FLEX Posted April 19, 2004 Share Posted April 19, 2004 "> Tovarasi! despre ce naiba vorbim aici? am masina de 1an si 2luni, asa ca stiu foarte bine cum cade acul "> Repet: in 120km acul nu s-a clintit de la full! de obicei dupa 100km era la prima gradatie! Link to comment
VAXXi Posted April 19, 2004 Share Posted April 19, 2004 FLEX, nu te enerva că n-ai de ce. Plutitorul din rezervor nu indică în permanenţă corect, deoarece sistemul prin care lucrează nu este de precizie prea ridicată. Se mai întâmplă să se agaţe tija, benzina se mai plimbă în rezervor, etc. De altfel, dacă îmi aduc eu bine aminte, în manual sunt scrise 2 lucruri: "indicatorul nivelului de benzină este prezent doar cu rol estimativ", şi "nivelul indicat poate varia - chiar creşte, datorită acceleraţiilor sau frânărilor bruşte". Link to comment
NFS Posted April 19, 2004 Author Share Posted April 19, 2004 "> Tovarasi! despre ce naiba vorbim aici? am masina de 1an si 2luni, asa ca stiu foarte bine cum cade acul "> Repet: in 120km acul nu s-a clintit de la full! de obicei dupa 100km era la prima gradatie! Acul scade "foarte" linear daca nu umpli cum ai umplut tu acuma. In rezervor exista un plutitor care corespunde cu indicatorul de pe bord. Asta coboara pe o tija, in functie de cita benzina e in rezervor. Probabil ca are un minim (la care se aprinde becul) si un maxim (pe care il depasesti cind bagi benzina ca nehalitu'). Cu benzina pe care o bagi peste nivelul de maxim mergi cam 150 km. Cind se consuma ce e peste maxim, incepe si plutitorul sa coboare. Pina atunci nu coboara, pt ca nu are de unde, el este deja la limita maxima si probabil ca sta "inecat" in benzina. Eu asa vad. In timp ce scriam asta mi-am dat de seama de un posibil pericol... Nu stiu din ce e facut plutitorul respectiv, dar daca este un fel de vas etans care la un moment dat se poate umple cu benzina (din diverse motive - imbatrinire, defect de fabricatie)?!?! Daca umplem peste maxim, stind scufundat, ar putea "lua" lichid mai repede, ar deveni mai greu, ceea ce ar putea duce la indicatii eronate ale indicatorului sau chiar la nefunctionarea lui... Link to comment
FLEX Posted April 19, 2004 Share Posted April 19, 2004 FLEX, nu te enerva că n-ai de ce. Plutitorul din rezervor nu indică în permanenţă corect, deoarece sistemul prin care lucrează nu este de precizie prea ridicată. Se mai întâmplă să se agaţe tija, benzina se mai plimbă în rezervor, etc. De altfel, dacă îmi aduc eu bine aminte, în manual sunt scrise 2 lucruri: "indicatorul nivelului de benzină este prezent doar cu rol estimativ", şi "nivelul indicat poate varia - chiar creşte, datorită acceleraţiilor sau frânărilor bruşte". Nu cred ca plutitorul ala a binevoit sa se blocheze taman cind am testat eu uluitoarele capacitati volumetrice a rezervorului de Matiz ... PS: nu ma enervai, probabil am ales eu gresit imoticoanele ... draq sa-l ia de ac "> ... hihihihihihi! Link to comment
Shenck Posted April 19, 2004 Share Posted April 19, 2004 Nu s-a facut coada in spatele tau cind picurai in rezervor? Link to comment
csergogaby Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Am facut si eu plinul ochi de vreo 4 ori pana acum ca sa pot face un consum cat mai precis. Si pot confirma si eu faptul ca dupa primul click am pus si pana la 10 l de benzina. Precizez ca eram in Austria si am pus ba de la OMV, ba de la Shell, Agip sau BP. Deci nu se pune problema "furtului" la pompa. Eu cred ca din cauza presiunii benzina face spuma sau poate din alte motive tot face click pompa. Oricum, ca sa faci plinul ochi se tine teava pe buza superioara a orificiului (putin introdus) si se apasa putin pe maneta astfel ca sa fie un jet subtire constant. E clar ca stai cateva minute ca sa faci plinul, dar macar stii ca ai precizie mai buna, plus ca intri cu cat mai multa benzina in Italia sau Ungaria, unde aceasta e mai scumpa Sunt constient ca nu e prea bine sa faci plinul ochi, oricum eu eram pe autostrada, deci nu mi-a dat pe afara. Link to comment
FLEX Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Nu s-a facut coada in spatele tau cind picurai in rezervor? Nu, eram singurel! ... oricum, n-o sa repet experienta decit la drum peste 500km, e bine de stiut ca mai ai inca ~150km autonomie in plus fata de normal. Link to comment
