutie din-aia peste pete si s-au luat fara frecat... 10.000 leusori...

Iti dai seama ca nu au vrut carcotashii sa spuna oricat am incercat sa-i trag de limba... dintr-o sticla de 1 l aia rezolva sute de masini... la mine au turnat pe carpa cateva picaturi si a ramas curat ca lacrima, cum l-a facut mamitzika lui...

Spalatoria este situata pe Mihai Bravu cand iesi din Pasajul Obor (dinspre Stefan spre Iancului) pe partea stinga la 20 de metri de iesirea din pasaj si este NON-STOP!!!

Am incercat si eu sa dau jos pata de la manerul de bicicleta intr-o spalatorie...au adus bajetii o zeama minune si s-au apucat de frecat- si dai si dai vreo 10 min. Un efect parca se vedea...se mai subtiase dunga dar...munceau pana seara sa o dea pe toata jos...asa ca am renuntat.

dar sa inteleg ca polishu' le rezolva? Ca daca tot investesc saptamana asta...

Indiscutabil! Irefutabil cum zic baietii :) numai ca e mult mai scump polishul decat cele 10 k cu care iti scot baietii petele de asfalt

iuzare, bitumul ala para-asfaltic..[wow, asta a fost conceptzie de om obosit.. :D ] se dizolva cu orice, shi cu thinner de vopsea, dar urma de ghidon sau de tampon de dacie [asha cum e in cazul meu] iese mult mai greu...

e drept k pana acuma nu am dat cu solutzie de doi ani incoace, dar dara aia nu s'a diminuat nici dupa doi ani de spalari...

iuzare, bitumul ala para-asfaltic..[wow, asta a fost conceptzie de om obosit.. :D ]  se dizolva cu orice, shi cu thinner de vopsea, dar urma de ghidon sau de tampon de dacie [asha cum e in cazul meu] iese mult mai greu...

e drept k pana acuma nu am dat cu solutzie de doi ani incoace, dar dara aia nu s'a diminuat nici dupa doi ani de spalari...

:P incearca si daca nu esti multumit dau o bere...

daca-i doar ceva superficial, faca sa fie zgariata tabla merge, da! Am dat eu, si nu s-a intamplat nimik! nu ma refer la zgarieturile care au luat deja , in cel mai fericit caz, vlacul de pe vopsea!

• 5 weeks later...

Eu am avut o ditamai dunga alba de la un dobitoc in parcare.

Am dat cu o cirpa cu benzina (benzina ordianra de la Petrom) si vreau sa va spun ca s-a luat fara probleme.

Trebuie sa dai usor, usor, cu rabdare si se ia cite un pic cite un pic.

Schimbi bucata de cirpa la fiecare 5-10 frecari ca sa fie curata si sa nu se intinga ce ai luat deja pe ea.

La smoala nu am incercat.

Bafta

• 1 month later...

merge foarte bine cu polish. Dar atentie, foloseste un polish pentru luciu daca urma este superficiala. Chiar daca este mai subtire si elimina urma mai greu nu se zgarie locul unde se freaca. I-ti mai pot recomanda ceriurea masinii, ca dupa asta cam toate petele si urmele se iau mai usor.