razvanclub1 Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 am votat cu scania ca dintre celelalte marci doar scania face numai tir-uri, restul mai fac si automobile...etc ca design exterior renault e super Link to comment
NightClub Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Intrebare ROMAN mai produce ceva? am auzit ca au si un site cu niste modele noi Link to comment
EM!L Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Scania si Mercedes(Actros) imi par cele mai bune.Ca aspect nu cred ca e nici unul care sa il bata pe Magnumul celor de la Renault.Frumusel si Stralisul Iveco,dar desi a fost truck of the year,e sters in fata Magnumului si slab calitativ comparat cu Scania.Zic eu. Link to comment
Mircea Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Mercedes actros sunt niste junghiuri! Au tot timpul probleme la cutiile de viteze, la frane si la sistemele electronice. Performeri sunt cei de la Scania si Volvo, apoi Man, Iveco, Renault etc. Link to comment
Lucian M Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Si eu tot Scania, firma serioasa. da; daca era in sondaj Mack, votam (daca se putea) de 1000 de ori. Is de-a dreptul mortale! Link to comment
ovi_jer Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Raportul calitate/performante/pret/confort/consum il detine volvo. Daca e vorba numai de performante/confort atunci e randul celor de scania care defapt sunt tot volvo Link to comment
ageana Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Camion mai fiabil decat Volvo FH12 nu cred ca exista. Poate ca nu e el de ultima generatie si nu are un design de concept-car, dar isi face treaba pe care trebuie sa o faca un camion adevarat FOARTE BINE. Nu cred ca se compara cu nimic la costuri de intretinere si fiabilitate. Link to comment
Mircea Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Corect! Am 2 la firma si mananca kilometrii pe paine la costuri decente. Au peste 200k km rulati si nici nu se cunoaste. Link to comment
Engine Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Eu stiu ca Volvo si Scania sunt companii aparte. Divizia de autoturisme, Saab, e sub GM dar Scania nu cred ca are vreo legatura cu Volvo decat ca natie. Link to comment
ovi_jer Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Volvo a vandut autoturismele lui ford si a achizionat pachetul majoritar la autocamioane scania. Link to comment
ovi_jer Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Se asociaza,vinde,cumpara de la oricine si orice numai sa ramana pe primul loc la camioane. Link to comment
A.C_MATIZ Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 (edited) Mie imi plac cele americane. Dar mi-ar placea sa detin si sa conduc aceasta mica bestie:MERCEDES UNIMOG "BLACK EDDITION by BRABUS" Edited August 17, 2007 by A.C_MATIZ Link to comment
elprypas Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 (edited) Intradevar Volvo si Scania fac legea in domeniu transporturilor dar nici DAF`urile si MAN`urile nu sunt de dat la o parte. Eu unul m-am indragostit de MAN TG XXL. Camioanele Volvo la fel ca si in domeniul autoturismelor sunt considerate cele mai sigure si cele mai rezistente de aceea majoritatea transportatorilor care se respecta si nu se uita la pret achizitioneaza un volvo. In romania sunt multe Iveco`uri pt ca sunt cele mai ieftine atat din punctul de vedere al autocamionului, autotractorului cat si din punctul de vedere al service`ului si pieselor de schimb. Model f rezistent la Iveco a fost EuroThec`ul Intrebare ROMAN mai produce ceva? am auzit ca au si un site cu niste modele noi RAspunsul este DA , baietii de la sectia de prototipuri bobineaza nu gluma si au scos ceva prototipuri chiar si o serie autobuze si autocare care culmea chiar arata destul de bine. Am cativa colegi la facultate la AR care lucreaza la dep proiectare si prototipuri. Mai nou ROMAN`urile se fac cu motor + transmisie de MAN euro3, cabina (structura de rezistenta si componenta) a ramas aceeasi peste care s-a facut un face-lifting din fibra de sticla. @Tommy da se mai fabrica si batranele TATRA si lor li s-au adus modificari acum arata mai omeneste desi sunt la fel de robuste ca pe vremuri. Cateva poze cu ce mai fac Roman`ii nostri Edited August 17, 2007 by elprypas Link to comment
guru Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Am participat la lansarea cu surle si trambite a acelui autobuz, acum vreo doi ani. Si de atunci, cel putin eu, nu l-am vazut pe soselele patriei. Link to comment
elprypas Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 A inceput sa intre in dotarea armatei pt transportul personalului eu unul am vazut cateva plus ca in brasov circula cara salariatii de la prescon grup Link to comment
A.C_MATIZ Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Transbus Codreanu a facut o comanda destul de mare de autobuze de la Roman.Dar sunt de calitate proasta.Am avut ocazia sa le vad la TIB si am fost dezamagit.Cei de acolo ar fi vrut sa participe si la a doua licitatie de autubuze din Bucuresti. CODREANU: Noul design al camioanelor Roman(inspiratie de la Renault): Link to comment
guru Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Din lateral, parca seamana mai mult cu Iveco. Volanul si becurile de bord au un pronuntat iz romanesc. Per ansamblu arata binisor, e un pas inainte. Dar nu stiu de ce am senzatia ca marketingii nostrii le vor scoate pe piata la niste preturi care-i vor face pe potentialii beneficiari sa se orienteze spre marcile consacrate, cel putin Iveco. Link to comment
elprypas Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Din fata cabina a fost redesenata dupa scania in rest cabina este aceea de roman batrana si veche, la fel si blocul de lumini. La momentul respectiv autobuzele si autocarele ROMAN in ca erau in stadiul de prototip. S-a lucrat mult la ele si s-au modificat destule ca la orice vehicul aflat in stadiu de prototip. De acum doar timpul o sa dicteze. Link to comment
A.C_MATIZ Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Oricum din ce am vazut eu atunci la Targ s-au folosit materiale de foarte proasta calitate.Cabina nu pare inchegata.Bordul este diform usa de la torpedou nu se prea potriveste,etc.Tapiteria este groaznica... Link to comment
elprypas Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 In timp o sa perfectioneze si ei nu pot sa faca totul asa dintr`o data Link to comment
A.C_MATIZ Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Slabe sanse nu prea cred ca o sa arate mai bine de atat. Link to comment
elprypas Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Esti putin cam pesimist. Totusi se investesc niste bani in cercetare si proiectare iar comenzii sunt se fac camioane nu ca pe vremuri dar totusi comparativ cu aro, tractoru, si alte uzine asta chiar functioneaza. E interesul patronului sa investeasca pt ca o parte din camioane le produce pentru uz inter, propriu in cadrul grupului. Link to comment
Recommended Posts