Alezz Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Daca tinem cont de precipitatiile din aceasta vara ca,cantitate si le transformam in zapada iese cam nasoala fratilor. Parerea mea e ca o sa avem parte iarna aceasta de toata zapada care ne-a lipsit 4 ani dea randul. Acum,pe langa faptul ca am pus o intrebare foarte capabila,pe langa raspuns asi dori de la dumneavoastra modele si marci de cauciucuri de iarna(daca ati putea pune si un raport pret-calitate)pe care le-ati avut pe masina si ati fost multumiti de ele. Eu unul am fost foarte placut impresionat de Firestone FW 900 de pe Dacie cauciucurile de iarna cu care nu am ramas niciodata inpotmolit in zapada . Voi ce recomandati? Link to comment
VAXXi Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Zapada nu e o problema. De gheata insa, nu te scapa decat lanturile. Link to comment
VIPER Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Eu am mers iarna trecuta numai cu lanturi. Buba nasoala era ca pe bulevarde era deja asfalt curat dar pe stradute pe unde lucram si pe langa casa era gheata cat China... Si uite asa am mers cu lanturile pe asfalt... Pana le-am rupt... Dar, intr-adevar, au fost zone din care numai lanturile m-au scos! E insa neplacut sa le tot scoti si tot pui... Iarna asta cred ca o sa pun pe fata gume de iarna, doar daca nu-mi gaseste Soran o chestie ca asta din poza pentru jante de aliaj: Link to comment
dadyDei Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Eu unul merg numai pe ideea de anvelope cu profil de zapada deoarece, mi se pare incomod sa stau sa montez lanturile dimineata si sa le dau jos seara(in fata blocului).As putea obtine preturi preferentiale la anvelope Wredestein(inclusiv de iarna) pentru membrii DaewooClub!Ce ziceti?Daca doriti detalii va pot da preturi pe PM. Link to comment
Zetics Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Pe tico nu am avut niciodata de iarna, doar kumho alea originale si s-au descurcat excelent. In schimb la Accent o sa pun fara discutie iarna pe toate 4. Am prins asta primavara zapada aia nasoala cind s-a anulat nu stiu ce meci in ghencea, si nu mi-a placut absolut deloc cum s-a comportat, desi (evident) cauciucurile sint noi. Numai ca par a fi de vara...si s-au comportat ca atare. Link to comment
dadyDei Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Pe tico nu am avut niciodata de iarna. <{POST_SNAPBACK}> Pe Tico am avut eu anvelope Debica(135/80R12) si vreau sa-ti spun ca sau comportat excelent!Calitate-pret mi s-au parut OK. Link to comment
VIPER Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Well, vreau si eu PM cu 205/55R16 de iarna... Link to comment
Satori Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Vreau si eu Vredstein! Design by Giugiaro 185/60/R14 ... ar merge si mai subtiri Link to comment
Mike1 Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Eu chiar si acum am pe masina cauciucuri de iarna Eurotech Snowolf pe care le folosesc in orice anotimp(cei drept eu fac cel mult 10k pe an).Ca aderenta sunt foarte bune iarna, iar vara in limite normale pt un profil de iarna. De remarcat este faptul ca sunt cu mult mai silentioase decat vechile Montana > . Link to comment
aztec Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 de ceva pe R12 pt tico vreau sa aflu si eu un prex aproximativ.. pot sa fie si 155R12 Link to comment
marr Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Pe Dacie am avut (in ultimii doi ani) cauciucuri Debica - in primul an Debica Navigator (all season) si iarna trecuta am pus pe fata tot Debica dar de iarna (nu stiu modelul). S-au comportat excelent si nu am avut probleme de aderenta (exceptand o singura data dar atunci era "sticla" pe drum ). Mie mi se par Ok si sunt perfect de acord cu @dadyDei in aceasta privinta. In mod cert o sa-mi pun cauciucuri de iarna cand vine momentul, dar inca nu stiu marca/modelul - depinde ce gasesc la momentul respectiv. Dat fiind faptul ca majoritatea drumurilor le fac in oras si/sau pe drumuri nationale (in general curatate), lanturile mi se par cam incomode - sa nu spun inutile. Link to comment
