Jump to content

Buzzer Pt Faruri Pt Matiz

Recommended Posts

• 1 month later...
Noroc cu ideea lui Mengelaus, am legat primul fir la ILL casetofon si al doilea fir in slotul gol din cutia de sigurante unde ar trebui sa fie siguranta de airbag. Merge perfect si sunt foarte multumit pentru ca am realizat acest montaj tinand cont ca eu sunt ZERO la electronica, electrica si tot ce tine de curent.

Am montat si eu un buzzler simplu cu 2 fire pe un Matiz al unui coleg de serviciu si merge foarte bine. Toata afacerea a costa 6 lei.

Edited by Laurycã

Am luat si eu azi buzzerul din poza din targul auto Vitan cu 10 lei.

La instructiuni scrie ca se leaga firul rosu "+" la firul de la "pozitie" si firul albastru "-" la contactul din portiera. Ma scrie ca daca masina e prevazuta cu alarma, pentru o functionare corecta a avertizorului, sa va interpune o dioda redresoare intre "+" de la avertizor si firul ce duce la pozitie, sensul diodei fiind de la "pozitie" catre "+" de la avertizor (capatul barat al diodei fiind apropiat de "+" avertizorului.

Banuiesc ca buzzerul trebuie amplasat prin zona casetei cu sigurante de sub bord de la sofer. Mai departe va cer ajutorul.

Intrebari:

1. Unde anume ma leg la contactul de la portiera?

2. Unde anume ma leg la firul de la pozitie si cum dau de el in zecile de fire de pe sub bord?

3. A mai montat cineva genul asta de buzzer si chiar e nevoie de dioda aia?

Multumesc.

post-5090-1241886383_thumb.jpg

Am montat asa ceva pe matizul tatalui meu.Am legat firul rosu la siguranta de la unul din faruri ,cred ca la cea de pozitie iar cel albastru l-am prelungit pana la contactul usii din stanga.Suna cand sunt aprinse farurile si se deschide portiera.

Edited by danutza

Ptr d-nul Abram Burel:

Am si eu un buzer cumparat de la dvoastra, pt Matiz, parca de acum un an, ne-am intalnit in Cta impreuna cu "free_spirit", si nu am reusit inca sa il montez. I-mi puteti spune cum trebuie sa fac legaturile la cele trei terminale ale montajului? Atasez foto cu montajul.

Multumesc anticipat.

post-22649-1242068844_thumb.jpg

• 2 months later...

Julius am avut si eu acel buzzer pe batranica dar ma enerva la culmea X( asa ca am cautat ceva mai frumos.Am Gasit un buzzer pentru marsalier pe care l-am modificat sa se auda mai incet,este genul de sunet beeep...beeep deci deloc deranjabil.L-am montat sa functioneza ca la nubira adica sa urle in momentul in care am cheia in contact pe prima treapta(la nubira urla cand e cheia in contact dar la Sierra nu aveam cum sa fac asa legaturile),nu am vrut sa-mi urle cand am usa deshisa si nu am cheile in contact,obisnuiesc sa bibilesc masina des si ar fi insemna sa urle defiecare data cand am usa deschisa

Eu am folosit buzzerul sa ma avertizeze daca am farurile aprinse si usile deschise montand + de la pozitie si cel de la microintrerupatorul usii cu cate-o dioda

Edited by catalin_gym
  • 6 months later...

Salut,

Nu s-a mai vorbit demult pe topicul asta, sper sa ma mai poata ajuta careva si pe mine...

Am un buzzer cu 2 fire, si am o problema, in sensul ca nu pot lua nicicum 12 V de la pozitii/faza scurta. As lua direct de pe siguranta de la motor, dar pe unde sa duc firul pana in bord ? Cine ma poate ajuta cu un sfat ? Mai este o alta cale direct din bord sa pot lua 12V pentru pozitii/faza scurta ?

Am desfacut si plasticul de la volan sa ajung la blocul de lumini, am masurat fiecare fir fata de masa si nimic. cand pun comutatorul pe pozitii nu imi indica nimic pe aparatul de masura, desi pozitia la faruri functioneaza.