Shenck Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 e bine de stiut ca mai ai inca ~150km autonomie in plus fata de normal. Eu cred ca la Tico/Matiz pompa se declanseaza (face click) prea repede. Alta explicatie nu am gasit. Link to comment
danuzz Posted May 7, 2004 Share Posted May 7, 2004 din momentul in care mi s-a aprins becul la benzina am maimers 62 km (pe rosu) apoi am alimentat. OMV 40.63 litri! Link to comment
cchrism Posted May 7, 2004 Share Posted May 7, 2004 Eu in general alimentez cand se aprinde becu rosu, sau in ziua urmatoare (deci inca vreo 15-30 km). Maxim am bagat 37,3l si curent este cam 36 - 36.5. La un moment dat chiar a fost o faza haioasa la OMV Milea, ca bagam eu intr-o dimineata benzina si un baiat de la pompe se cam plictisea pe acolo si sa se dea el smeker. Vine si ma intreaba, ca "Stii cat am bagat eu maxim intr-un Matiz?". Intamplarea a fost ca chiar cu cateva zile inainte se discutase problema pe Softpedia, si-i raspund ca stiu ca maxim s-a bagat aproape 43L (probabil ala a ajuns la pompa scuipand in rezervor ). Tipul pleaca suparat, mormaind ca el a bagat doar 42L. Link to comment
csergogaby Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 Fratilor, e graosa treaba... Azi am facut plinul ochi la MOL Iasi (Str. Pacurari) la pompa nr. 6 cu benzina Tempo Plus 95. Ieri mi s-a aprins becul rosu si am mers cam 15 km. Si acum surpriza... am bagat 42,65 litri . Dubios, nu? Oare fura astia la pompa? Pana la primul click au intrat cam 32 litri si apoi am mai stat vreo 5 minute pana au mai intrat inca 10l. Poate pompa contorizeaza si aerul sau ce naiba... Ce parere aveti? Sa fac reclamatie? Fiindca nu cred ca am rezervor de 45 de litri. Link to comment
VIPER Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 Teoretic si rezervorul de Espero are doar 50L, dar nu intra incalcul si tubulatura... Eu am bagat 42L si eram cu acul la linia rosie, adica as mai fi avut un minim de 10L in rezervor... Si n-am avut niciodata probleme la OMV Electroaparataj Pompa1 (numai de acolo bag). Link to comment
laurentziu83 Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Fratilor, e graosa treaba...Ce parere aveti? Sa fac reclamatie? Fiindca nu cred ca am rezervor de 45 de litri. Incearca sa faci faza identica la alte benzinarii. In Iasi m-au furat la PECO-ul ala rapanos de la capatul Sarariei (mi-era aproape de camin si nu voiam sa raman in pana) de mai multe ori si la Petrom Bucium, dar cu mai putin. M-au mai furat acum un an cu 2-3 litri la o alimentare de 400k lei la LUK din apropiere de BCR. De restul de 3 LUK din Iasi sunt multumit, nu m-au furat. La OMV n-am incercat ca nu ma tine buzunarul, de Rompetrol nici nu m-apropii. Chiar incearca la astia daca te tine buzunarul si spune-ne ce parere ai, daca mai injuri sau nu OMV-ul. Oricum marimea litrului e diferita la benzinarii intre ele si de asta isi justifica eventualele promotii, preturi mai scazute etc. Link to comment
csergogaby Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 Dupa cum va spuneam am facut plin ochi de 42,6l cand inca mai aveam vreo 3 in rezervor. Si ca sa verific daca nu am fost furat am facut iar plin ochi la aceiasi pompa de la MOL dupa ce parcursesem 399 km. Si surpriza a fost ca am pus 25,4 litri. Deci totul a fost ok fiindca am mers doar in oras si am avut un consum de 6,35%. Am sa spun mai multe la topicul "Consum Matiz". Concluzia: chiar ca avem u rezervor mult mai mare decat scrie in carte. Link to comment
NFS Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 Concluzia: chiar ca avem u rezervor mult mai mare decat scrie in carte. Aveam acul de la benzina un pic peste un sfert. Am bagat in rezervor 35 de litri - pina in buza! Unde naiba intra atita benzina? Mai absorb canapelele, sau cum? Apoi am reusit sa merg 200 km inainte ca acul sa se miste vreun milimetru de la full! Link to comment
zalmoxis Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Mai parerea mea e ca e dubioasa punerea asta dupa primul click..Eu nu mai fac asta nene primul click si valea ..De3 fiecare data de la aceaqsi pompa !!! Decdi aceeasi pompa nu numai aceeasi statie !!!.....CUm puii mei sa bagi 42 de litri in rez de 35l Link to comment
