Jump to content

Protest Impotriva Pretului Benzinei

bogdanc

Recommended Posts

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu, vrea sa enerveze mai tare.

Lasand gluma la o parte...Nu inteleg de ce A.N.R.E. nu se implica sub nici o forma!

Pai, daca nu-i o gluma asta, e de Gazeta.

...e celor direct responsabili de pretul benzinei e in permanenta plin. Eu cu ce sa mai contribui?

Cu inca un frigider!

Edited by martiz

4.04/l la Mol in seara asta si daca asta nu-i scumpire, puteti sa-mi treceti postul la caterica. Pe de alta parte daca mai aud pe cineva ca o mana de pirati somalezi e de vina pentru scumpirile astea repetate :( pe bune oameni buni, alta scuza mai buna nu s-a gasit???

...Pe de alta parte daca mai aud pe cineva ca o mana de pirati somalezi e de vina pentru scumpirile astea repetate :( pe bune oameni buni, alta scuza mai buna nu s-a gasit???

Intreaba-i pe cei care vand combustibil in UK si care dau vina pe somalezi pentru costurile ridicate de transport pe mare, costuri care se regasesc in pretul de la pompa.

Asa, strainii sunt de vina, romanii fac manastiri din benzinarii.

Prosti nu sunt ei ca vand, prosti suntem noi ca (,) cumparam. Dar undeva e monopol pe piata in sensul in care nici un producator/vanzator nu scade sub un anumit nivel pretul.

Desi e vorba de oligopol, esenta fenomenului e cam aceeasi :) . Pe de alta parte, dati-mi voi un exemplu de firma care are alt obiectiv decit maximizarea profitului. Este ... regula economica, nimic deosebit in cazul benzinarilor. Au desfacere, isi stabilesc pretul. Sintem pe un forum auto, insa toti cumparati alimente, imbracaminte, etc. Uleiul, de pilda, a plecat de la 3 lei, ajunsese la 8 lei ... acum acelasi ulei e cca 3,5 lei. Produsele din carne la fel. De exemplu, de Pasti am luat miel la 15 lei/kg. Cu o zi inainte de Pasti, in piata fiind, am asistat cum carnea de miel a sarit de la 15 lei, la 18 lei si, in numai 30 minute, ajunsese la 25 lei ... O sa spuneti ca e virf de cerere in preajma unor anumite evenimente. Pai si cu benzina la fel, este un produs cu cerere f. mare, practic nu mai e nevoie de virfuri :)

LE: Voi ati vazut ce au scazut preturile la TAXIuri :o ??? Am ramas interzis zilele trecute vazind 1,4 lei/km. Pai cum de e posibil, doar combustibilii s-au scumpit ... In acelasi timp, RATB anunta majorarea preturilor la bilete si abonamente, tocmai pentru ca s-au scumpit combustibilii ;) . Vedeti vreun tipar, se poate vorbi de altceva decit cerere/oferta ???

Edited by Salex

Asta e,reduc viteza de deplasare de la 160km/h la 120km/h :D .

Problema e alta cu tampitii astia de guvernanti.Eu cand era benzina 2.8 mergeam cu masina zilnic acum cand e 4.0 ron o misc doar sambata si duminica.Cand bagam mai multi bani la asa zisul buget de unde fura toti???

• 2 weeks later...
Asta e,reduc viteza de deplasare de la 160km/h la 120km/h :D .

Problema e alta cu tampitii astia de guvernanti.Eu cand era benzina 2.8 mergeam cu masina zilnic acum cand e 4.0 ron o misc doar sambata si duminica.Cand bagam mai multi bani la asa zisul buget de unde fura toti???

Daca o fac 4,5 o inchizi in garaj si arunci cheia in Dambovita? > :)