mr_ Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 (edited) Fratilor, cine imi poate spune si mie incepand de cand Nubira are Euro 3? Ca am de gand sa devin membru deplin al forumului... prin achizitionarea unei Nubira CDX, versiunea scurta, motorul de 2L 133CP (98KW), GPL cu injectie multipunct AUTOGAZ, inmatriculata in Belgia in 2000. Insa nu stiu cand e fabricata... si nici codul motorului. Este primul model, insa cu face-lift (cam cum e nubira 2 de la noi) Aici nubira 2 e cea din 2003 care se cheama deja chevrolet., si nu are decat motoare de 1.6 si 1.8. Credeti ca am vre-o speranta sa o inmatriculez, daca s-ar pune problema? Eu nu am de gand sa o cumpar pentru romania, insa as vrea sa stiu daca la o adica poate fi adusa si la noi. PS. CAUT DEJA MANUALE. Am batut deja palma cu tipul, asa ca ma uit deja dupa manuale. Pentru toata masina, sau pentru motor, si cand voi sti detalii, si pentru instalatia GPL. Acum stiu doar ca e marca Autogaz si ca e cu injectie multipunct. Ma poate ajuta cineva? PS2. Stie cineva la cati km scrie la carte ca sa se schimba cureaua de distributie? E clasicul 5 ani sau 60.000 km sau altceva? Edited August 30, 2005 by mr_ Link to comment
andreib Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Din cate stiu eu motorul de 2l de 133cp este euro 2, cel euro 3 avand cu cativa caluti mai putin (121cp). Oricum masinuta este super, pune te rog nishte poze dupa ce o aduci sa ne minunam si noi... >- . Link to comment
Gica Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Cam dificil sa fie euro 3 daca e fabricatie 2000 sau mai inainte, iar varianta scurta e Nubira I in mod normal, cu toate ca parca am vazut si eu in Spania, o Nubira II "scurta", asa ca orice este posibil. Parerea mea e ca va fi greu de inmatriculat aici... ("> dar mai intereseaza-te totusi... Link to comment
Mircea Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Cel mai probabil este euro II, dar afla VIN-ul si intreaba la RAR la relatii clienti. Afli imediat si din sursa sigura. Link to comment
mr_ Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 O sa pune poze, dupa ce o iau, adica probabil saptamana viitoare. Nu o aduc, ci raman cu ea aici Cele pe GPL au noxe mult mai reduse... insa, probabil ca nu conteaza pentru capsomanii de la RAR. DAca nu apare la ei in catalog, la revedere.. in fine. Stie cineva daca are probleme tipice, ca sa verific sambata? Link to comment
Mircea Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 gasesti toate subiectele legate de nubira, I si II aici fftopic: completeaza si tu locatia la profil. Link to comment
mr_ Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 (edited) Scuze Liege, Belgia. Pentru urmatorii 1-2 ani. Din motivul asta nu caut o masina noua, mai ales ca pentru viitoarea destinatie e posibil sa imi trebuiasca una cu volanul pe dreapta... Am ales Daewoo pentru ca dupa parerea mea are un raport pret/echipament-fiabilitate foarte bun la SH. Prefer sa dau 4000€ pe o nubira din 2000 cu toate accesoriile decat pe un Peugeot sau VW de doua ori mai batran si fara climatizare... In plus GPL-ul e o mare afacere, litrul de GPL e 38 eurocenti fata de benzina care e 1.25€. PS Daca cineva vrea un seat ibiza din '92 1.2 injectie 71 CP pentru piese de schimb, il dau gratis celui care vine dupa el. Poate face fara probleme traseul Belgia-Romania, tehnic nu are probleme. Are numere de inmatriculare frantuzesti. Avand in vedere ca il dau si nu il vand, nu pot fi avertizat pentru publicitate, sper... Edited August 31, 2005 by mr_ Link to comment
Lucian79 Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 si cati euroi costa masinutza ? Link to comment
mr_ Posted September 3, 2005 Author Share Posted September 3, 2005 (edited) Am luat-o cu 3800. Pretul initial a fost de 4000 negociabil, si am justificat cei 200E avand in vedere ca se apropie termenul la care trebuie schimbata cureaua de distributie. MULTUMIRI AMICULUI CU MANUALELE (stie el cine este ) SI INTREGII MAFII >- Edited September 3, 2005 by mr_ Link to comment