Orice sfat e bine venit.

Multumesc.

La ce masina? La Dacie?La firul alb din mufa aceea mare care este pe cablajul ce duce la blocul de lumini.La matiz pe firul de la iluminare casetofon (daca bine retin este gri dar nu sunt sigur).Daca vrei sa iei direct de pe siguranat din compartimetul motor este o gaura sub bord in partea stanga pe unde trec cablajele electrice din masina in compartimentul motor.

Edited by danutza

La ce masina? La Dacie?La firul alb din mufa aceea mare care este pe cablajul ce duce la blocul de lumini.La matiz pe firul de la iluminare casetofon (daca bine retin este gri dar nu sunt sigur).Daca vrei sa iei direct de pe siguranat din compartimetul motor este o gaura sub bord in partea stanga pe unde trec cablajele electrice din masina in compartimentul motor.

Nu, nu. Am vazut ca in profil erau datele de la Dacia. Masina veche. Acum am un Matiz din 2005. Despre matiz vorbeam.

Multumesc pentru sfat. Sper sa pot sa mai trag un fir. Sincer am verificat cu lanterna, nicio lumina (de la capatul tunelului :) ) n-am vazut. Ma duc acum sa verific cat mai e timp frumos.

Multumesc celor care au incercat sa ma ajute. Am reusit pana la urma, am gasit trecerea de care vorbea danutza, am dat o gaura prin cauciucul care inconjoara manunchiul de fire si am tras fir direct de la siguranta din compartimentul motor. Celalalt fir l-am legat la contactul din portiera. In fine, merge.

Numai bine,

• 2 months later...

Am facut o disectie modulului si pentru cine vrea ii dau semnificatia terminatiilor: TK-usi dechise- ;58 lumini aprinse+ ;15 contact pus+ ;L bec centura+ ;31 masa- ;G contact centura.Polaritatile le-am pus pentru fiecare terminal.85 nu este legat.

• 1 month later...

Dar ca sa nu complicam asa mult legaturile nu ar fi mai indicat un potentiometru pe Buzzer si , in paralel , un bistabil ( un licurici) adica un semnal luminos alternativ care sa nu fie asa deranjant in situatiile in care deschidem usile (cineva coboara sau urca seara ) si avem lumini aprinse ???

voiam sa spun ce am spus :) adica acel mic montaj electronic cu 1 sau 2 leduri(sau cate vrei) folosit de peste 20 de ani si care da o lumina alternativa :shocking: ....... @-)

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii şi majusculele acolo unde se impun.

si mai bine!! wow ... =D> , nu sunt electronist dar pot sa pricep deci e perfect :) ) asta inseamna ca un semnal luminos intermitent ( de genul led care palpaie) nu-i asa stresant ca unul soinor dak lasi usi deschise in timpul cursei .... :) >- sau pote fi combinat cu unul sonor dar cu posibilitatea diminuarii zgomotului cu un potentiometru..

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii şi majusculele acolo unde se impun.

Dar ca sa nu complicam asa mult legaturile nu ar fi mai indicat un potentiometru pe Buzzer si , in paralel , un bistabil ( un licurici) adica un semnal luminos alternativ care sa nu fie asa deranjant in situatiile in care deschidem usile (cineva coboara sau urca seara ) si avem lumini aprinse ???

Pai asta si spuneam :) ....: semnal sonor cu un potentiometru ( sa sa putem regla sunnetul in cazuri de exceptie) insotit de semnal luminos... :thumbl:

Edited by VaLa

Voi sunteti frati ? :drinkers: ...potentiometru nu inseamna on-off , dupa cate stiu eu b-( , si una sau doua griji ramane un mister . Eu o numesc dubla supraveghere (si nu o grija ) pt ca oricum raman luminile .. :/

Povestea drobului de sare...

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

De la "dubla supraveghere" la "dubla ignoranta" nu e decat un pas. Ce zici de un comutator pe un divizor rezistiv prestabilit? Te coafeaza?

Nu suntem frati, dar tu ai? (N.A. nu e o ofensa personala)

Edited by Abram Burel