Jump to content

De La Anul, Posibile Accize Pe Gpl

VAXXi

Recommended Posts

ALO , ALO in Jermania se vinde "ERDGAS" -- gaz natural care cica e altceva decit LPG-ul de pe la noi si restul Europei . Nu confundati "aerele" intre ele . :) )

E minunat faptul ca gazul natural se gaseste in cantitati aproape virgine si nelimitate prin comparatie cu explotarea actuala , Rusia mai are un pic si sare in aer de cite gaze poate sa dea ... :D

Totusi cred ca GPL-ul este purtator de ceva "taxe" ar fi prea scump sa nu aiba la 17.300lei/L . :-?

ALO , ALO in Jermania se vinde "ERDGAS" -- gaz natural care cica e altceva decit LPG-ul de pe la noi si restul Europei . Nu confundati "aerele" intre ele . :) )

In traducere, ERDGAS...inseamna gaz de pamant...sau din pamant...nu e acelasi lucru cu GPLul? :mrgreen:

Normal ca ambele sint gaze din pamint :D , problema e ca gazu' lor nu merge in instalatiile noastre ... ;) , instalatia este probabil alta la 2000 de euro/buc .

Nemtii astia stiu sa "arda gazu' " altfel decit noi . :) )

Normal ca ambele sint gaze din pamint  :D   , problema e ca gazu' lor nu merge in instalatiile noastre ...  ;)

Esti sigur? ca am avut un prieten cu instalatie din Rom si a alimentat cu gaz si a mers...

Adevarul e ca au mufa de alimentare altcumva...dar am inteles ca e doar o chestiune de forma...

Si pretul acela mare platit pt instalatie...nu spune multe, doar manopera si reclama...toate scumpe

:drinkers:

In traducere, ERDGAS...inseamna gaz de pamant...sau din pamant...nu e acelasi lucru cu GPLul? :mrgreen:

Exista doua feluri de instalatii: cu GPL si cu metan. E posibil ca Erdgas sa insemne metan; si GPL-ul (propan + butan) se gaseste in depozite naturale, dar majoritatea rezervelor sunt de metan. Gazul care vine pe teava la aragaz e metan. In Italia de ex. sunt instalatii auto si GPL si metan; instalatiile pe metan sunt mai scumpe, dar gazul e mai ieftin.

Tocmai am intrebat si eu mai multi prieteni care au sofat prin mai multe locuri decat persoana mea, si mi-au spus ca ei nu au auzit de metan la pompe...peste tot doar GPL...

Dar mai intrebam...

Da, si pentru cei interesati, am intrebat azi la ARAL despre erdgas...si surprise :shock: ...e total diferit de GPL, e vorba de CNG...diferenta consta in forma de prezentare, unu e lichid si erdgasul e volatil...deci nu sunt compatibile... cei 79 de centi sunt pentru altceva...si instalatia cea scumpa nu era la fel... :dizzy:

Acu sigur exista si GPL aici, o sa ma interes pe unde is cat costa.

:drinkers:

Edited by dj78lan