Jump to content

Trucks,buses&other "giants"!

DANNY WOO

Recommended Posts

Device used to assist brakes in slowing the vehicle. The most common type of retarder on over-the-road trucks manipulates the engine's valves to create engine drag. (This type is commonly referred to as "Jake Brake" because the pred ominant manufacturer is Jacobs Vehicle Equipment Co.) Other types of retarders include exhaust retarders, transmission-mounted hydraulic retarders and axle-mounted electromagnetic retarders.

banuiesc ca este o frana de motor ceva mai avansata cu putin din abs.. eu is curios de ceva: cam cate viteze are o astfel de masina? ca eu am auzit ceva de genul peste 9-10.. si daca e asa de ce s-a ales solutia asta si nu maximum 5-6 ca la masinile mici

Au cutii de viteze cu 5-6 trepte si jumatati greu-usor.Schimbari:2greu-2usor-3greu-3usor-4greu-etc.La volvo mai exista inca un reductor in plus si nu are decit o cutie cu 3 trepte.Adica 1-2-3 se schimba gama de pe un buton de pe schimbator si se reiau aceleasi viteze care o sa fie 4-5-6.Sa optat pentru atit de multe viteze la camioane pentru ca motoarele ofera cuplul maxim la turatii foarte mici 1100-1700 rot/min.

Sant semitrepte .Este defapt un reductor care modifica raportul final al cutiei .Schimbarea se face tot dintr-un buton de pe schimbator si se face decit apasand ambreiajul dupa ce sa apasat in prealabil butonul.Fara semitrepte poti sa ai motor de 600cp ca o dai tot in raba in panta :) )E ca si cum ai sari de la 1-a la a 3-a la un autoturism.

30k km pe roman

423k km pe volvo fh12

Camioanele MAN au fost cele mai bune dar au decazut mult in fiabilitate ca si MERCEDES.Cele DAF au fost mediocre intodeauna ca si IVECO care a fost in coada din totdeauna.Au fost foarte bune si MAGNUM-urile de renault dar numai cele cu motoare americane.Cele mai bune camioane sant SCANIA care este ca sa zic asa divizia de lux a lui VOLVO.Consum foarte mic la puteri foarte mari,fiabilitate maxima,confort maxim,consola de bord extraordinara dar pret exagerat de mare si la fel si intretienerea.Volvo a excelat cu modelul FH12 la toate mai ales la fiabilitate si pret foarte mic de intretinere.

Am facut extern numai bulgaria pentru ca lucram la o firma producatoare nu una de transport.

La firma avem 2 FH12... superfiabile si destul de ieftine in comparatie cu un Renault mai vechi (92)... Am avut ocazia sa ma catar si eu pe unul si sa-l conduc prin curte... m-a lasat paf!!! volanul zici ca e rupt, asa usor merge servodirectia, iar cutia de viteze si franele...o adevarata arta... =D> bravo lor! In toamna mai luam 2!!! Am avut de ales intre mercedes, man, volvo si renault... si s-a ales VOLVO!