kata Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Se poate realiza un amplificator pentru antena radio ca sa pot prinde mai bine posturile? De exemplu Kiss FM prind foarte greu si cu bruiaje. Exista un montaj sau ceva cu ajutorul caruia sa-l prind mai bine? (In masina, bineinteles) Link to comment
Lolek Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Da, exista. Am vazut in Iasi la fostul magazin Dioda de pe Independentei, daca stii Iasul. Se monteaza unde vrei pe cablul de antena si se alimenteaza la 12 v. Incearca, daca ai la tine in oras la reteaua de magazine General Sistems, daca nu, cind treci prin Iasi. Link to comment
Florinut Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 La Nubira 2, care nu are antenă clasică (băţ), se foloseşte un astfel de amplificator. Vezi cât costă şi dacă te mulţumeşte. Succes. Link to comment
kata Posted October 4, 2005 Author Share Posted October 4, 2005 Am vazut in Iasi la fostul magazin Dioda de pe Independentei, daca stii Iasul Cunosc foarte bine Iasul si stiu unde este magazinul Dioda (pe Independentei) dar cam cat ar costa dispozitivul? Are o denumire anume? Acest dispozitiv nu afecteaza casetofonul? Link to comment
marescosmin Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 Un astfel de dispozitiv practic se inseriaza cu "firul cald" al antenei,marind semnalul la intrarea de antena a radioreceptorului.Astfel amplificatorul de inalta frecventa din aparatul de radio superheterodina primeste un semnal mai puternic la intrare.Tu folosesti pe masina ta clasicul radiocasetofon DAEWOO cu care vine echipata din fabrica? Pun acesta intrebare intrucat eu cunosc faptul ca respectivul radioreceptor este foerte bun din punct de vedere al sensibilitatii.Practic,ma cam mir de faptul ca tu nu receptionezi bine un post de radio cu acoperire buna cum este KISS FM.Incerca in IASI de unde esti tu,sa asculti si alte posturi locale.Compara receptia astfel incat sa-ti dai seama daca nu cumva are radioul tau o problema legata de antena sau amplificatorul de inalta frecventa.Dupa o atenta verificare a instalatiei de antena poti sa dai unda verde la cumpararea unui astfel de dispozitiv. NU afecteaza in nici un fel casetofonul.N-au legatura una cu alta.Desi folosesc acelasi amplificator de sunet (joasa frecventa),radio este radio iar casetofonul este complet separat.Daca ti se strica radioul,casetofonul poate functiona fara probleme.Numai daca se ard finalii,spre exemplu,nu se mai aude nimic in difuzoare nici pe radio nici pe casetofon. Verifica atent instalatia de antena,spun inca o data! Cu stima,Mares Cosmin Link to comment
kata Posted October 4, 2005 Author Share Posted October 4, 2005 Casetofonul este cel original de daewoo. Nu ma plang de el. prind foarte bine posturile locale, Europa FM etc Sunt din Tg. Neamt iar Kiss FM nu are acoperire si in Tg. Neamt dar totusi il prind. Problema e ca nu il prind clar. In unele locuri merge iar in altele nu. M-ar ajuta cu ceva acel aparat ? Link to comment
Lolek Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 Dispozitivul se numeste "amplificator de antena auto" (generic). Cind am vazut eu dispozitivul prin magazine (acum vre-un an doi) era vreo 150.000 lei. Acuma nu mai stiu. Vezi ca pe linga Dioda este si General Systems (cobori cumva la subsol). Incearca si acolo. Link to comment
marescosmin Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Drept sa-ti spun,te ajuta in proportie de 20%.Mai concret vei auzi ceva mai bine insa nu asa cum se receptioneaza un post de radio cu acoperire de calitate.In cel mai fericit caz mai scapi de fasaituri insa de stereofonie nici nu poate fi vorba.Sau vei auzi stereo insa cu fasait crescut.Asta este "beleaua" cand un post din gama FM este la limita de receptie.Avand in vedere ca nu este scump,eu zic sa-l cumperi.Insa te-am avertizat,nu este senzational.Nu poate scoate dintr-un semnal slab unul puternic.Doar il poate imbunatati. Cu stima,Mares Cosmin Link to comment
Recommended Posts