steph Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 vreau si eu ceva de iarna matador pt. matiz ... se pot pune pe jantele mele caucioace un pic mai late sau tre sa schimb janta ? daca trebuie ma multumesc cu marimea standard. si tot de iarna pt. cielo. iar nu stiu dimensiunile Link to comment
alx Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 @steph: Anvelopele de iarna, deobicei, se pun mai inguste decat originalele deoarece e preferabil sa ai profile mai inguste pe zapada. Dar cum pe 145 nu cred ca gasesti de iarna, poti sa iei si 155. Link to comment
steph Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 d c e preferabil sa fie mai inguste ? o explicatie logica sa nu mor prost Link to comment
VIPER Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Da io ce sa iau de la 205/55R16? @steph: stai sa vezi la raliu ce roti de bicicleta au la traseele de iarna! Link to comment
steph Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 viper> pei aia au caucioace cu tinte si alte nebuneli. noi vb. de caucioace de strada si ma gandesc ca in orice conditii cu cat suprafata de contact e mai mare cu atat aderenta e sporita. Link to comment
VIPER Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Si totusi un Tico iarna e aur pe zapada, iar Espero e dezastru. Nu generic ci in aceleasi conditii. Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 fftopic: Suntem offtopic dar cred ca trebuie lamurit. Asa e: la raliu cauciucurile de iarna sunt inguste dar sunt pline de tinte iar stilul de pilotaj e si el diferit. Rotile se invart mult mai repede decat masina, practic patineaza non stop iar motivul pentru care sunt inguste este pentru ca asa sapa mai repede in aderentei. Si oricum masina aia merge majoritatea timpului inspre lateral nu inspre inainte. Nu poti compara. Asta iarna am avut ocazia sa merg cu Espero (185 de mm) si cu Matizul (155mm) pe acelasi drum la 1 minut distanta (mutam masinile in fata blocului) si vreau sa spun ca acolo unde cu Esperoul (mult mai masiv) am mers relativ normal cu Matizul am avut de inca vreo 5 vecini care sa impinga. Link to comment
Alezz Posted August 27, 2005 Author Share Posted August 27, 2005 Din cate stiu eu la masinile de zi cu zi iarna se mai scade in presiunea din cauciucuri pentru a mai mari din suprafata de rulare si a imprastia din greutatea masinii pe o suprafata mai mare...ce vreau sa zic e ca ai sanse mult mai mari sa ramai in zapada cu un Cielo care are 2,2 atm in cauciucuri decat cu unul care are 1,8. Link to comment
XXL Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Eu am avut pe Dacie iarna trecuta 4 anvelope luate din Praktiker Voluntari, 850.000 bucata, profil unidirectional, 48 luni garantie, resapate integral(scrie in certificatul de garantie). Au fost super bune, am fost si pe la munte cu ele, nici o problema. Parerea mea e ca nu merita pentru 3 luni de iarna cine stie ce minuni de cauciucuri, la 2.000.000 bucata. Respectivul caruia i-am vandut masina acum 5 luni inca le are montate pe masina, nici nu se cunoaste ca a mers cu ele(si a mers in jur de 8.000 km). Parerea mea! Link to comment
steph Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 in concluzie ... iarna sunt bune cauciucuri mai late sau nu ? Link to comment
ovi_jer Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Daca e vorba de zapada exclusiv sant mai bune cele inguste.Pentru drumuri cu zapada + gheata cele normale specificate de constructor sant suficiente dar sa fie umflate la presiunea care trebuie si masurata cu un manometru bun nu unul din benzinarii sau vulcanizarile de la coltul strazii. Cat priveste preagatirea de iarna consider ca nu sant necesare decit cauciucurile pe fata de iarna si lanturile pentru orice eventualitate in portbagaj. Link to comment
laurentziu83 Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 (edited) Unii recomandau ca toate sa fie de iarna, nu numai cele de pe fata. Cum e mai bine? Eu am pe 14". Sa vezi cat o sa ma coste. Bridgestone-urile mele n-au mai deloc desen transversal, pana si montana sunt mai bune. Edited August 28, 2005 by laurentziu83 Link to comment
ovi_jer Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 E suficient cu cauciucuri de iarna pe puntea motrica. Link to comment
Recommended Posts