Mircea Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 felicitari, s-o stapanesti sanatos si fara evenimente! Daca mai ai timp si ramai pe forum mai pune niste poze la GPL cu instalatia de gpl, cum e montata, unde (atat partea din compartimentul motor cat si rezervorul, mufa de alimentare etc) Daca mai activezi mult pe-aici, promit ca-ti trimit un autocolant prin posta! sa fie si o Nubira cu autocolant in Belgia!!! Link to comment
mr_ Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 Mersi Cu instalatia GPL, in compartimentul motor nu se vede prea mare lucru... eu o sa fac poze, si poate ma invata si pe mine careva ce se vede pe acolo . E plin de capace peste tot, nu prea se vede mare lucru. La relenti cam trepideaza cand e pe GPL, mai ales la rece, insa si la cald. E oare ceva ce poate fi rezolvat "in fata blocului", un filtru sau vre-o valva de reglat, sau trebuie sa ma duc la concesionar? Din pacate nu am nici o schema a instalatiei, am doar o lista de componente. Intamplator garajul care a instalat-o pentru dealerul Daewoo e din Liege, asa ca poate ii fac o vizita si poate ma lipesc si la un manual Rezervorul e toroidal, de 57L (45 operationali) si e amplasat in locul rotii de rezerva. Asta se vede Poze ceva mai tarziu. Link to comment
Mircea Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 sa dea drq daca vad unde e varata instalatia in compartimentul motor... la mine plamanul se afla in bara fata undeva in partea dreapta, dar sus se vad furtunele de alimentare cu gpl si respectiv cele doua module. La tine nu se vede nimic... Link to comment
mr_ Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 Asa e, si mie mi se pare cam greu de vazut ceva... Tu ce fel de instalatie ai? Link to comment
ovi_jer Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 In dreapta linga baterie e plamanul.Motorul ala arata de parca a facut razboiul. Astia nu au asfalt in belgia? Uite cum arata aici unul in romania. Link to comment
Mircea Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 aha, in spatele vasului de expansiune... l-am ginit! Eu am instalatie BRC, pe motorul de 1,6 litri. Link to comment
mr_ Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 (edited) Mie-mi place motorul ala si prafuit. O sa fac o spalare completa + ulei, filtre si bujii, insa deocamdata altceva ma streseaza. Inca nu am putut s-o inmatriculez... s-ar putea sa fiu obligat sa fac in prima faza numere de tranzit, pana mi se rezolva hartogaraia... Eu am autogaz, pe motorul de 2L Cam cat iti consuma? Si ce operatii de intretinere trebuie facute la instalatia de GPL? Ai vre-un manual? Edited September 5, 2005 by mr_ Link to comment
Gica Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Masina arata interesant cu spatele ala... Motorul ala parca are nu doar praf, ci si urme vechi de ulei sau alte lichide... In orice caz, sa o stapanesti sanatos ! Si in Belgia sunt probleme cu inmatricularea ? Credeam ca doar la noi e multa hartogaraie si birocratie cu la inmatriculari... E acelasi motor cu ala de pe Leganza ? Ca pe la noi nu s-a vandut nubiraII decat de 1.6 l... Link to comment
mr_ Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 Problema este ca nu sunt eu inca complet "inmatriculat" in Belgia. Pana nu apar in registrul lor national nu "ma vede" nici o autoritate. Tampenia e ca am permis de munca, insa nu si de sedere... din misterele birocratiei. Pana e gata cartea de identitate si inscrierea in registul national s-ar putea sa-mi expire formularul ala de inmatriculare cu vizita tehnica si avizul asiguratorului. (adica 2 oct). S-ar putea sa nu am de ales si sa cer numere de tranzit, in prima faza, insa pentru asta trebuie sa merg la bruxelles. Incepe sa ma enerveze de acum toata alergatura asta... Noroc ca-s amabili si politicosi functionarii. Motorul nu a fost spalat niciodata. E normal sa fie murdar, de 5 ani. Nici la seat nu l-am spalat in viata lui si cu toate astea e cea sanatoasa masina pe care am vazut-o. De la 105 la 175 mii de km nu a cerut decat consumabilele... Spatele ala e haios, insa portbagajul e mititel, mai ales si cu panarama de GPL. Insa cum nu am familie numeroasa, e ok Motorul e acelasi cu Leganza. 1998 cm3 16V DOHC 133 CP (98kW) D-CAT. Din cate am inteles s-a renuntat la el, acum au unul de 1.8L si 125 CP. Link to comment
Recommended Posts