Jump to content

Noi metode de reducere a vitezei de deplasare

ovidiuc

Recommended Posts

Ma intreb daca ridicaturile astea chiar au efectul scontat in ceea ce priveste reducerea numarului de accidente. Spun asta pt ca daca esti nou prin zona sau esti mai cascat si uiti pe unde sunt amplasate ridicaturile, pui frana brusca si ai toate sansele sa-ti remodeleze cel din spate fundul (deci accident).

Singurul lucru bun care mi se pare e ca te obliga sa mergi mai incet!

Treaba cu mersul incet este relativa ...

In Galati, pe faleza, sunt 2 siruri de ... "chestii" inainte de niste treceri de pietoni. Partea frumoasa este ca pe portiunea unde sunt montate limita este de 70 km/h (mai exact, 70 km/h se termina la cel de-al doilea rand de ... "chestii"). Numai ca intre ele eu rar merg cu mai putin de 80 km/h ... iar pe portiunea respectiva mai este o trecere de pietoni. Deci efectul este ... 0 ... din punctul de vedere al vitzei cu care se merge pe acea portiune.

Au pus si in Craiova la o trecere de pietoni fara semafor de pe Calea Bucuresti (motivatia principala a fost ca sa le taie elanul la cei care trageau liniute noaptea), numai ca pe linia de tramvai nu s-au putut monta din cauza garzii la sol f. mici a respectivelor mijloace de transport. Asa ca baietii vitezomani se incadreaza din timp pe linie si au rezolvat-o :-). Deh, oltenii, baieti isteti...

Si in Ploiesti au montat in 2 locuri asa ceva dar sunt destul de mari si e naspa sa le iei in viteza !

In Abu-Dhabi la foarte multe intersectii nesemaforizate sau la anumite treceri de pietoni erau facute in asfalt niste movilite din astea si era naspa rau sa le iei in viteza.

Am luat o dracie din asta cu un Isuzu pick-up si am zis ca se rupe masina.

Dar toate prostiile astea erau presemnalizate cu " Humps Ahead".

Deh, oltenii, baieti isteti...

Chiar am trecut pe acolo w/e asta si ma miram cat de dobitoci au fost. Si culmea este ca e cam singura zona unde linia de tramvai arata super bine si poti sa calci masina...

Dar toate prostiile astea erau presemnalizate cu " Humps Ahead".

Nu bumps?

PS: ce inseamna Lumps? :D