Jump to content

Ce Grupa Sangvina Aveti ?

Alezz

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

la varsta de 14 anisori cand m-a intzepat asistenta in degetutz cu un ac, mi-a spus ca este pt grupa sangvina, si dupa vreo 3 min am fost "fericitul" posesor al grupei O1, asta e... rh-ul nu-l stiu... :-W

la varsta de 14 anisori cand m-a intzepat asistenta in degetutz cu un ac,

Sigur baga doar in deget acu' ? :uff: Ca mie mi-era ca-mi baga in vreo vena :uff: Ca daca-i p-asa ma duc si eu sa-mi fac analizele ca sa-mi aflu RH-ul, ca de grupa sunt aproape sigur si nu se stie cand are cineva de mine.

• 11 months later...

Faza cu RH-ul din cate stiu eu e importanta pentru sarcina, adica fatul poate avea alt RH decat mama, si e de rau. Deci conteaza la sexul frumos. La masculi nu e important. :D

BIII, nici tantarii nu ma pisca.

Ah ce-mi place de voi, fratilor de sange!

B3, dar trebuie sa o mai fac o data pentru ca nu mai stiu sigur :D

B3...cica e grupa de betivi! :drinkers:

eu am b3 :banana:

B III, Rh pozitiv. Donator de 6 ani.

B III Rh pozitiv, inafara de analize si tantari nu am mai donat, dar as face-o...

BIII, Rh -; mai are cineva :-?

Confirm :D

Nu, dar nu ai frati, nu-i asa? Intreab-o pe mama ta ce inseamna asta.

Ce vreau sa spun cu asta? Eu nimic, dar se pare ca ai avut noroc. Cauta pe net factorul Rhesus.

FACTOR RHESUS

Grup de -> antigeni la suprafata globulelor rosii umane, care caracterizeaza sistemul de grupe sanguine rhesus. Majoritatea indivizilor au factorul rhesus predominant pozitiv (Rh+), insa cei lipsiti de acest factor, (Rh–), produc -> anticorpi cand intra in contact cu acesta. Denumirea vine de la maimutele rhesus, in sangele carora a fost descoperit pentru prima data factorul rhesus.

26-07-2006

Relatia cu omul

Primatele au jucat un rol impotant in cercetarile stiintifice care stau la baza medicinii moderne.Maimutele rhesus si oamenii au in comun o caracteristica a sangelui numita factorul rhesus.Cand o mama umana cu sange rhesus negativ are un copil de la un tata cu sange rhesus pozitiv,atunci cel de-al doilea copil,sau cpoiii ulteriori,pot,in cazuri extreme,sa se nasca morti.Aceasta se intampla datorita faptului ca anticorpii din sangele mamei ataca globulele rosii din sangele copilui,daca acesta a mostenit grupa sngvina rhesus pozitiva a tatalui sau. Daca acest fapt se descopera in timpul sarcinii,viata bebelusului poate fi salvata prin administrarea unei imunoglobulinederivate din sangele maimutelor rhesus. Efectul este de a impiedica formarea anticorpilor in sangele mamei.

Faza cu RH-ul din cate stiu eu e importanta pentru sarcina, adica fatul poate avea alt RH decat mama, si e de rau. Deci conteaza la sexul frumos. La masculi nu e important. :D

Cum nu e important? Nu e copilul amandorora? :o

Problemele apar numai cand mama are Rh negativ si copilul pozitiv. Daca si copilul are tot negativ, nu sunt probleme.

Tratament: Daca primul copil are Rh pozitiv si mama Rh negativ, se administreaza dupa nastere un vaccin protector denumit anti-D. Acesta previne aproape intotdeauna problemele ce ar putea sa apara in cursul sarcinilor urmatoare.

Concluzie: Zmeul ar fi putut avea frati, dar nu era risc 0.