aztec Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 nici puntea spate(in cazul meu) nu este de neglijat, ca in viraje ai sansa sa traga fata bine, dar spatele sa nu mai fie al tau... am patit asta. daca ai cauciucuri bune, pe spate, merita de iarna numai fata, dar daca uzura lor e mai mare de 40% , e bine ca schimbarea sa fie pe toate cele 4 roti. si obligatoriu aceasi marca-tip pe o punte Link to comment
Leutzu Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Eu, prefer anvelope de iarna sau cele cu profil mixt, pe masina am cele din urma, am cam 20.000 km cu ele si inca mai tin. Oricum in curand o sa le schimb pentru ca dupa numai 2 ani deja prezinta semne de imbatranire a cauciucului. Am debica. Link to comment
steph Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 eu la dacie am avut matador pe fata de iarna ( cu care am mers si 2 veri si inca le are actualu proprietar, si au carne ca noi aproape. au fost cauciucuri minune. pe spate aveam sava cred ca semi, si masina s-a comportat bine. tinand cont ca pe matiz cauciucurile au doar 3 luni cred ca o sa pun de iarna doar pe fata Link to comment
SYL Posted September 10, 2005 Share Posted September 10, 2005 Referitor la anvelopele de iarna multi cred ca sunt bune doar pe zapada, polei, etc, Dar ele sunt indicate pe orice tip de carosabil (chiar si uscat) daca temperatura exterioara e mai mica de plus 7 grade. Deci teoretic gumele de iarna sunt utile cam 5 luni pe an. Lanturile sunt utile in zapada afanata, gheata (si atunci se circula cu viteza mica, 40-50 kn/h maxim), dar pe zapda batataorita sunt mai indicate gumele de iarna, pt ca lanturile afecteaza suspensiile , transmisia, etc. Link to comment
alx Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Eu am pe 14". Sa vezi cat o sa ma coste. Bridgestone-urile mele n-au mai deloc desen transversal, pana si montana sunt mai bune. Stai sa vezi cat sunt alea pe 15 (eu)... Sau alea pe 16(viper)... Link to comment
Tommy Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 lanturile se folosesc doar pe distanta mica, sa iesi din rahat, nu sa mergi toata iarna cu ele, oricum la peste 20cm nu mai iesi nici cu lanturi (la masini obisnuite, nu tot-teren sau altceva) Link to comment
body Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 (edited) Eu niciodata nu am schimbat cauciucurile iarna/vara. Eu prefer sa iau all weather si sa le schimb mai des pe astea . Referitor la pregatirile de iarna la Cielo aveam lanturi si o lopata din aia lata de zapada ( demontabila) in masina. Un pic offtopic !Nu stiu cum e la zapada dar pe nisip masinile care circulau numai in desert ( 4x4) aveau cauciucuri mai inguste si NUMAI CU PROFILE PE DIAMETRUL ROTILOR!!! Edited September 12, 2005 by body Link to comment
VIPER Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Am intrat si iesit cu Espero in zapada pana peste prag. A, cu lanturi Pe gheata la fel, o feerie. Apropos, donez pereche lanturi foarte putin folosita (am avut 2 perechi la Ascona ca aveam tractiune spate...). Sunt scarita (nu mai aveau romb...), le cheama Nevada si merg pe multe tipuri de gume pe 14, 15, 16. SUnt cam ruginite ele da-si fac sigur treaba. Link to comment
ileana Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 merg si pe matizel?! Link to comment
john Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Pai Matizelul are anvelope de 13" standard, deci nu cred ca merg. Link to comment
Florinut Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Eu am montat iarna trecuta anvelope de iarna Kormoran 185/65/14, la oferta 1.200.000 lei buc, inclusiv montajul. Am pus numai pe fata intai si la primul viraj mai in forta pe zapada, am avut o experienta uluitoare: fata a urmat fain traiectoria volanului, dar puntea spate nu ma intrebati pe unde era ca nici eu nu mai tin minte. Drept care m-am dus si am mai cumparat inca o percehe pt. spate si m-am infipt din nou in acelasi viraj, cu aceeasi viteza, rezultatul: cel scontat, masina s-a comportat exemplar. Le-am schimbat prin primavara, dupa ce a crescut temperatura exterioara peste 7 grade. Link to comment
