Senna Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 (edited) Electro-Magnetic Pulse. "A broadband, high-intensity, short-duration burst of electromagnetic energy." <{POST_SNAPBACK}> Orice device cu placa de componente are bucle in cablaj, ceea ce inseamna ca la un camp magnetic variabil se induc curenti in aceste bucle, si se pot arde semiconductorii, incepand cu mosfet-uri (daca exista). Imi amintesc ca pe vremea lui Ceausescu se testa un sistem electronic ABS pe un camion, placa montajului era "in aer"; camionul rula langa un tramvai care a facut arc electric mare, s-a prajit placa testata si camionul a ramas fara frane si intrat in tramvai Ca solutie de ameliorare a acestui risc se poate inveli placa cu o carcasa din material metalic feromagnetic, legata la masa. Edited August 30, 2005 by Senna Link to comment
ticolino Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 mda, probabil alarmele "meseriase" sunt ecranate Link to comment
Senna Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Chiar si cu ecran tot se prajesc, nu exista ecranare perfecta... Link to comment
vio.p Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 dar matizu...? e mai rezistent in fata hotului? sau precum peugeot 206? Link to comment
mr_ Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 (edited) Eu inainte de Nubira am avut doua rable: Moskwich 1500 si Seat Ibiza. Amandoua, super-simplu de spart. Moskwichul mi l-am "spart" singur de cateva ori, iar Ibiza a fost sparta de doua ori inainte de a o cumpara eu. Una din metodele de a evita sa-mi fie furate complet era sa-mi scot fisa centrala de la aprindere si s-o iau cu mine daca lasi masina in zone dubioase. Nu e infailibila, insa castigi niste secunde pretioase si poate reusesti sa cobori cele 10 etaje pana se prinde hotul care-i problema, daca ai si alarma Iar daca n-ai, poate cu ultraspecializarea din zilele noastre omul e profesionist doar la furat, nu si la reparat In principiu, componentele electronice ar trebui sa fie ecranate pentru a evita problemele cand treci pe langa transformatoare, cand e furtuna, cand folosesti mobilul etc. In Franta au fost niste scandaluri cu electronica care a luat-o razna si toti constructorii sustin ca ei ecraneaza componentele electronice si le si verifica, Reno (fiind cel mai sifonat in urma scandalului) a invitat si jurnalistii in laboratorul unde testeaza masinile la radiatia electromagnetica, nefiind prea amuzant daca ti se blocheaza regulatorul de viteza cand fulgera sau ramai fara frane cand treci pe langa un transformator. Imi imaginez ca si alarma e ecranata. Chiar daca poate nu rezista la armele secrete ale americanilor, poate rezista unor dispozitive artizanale si portabile. Oricum, probabil daewoo-urile nu sunt oricum tinta unor spargatori super-profesionisti. DAca vine unul cu un EMP de la Nasa mai bine fura BMW-ul sau Jaguarul de alaturi decat rabla mea. Edited January 16, 2006 by mr_ Link to comment
alx Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Matiz si tico le deschizi cu o simpla sarma... Link to comment
EM!L Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Subscriu "CASCO e cea mai eficienta alarma" Totusi mi se pare umpic dubios in 2 secunde...dar dupa patania cu al meu Cielo,ocazie cu care am vazut ca nu mi-a luat mai mult de 10 secunde sa o deschid cu rigla(necunoscator fiind),inclin sa dau dreptate. S"> Link to comment
SMS Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Matiz si tico le deschizi cu o simpla sarma... La varianta de Matiz cu antena merge si cu antena. Link to comment
Mircea Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Hai mai dati-le idei! Codurile la casetofoane nu le postati pe site? Link to comment
SMS Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Matizul a aparut acum ceva ani buni. Ca eu am vazut zilele trecute pe unul cum si-a deschis usa - a fost o intamplare. Chestiile astea se stiu demult... si destul de bine. Se fura si masini de zeci de mii de euro cu 15 mii de coduri se decuritate... asa ca antena de matiz nu cred ca e chiar asa o mare noutate... Link to comment
Recommended Posts