Gica Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Sunt curios sa stiu cateva amanunte si anume, ce se intampla cand eu apas pe butonul AC din bord ? Nu ma intereseasa ce face freonul, cum circula el pe-acolo si cum condenseaza etc, ci cum se pune in miscare agregatul (compresorul), ce se intalpla efectiv sub capota...? Cer scuze daca s-a mai explicat pe undeva, nici pe net nu am timp acum sa caut, asa ca vroiam cateva pareri... Link to comment
VAXXi Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Ce naiba sa se intample ? se da comanda (electric) pentru cuplarea ambreiajului compresorului, cuplul de la motor este transmis la compresor, compresorul se invarte si ... compreseaza. Ce anume detalii vrei ? Link to comment
Gica Posted September 21, 2005 Author Share Posted September 21, 2005 da, in principiu m-ai lamurit ceva, adica se cupleaza electric compresorul, iar apoi este invartit prin cuplaj mecanic, daca inteleg bine. Eram nelamurit daca nu cumva se alimenteaza cu energie elctrica pe toata durata functionarii, adica putea sa fie un motor electric... PS... nu rade de mine, dar nu am atacat niciodata problema asta si de aceea nu stiu nimic Link to comment
VAXXi Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Nu rad. Textul din manual, care explica nitel mai detaliat: Link to comment
Recommended Posts