ticodriver Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Dupa ce asta primavara am curatat radiatorul ticozaurului, ieri desfac busonul sa vad care mai e treaba pe acolo si vad ca tot lichidul de racire era plin de ceva ca un namol, un pic aspru, de culoare bej. Are idee cineva ce e chestia aia? Se poate sa-mi fi fiert granitura de chiulasa? Mentionez ca motorul nu are scurgeri de ulei si merge perfect. Link to comment
laurentziu83 Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 S-ar putea sa fi fost prost antigelul. La matiz am avut aceeasi culoare verde a lui pana cand am dat-o la 50000 de km iar la un prieten la Solenza am vazut ca il avea maroniu dupa nici 15000 de km. Stiu din auzite ca antigelul cand isi pierde culoarea verde isi pierde si proprietatile anticorozive, asa ca e mai bine sa-l schimbi. Link to comment
ticodriver Posted August 22, 2005 Author Share Posted August 22, 2005 Asta e roz (Petrom) si culoarea lui e OK. NUma ca plutesc p-acolo mizeriile astea maro si se depun pe elementii radiatorului ca un clei, namol, nu stiu cum sa ii zic. Aveam d-astia si inainte de curatare, da atunci nu curatasem niciodata radiatoru :"> Link to comment
tolin Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 (edited) Nu-i prost antigelul, asta ramane din amestec dupa cel putin 2 ani de utilizare. Important este ca malul asta nu se depune. Cand ai ocazia spala radiatorul, vasul de expansiune si schimba lichidul. Pune antigel gata preparat, de producator. E sigur. Te costa de 2x mai mult, dar cei 25 lei in plus sunt pentru linistea ta. Lichid de racire Daewoo este foarte bun si garantat la -35'C. Edited August 22, 2005 by tolin_afc Link to comment
ticodriver Posted August 22, 2005 Author Share Posted August 22, 2005 Culmea e ca spalasem tot asta primavara din aceeasi cauza - bine, si din cauza ca se incalzea ca toti dracii - acu nu se mai incalzeste da nu-mi place mie chestia aia. Am pus niste otet in lichid sa se curete ce mai e pe acolo si dupa 2 saptamani spal tot si schimb lichidul. Link to comment
tribunul Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 E cred ca este antigelul, calitatea lui este mai mica. Stii cum e ori iei mai ieftin si-l schimbi mai des ori iei mai scump si-l schimbi la fel de des Link to comment
Recommended Posts