Maniaku Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Acuma sa ma contrazica careva dar eu stiam ca, Kormoran=Montana sau nu?? Link to comment
Florinut Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Te contrazic eu. De fapt nu vreau sa te contrazic, ci doar sa-ti relatez niste fapte. Anvelopele originale cu care a venit Nubira mea erau Montana. Dupa 14.000km le-am vandut pe toate 5 cu 500.000 lei, intrucat zgomotul la rulare era infernal, iar de echilibrat degeaba le echilibram, pt. ca dupa cca 1.000 km se dezechilibrau din nou. Culmea era insa ca profilul arata ca nou. Am cumparat in locul lor Kormoran de vara, cu talonul ceva mai moale, dar mult mai silentioase si mai confortabile. Apoi nenorocirile de Montana se fabrica la Romanica, iar Kormoranele nu! Link to comment
SYL Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Acuma sa ma contrazica careva dar eu stiam ca, Kormoran=Montana sau nu?? <{POST_SNAPBACK}> Atat Kormoran , cat si Montana sunt apartin de Michelin, deci cam asta ar fi asemanrea intre ele...A, si inca ceva, Kormoranurile cu care vin echipate Loganurile au acelasi aspect ca Montanele care echipau in trecut Loganurile, acum nu stiu daca si calitatea e aceeasi. Link to comment
body Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 (edited) Eu la Cielo am avut pe fata BF Goodrich all weather - excelente asta iarna , iar pe spate Debica (nu mai stiu tipul)! Edited September 13, 2005 by body Link to comment
SYL Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Pai din cate stiu eu la Debica au: Frigo de iarna, Navigator allseaseon... Link to comment
vio.p Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 si cu cauciucuri de iarna poti sa ai porbleme iarna, deci lanturile te scapa de griji Link to comment
Tommy Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 (edited) maestre, si cu lanturi poti avea probleme cauciucurile sunt pentru ceva, lanturile pentru altceva cel mai bine e sa ai si una si alta te griji te scapa numai doamna aia imbracata elegant in negru Edited January 7, 2006 by Tommy Link to comment
Bel_Ze-but Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Desi din celelalte topicuri rezulta un interes crescut, la voturi e cam putina "miscare"... Cu lanturi n-am mers, asa ca nu pot face o comparatie. In schimb intre cauciucuri de iarna si celelalte (inclusiv allseason) este o mare deosebire. La Dacie am avut Pneus (resapate made in Italy). M-au tinut vreo 20 000 de km (cele pe care le-am folosit si vara), respectiv 30.000 ( cele puse doar iarna). Ieftine, dar n-am ramas impotmolit never. La Cielo am luat 2 Eskimo (pt. spate) si caut ceva mai bun pentru fata. Link to comment
Moshu Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 @Tommy> exact. Mai copii, dar amandoua au rolul lor si nu prea se suplinesc. Deci trebuia sa putem vota gume de iarna si lanturi cand e nevoie. O pereche de lanturi in portbagaj nu strica, va spun din experienta. Cauciucuri de iarna neaparat, dar is a dracului de scumpe... Adevarat ca topicul e vechi, dar il mai activam din iarna-n iarna Link to comment
EM!L Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Prefer cauciucurile de iarna lanturilor.IN cazul in care te deplasezi pe suprafata acoperita de gheata in afara de lanturi nu prea te scoate altceva din belea.Recomandare producatorilor de anvelope cum ca atunci cand temperatura exterioara ajunge in jurul valorii de 5 grade e indcat sa folosim gume de iarna este total justificata.La mine chiar se simte diferenta la stabilitate si aderenta cand sunt cu gume de iarna. Link to comment
Tommy Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 E vorba de 7 grade nu 5. Mai baga si tu spatii dupa semne de punctuatie. Si intre noi fie vorba, mai citeste si ce se scrie, nu e musai sa repeti pe toate subiectele lucruri ce s-au tot spus. Link to comment
Recommended Posts