tolin Posted October 17, 2004 Share Posted October 17, 2004 Baieti, voi n-ati observat cu ce masini vin benzinarii la serviciu ? Din ce credeti ca le-au cumparat? Din litrii aia de pe pompa pe care ii bagati peste capacitatea rezervorului declarata de producatorul masinii ! Nu exista diferente legate de temperatura ambianta (vara / iarna), pentru ca rezervoarele pompei sunt la adincime, bine izolate, deci la o temperatura constanta, altfel ar fi furat proprietarul benzinariei. Variaza doar densitatea lichidului (calitatea benzinei) si etalonarea contorului, iar aici nici un negustor nu este in pierdere pentru ca altfel n-ar mai exista. Ca sfat general: nu bagati mai mult decit a prevazut constructorul ! Stie el motivul, asa cum au remarcat si altii. Sa decida pompa cand sa se opreasca (33-34 l "pe rosu"). Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 17, 2004 Share Posted October 17, 2004 Toate benzinariile au nevoie de aprobare metrologica pentru aparate pt care se livreaza certificat si nu cred ca vreo companie internationala care se respecta ar maslui aparatele. Se castiga si asa destul de bine din petrol. Masluiri se faceau pe vremuri la debitmetrele mecanice de la PECO da' de catre personalul de la pompe pt a face rost de cativa litri in plus. Acu' depinde si de la ce benzinarie marca care-se-alimenteaza-direct-de-la-conducta-Petrotrans alimentezi . Link to comment
hitman Posted October 18, 2004 Share Posted October 18, 2004 Masluiri se faceau pe vremuri la debitmetrele mecanice de la PECO da' de catre personalul de la pompe pt a face rost de cativa litri in plus. . Permite-mi te rog sa te contrazic putin. Pe vremuri era usor sa faci masluri la deb. mec dar avea un dezavantaj: se vedea/descoperea usor masluirea. Acuma ce cele digitale masluirea se face mai greu si e f.greu de descoperit In felul aceste, sa zicem, traductorul debt. digital in loc de 5 impulsuri pt. un litru va da 6 impulsuri. Practic se fura infim fara sa potzi observa, dar cantitatea furata acumulata intr-o luna e mare!!! Au fost cazuri concrete si la televizor pe tema asta! Asa ca cel mai bine sa pui benzina de la aceasi pompa si sa tii sub observatie litrajul! La Petrom spre exemplu se face un test obligatoriu cind e cald vara afara (40grdC) la fiecare X ore se umple o galeata cu benzina de 10 l iar pompa tre' sa arate la fel. Dar in rest cine sa te prinda? Link to comment
Lucian M Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 eu am bagat de la OMV 43,04 litri asta in conditiile in care mai aveam in rezervor inca vreo 2-3 litri. am bonul, am tras o poza, da e la rez de 1600 si nush cum s-o fac sa intre pe sait. m-ajuta cineva? si cu un plin am facut 650 km (mixt). asta dupa ce am bagat un lichid de curatat injectoarele de 190 k ROL de la LUKOIL. Benzina a fost tot de la LUK, din aia mai scumpica, nu de 95 obisnuita. astapt sa vad ce consum scot cu OMV Link to comment
john Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 am bonul, am tras o poza, da e la rez de 1600 si nush cum s-o fac sa intre pe sait. m-ajuta cineva? 1. Arhivezi poza si faci upload la arhiva. 2. Deschizi poza intr-un program de prelucrat imagini (de ex. Adobe Photoshop) si ii faci resize. Link to comment
ticolino Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 2. Deschizi poza intr-un program de prelucrat imagini (de ex. Adobe Photoshop) si ii faci resize. merge si cu chestii mai free, ca irfanview sau acdsee. Link to comment
Engine Posted January 24, 2007 Share Posted January 24, 2007 Hmm, fac azi un plin la Leganza mea si mirare mare. Becul rosu abia mi-a palpait de cateva ori si hai sa merg la benzinarie, fiind convins ca mai am in rezervor vreo 5-7 litri. Zic eu, daca incap 65 de litri inseamna ca mai pun vreo 58-60. Cand colo imi intra 63. E imposibil sa mi se fi dilatat rezervorul intre timp si e imposibil ca sa mi se aprinda becul cand mai am doar 2 litri, deoarece am mai mers cu becul aprins destul de multisor cu alte ocazii. Concluzia ? Cea de care ma temeam - cred ca pompele Petrom din urbea mea sunt "corect" reglate. Link to comment
Wolfman Posted January 24, 2007 Share Posted January 24, 2007 Asta doar daca te-ai oprit la primul click, daca umpli pana-n buza incap 70 de litri, pe probate. Link to comment
Engine Posted January 24, 2007 Share Posted January 24, 2007 (edited) Am bagat pana a dat afara. Stiu ca se face spuma si daca astepti mai intra. Exact asa am facut. Pana a dat afara. 70 in rezervorul de Leganza ? Nu stiam. Inseamna ca atunci ar fi OK. Edited January 24, 2007 by Bolt Link to comment
Recommended Posts